Al 30 jaar bouwt Friedrich Schaefer zijn Emitter versterkers. Een bijzondere versterker van gewicht.

ASR Emitter 1

Pas op met tweedehands aankopen

Mochten jullie nu zo enthousiast zijn geworden over deze versterker en overhaast gaan zoeken op de tweedehands markt naar een Emitter versterker, wees er dan op bedacht dat bij een vroege versterker de condensatoren hoogstwaarschijnlijk aan vervanging toe zijn. De eerste Emitters werden door ASR al in 1980 gebouwd. Dat is ruim 30 jaar geleden. Hoogstwaarschijnlijk zijn de voedingscondensatoren na zoveel tijd aan vervanging toe. Zeker als de versterker veel heeft gespeeld. Vervangen van de voedingscondensatoren is een stevig en prijzig klusje en zeker niet aan te raden voor de elektronica leek of beginneling. Ik zeg dit omdat ik onlangs een aantal van deze versterkers voorbij zag komen voor een heel aantrekkelijke prijs. Dan is goedkoop al snel duurkoop.

Bij ASR is bijna alles mogelijk…

Het fijne aan een kleine firma zoals ASR, waar alles met de hand wordt gebouwd, is dat alles op verzoek van de klant kan worden aangepast of uitgebreid. Wil je een asymmetrische ingang hebben, dan is dat gewoon te regelen. Een aparte phono kaart is eveneens optioneel. Je hebt zelfs de mogelijkheid om een langere stroomkabel te bestellen. Houdt er wel rekening mee dat al deze ‘customized’ aanpassingen en uitbreidingen zijn prijs hebben. Bij Schaefer heeft alles een stevig prijskaartje en elke centimeter extra kabel opgemeten en op de rekening gezet. Maar dan heb je ook wel iets unieks.

Conclusie

De ASR Emitter 1 is zeker geen dertien in een dozijn versterker. Het is een goed uitgedacht concept, die al weer een evolutie van ruim 30 jaar ontwikkeling achter de rug heeft. ASR Emitter 1-7Qua looks is er geen tweede versterker als deze Emitter 1 en de acryl boven- en onder platen bieden een bijzonder fraaie kijk in het inwendige van de versterker. De losse, zware voeding is niet altijd handig maar is onderdeel van het versterker ontwerp en geeft de versterker zeker zijn klankmatige meerwaarde. De ASR Emitter 1 is zo’n versterker die al tijdens zijn productietijd al een klassieker aan het worden is. Klankmatig behoort deze versterker tot de absolute top. Met veel rust, detail en het grootste gemak zet deze versterker een stuk muziek in de luisterruimte, zonder daarbij zelf op te vallen. Dat laatste vind ik een groot compliment.

prijs ASR Emitter (incl voeding) :  vanaf € 6300,-
importeur: www.audipulse.nl

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

One thought on “ASR Emitter 1

 • 06 augustus 2015 om 16:37
  Permalink

  Hallo Marco,

  Ik heb vorig jaar een ASR set beluisterd deze bestond uit versterker de losse voeding en accu’s en speelde op Wilson speakers.
  Ik heb nog nooit zo’n mooie set gehoord adembenemend, rust, detail voor mijn gevoel en gehoor kwam het geluid zo vloeiend en makkelijk uit speakers niet normaal.
  Ik heel veel sets gehoord maar voor mij is dit de versterker die ik ooit nog wel eens zou willen bezitten.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.