Al 30 jaar bouwt Friedrich Schaefer zijn Emitter versterkers. Een bijzondere versterker van gewicht.

ASR Emitter 1

De voeding is de basis van een goede versterker

Schaefer is een eigenzinnige man met een geheel eigen visie op muziekweergave. Muziek begint bij de voeding volgens Friedrich Schaefer en hij heeft daar ook veel werk in gestoken. Die voeding is daarom in een aparte kast ondergebracht waardoor hij volledig gescheiden is van de versterker zelf.  Schermafbeelding 2015-07-24 om 21.23.02Kijken we even naar deze voeding zien we dat de totale buffering van de ASR Emitter 1 zo’n 373.000 uF is. Daar is zeker niet op bezuinigd. De voeding begint met een tweetal grote trafo’s. De gelijkrichting is geregeld door middel van 32 verliesarme en snelle Schottky dioden om maar liefst 8 verschillende spanningen te realiseren. In de kast vinden we natuurlijk ook de condensatoren voor de benodigde capaciteit. De stroomvoorziening is volledig kanaal gescheiden opgebouwd.14 Het geheel wordt met een zware 24 polige stekker aan de versterker unit gekoppeld. Een puntje van kritiek is dit wel. De kabel is redelijk stug en de stekker enorm groot. Het maakt het aansluiten en plaatsen van de zwaargewichten er niet makkelijker op. Maar als alles eenmaal op zijn plek staat, heb je er ook geen omkijken meer naar.

Een zwaargewicht in het audiorek

ASR Emitter 1-5Eenmaal goed geplaatst, moet je er ook niet meer aankomen. De voeding die ik thuis heb staan is overigens de standaard uitvoering. Wie meer wil kan er ook voor kiezen een voedingsdeel met accu’s aan te schaffen. Mijn rek is gelukkig stevig genoeg om deze zware jongen met zijn bijbehorende voeding neer te zetten. Met ruim 19 kg. voor de versterker en 31 kg voor de voeding is dit wel iets om rekening mee te houden.

 

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

One thought on “ASR Emitter 1

 • 06 augustus 2015 om 16:37
  Permalink

  Hallo Marco,

  Ik heb vorig jaar een ASR set beluisterd deze bestond uit versterker de losse voeding en accu’s en speelde op Wilson speakers.
  Ik heb nog nooit zo’n mooie set gehoord adembenemend, rust, detail voor mijn gevoel en gehoor kwam het geluid zo vloeiend en makkelijk uit speakers niet normaal.
  Ik heel veel sets gehoord maar voor mij is dit de versterker die ik ooit nog wel eens zou willen bezitten.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.