Al 30 jaar bouwt Friedrich Schaefer zijn Emitter versterkers. Een bijzondere versterker van gewicht.

ASR Emitter 1

Schermafbeelding 2015-07-24 om 21.23.36Al 30 jaar bouwt Friedrich Schaefer zijn Emitter versterkers. Ooit is de firma begonnen als Schaefer & Romp, maar sinds 1985 is Friedrich Schaefer zijn eigen weg gegaan en bouwt versterkers die je niet direct in de hifi winkel op de hoek ziet staan. Nu is dat niet zo bijzonder aangezien er niet zoveel winkels meer zijn. Maar toch, deze versterker lijn heeft zijn eigen kenmerkende uiterlijk en draagt de visie van zijn ontwerper als geen ander. Dat maakt de ASR Emitter 1 een bijzondere eend in de bijt.1

ASR Emitter 1: het resultaat van een perfectionist

asr_emitter_ii_0Aan alles is te zien dat Schaefer een perfectionist moet zijn. Niet alleen klankmatig is Schaefer een pietje precies, maar ook technisch en visueel is de ASR Emitter 1 een bijzonder fraai apparaat. Aan de voorzijde zien we een drietal knoppen. De middelste grote knop is de volumeregeling. Deze heeft een zeer fraaie uitlezing met licht dioden, die met grote cijfers onder de knop op het display het volume uitleest. Deze grote knop hoeft echter maar een klein schakelaartje te bedienen aangezien de volumeregeling een draaipuls regeling heeft. Met die kleine draaischakelaar wordt een hele rits relais aangestuurd met bijbehorende verzwakkingsweerstand.

ASR Emitter 1-8Het volume kan maar liefst in 76 stapjes van 1 Db. worden geregeld. Uiteraard is er ook een afstandsbediening meegeleverd.
De rechterknop is voor de keuzeschakeling en de linker om de voeding op een veilige manier in te schakelen. Dat laatste kan op een aantal verschillende manieren: Uit, Standby en daarnaast nog twee verschillende mogelijkheden. Modus 1 is de stroom spaarmodus. Als je op lage volumes speelt levert deze stand voldoende vermogen. Modus twee is de vol gas stand en levert het maximale vermogen van de versterker aan de luidsprekers. De boven, onder en evenals de voorplaat is uitgevoerd in een donkerkleurige acryl. Achter deze acryl platen zien we veel led’s branden. Een erg fraai gezicht, dat vind ik zeker.

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

One thought on “ASR Emitter 1

 • 06 augustus 2015 om 16:37
  Permalink

  Hallo Marco,

  Ik heb vorig jaar een ASR set beluisterd deze bestond uit versterker de losse voeding en accu’s en speelde op Wilson speakers.
  Ik heb nog nooit zo’n mooie set gehoord adembenemend, rust, detail voor mijn gevoel en gehoor kwam het geluid zo vloeiend en makkelijk uit speakers niet normaal.
  Ik heel veel sets gehoord maar voor mij is dit de versterker die ik ooit nog wel eens zou willen bezitten.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.