LuidsprekersRecensie

Atohm GT1-HD luidsprekers

Onderscheidend

In de afgelopen maanden heb ik het genoegen gehad om naar diverse goedkope monitor luidsprekers te luisteren en het heeft mij verbaasd hoe fabrikanten zulke mooie systemen kunnen bouwen tegen zulke scherpe prijzen. Maar na afloop keerde ik altijd terug naar mij eigen vele malen duurdere monitors en vond dan meer luisterplezier, een grotere mate van precisie en verdergaande neutraliteit. Op dat hogere niveau zit ook de Atohm GT1-HD en hij bewijst dat meer geld uitgeven kan lonen. Budget luidsprekers zijn vaak uitschieters op een enkel vlak of in een paar opzichten, denk aan basweergave, dynamiek of verstaanbaarheid, maar er is meer nodig om te excelleren in alle opzichten. En dat kost helaas veel geld, daar is niets aan te doen. Atohm GT1-HD (2)

Conclusie

Atohm bewijst dat onderzoek, vakkennis, veel testen en vooral veel luisteren, leidt tot een beter product en daarom een mogelijke zoektocht waard is. Ook laat de GT1-HD zien dat de weergave van lage tonen niet langer een probleem hoeft te vormen zodat subwoofers vaker achterwege kunnen blijven. De basreflex poort van de GT1-HD wordt niet ingezet voor meer laag, maar voor dieper en verder doorlopend laag. De woofer is daarbij klein genoeg om de middentonen weer te geven, een spectrum waarin de meeste instrumenten werken en stemmen thuishoren. De woofer reageert snel op de input van de versterker en kent weinig kleuring. De hogere frequenties worden uitstekend afgehandeld door de rustige tweeter.

Tel daarbij op de afwerkingen van de behuizingen, het uiterlijk, de slimme oplossing om de poort aan de onderzijde te maken en het eindresultaat is een winnaar. Een Franse versterker met de nodige correctie aan boord is echt niet nodig om de GT1-HD te laten zingen, maar de luidspreker is wel de investering waard in een echt goede versterker en dito bron. Daarna kun je urenlang blijven genieten, bij voorkeur met een glas Bourgogne wijn in de hand.

 

Atohm GT1-HD: 2500 Euro per paar

Distributeur: Belram NV/SA
Waversesteenweg 1600
1160 Brussel
België
Tel.: +32 (0)2 672 95 90
www.belram.be
E-mail: info@belram.be

Technische gegevens (opgave fabrikant):
Tweeweg bas reflex
Maximale belastbaarheid continu: 100W
Piekbelastbaarheid: 200W
Impedantie: 6 Ohm
Rendement: 89dB/2.83V/1M
Frequentiebereik: 45Hz-30kHz
Scheidingsfrequentie: 2,5kHz
Woofer/midden: 150mm gecoat aluminium
Tweeter: 28mm softdome
Filter: Time Coherent Crossover, 6dB/octaaf, drie positie tweeter schakelaar
Afmetingen: 330x200x26mm

One thought on “Atohm GT1-HD luidsprekers

  • Hallo Rene
    Mooi stuk over dit voor mij onbende Franse merk. Je legt het goed uit en heb ook Sarah Mckenzie op deze mooie zondagochtend meteen beluisterd via youtube . Erg mooie muziek , laat staan dat dit nog beter te beluisteren is via een mooie versterker. Overigens zag ik dat deze importeur het ook erg mooie JM Reynaud voert. Misschien voor een volgende recensie ? Dank voor Sarah Mckenzie, ik kon haar nog niet. Zingt prachtig.
    Vr groet,
    Hans Ruhe

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.