Altmann BYOB Attraction DAC

Charles Altmann

AltmannCharles Altmann is een creatieve geest uit Solingen in Duitsland en is al een aantal jaren serieus  op de high-end audiomarkt aanwezig. Toch hebben nog niet veel mensen kennis gemaakt met zijn soms wat simpele, basaal uitziende ontwerpen. Veelal uitgevoerd op een houten plankje of in een ogenschijnlijke kinderlijke constructie, echter ontworpen en gebouwd met enkel aandacht voor de muziek. Zo ook de hier besproken Altmann Dac. Charles Altmann is dan ook geen man van mooie geborstelde aluminium kastjes, gouden tiptoetsen en duidelijke displays. Alleen de muziek die er uiteindelijk uitkomt is belangrijk voor Altmann en als dat betekent dat een dergelijk product op een houten vuren plankje gebouwd moet worden, enkel omdat dat beter klinkt, dan gebeurt dat ook.

Inspirerend

Wie eens een kijkje neemt op de site van Charles Altmann ziet dat de man niet echt stil zit. Naast de vele uitzonderlijke audioproducten is hij een echte Harley-Davidson liefhebber en hij heeft voor deze motoren een aantal vernuftige (elektronische) verbeteringen op de markt gebracht. Maar hoe interessant dat ook moge wezen, laten we eens naar de audioproducten van Altmann kijken. Naast de hier besproken BYOB Attraction DAC heeft de beste man uit dezelfde ‘lijn’ o.a. een kleine versterker, de BYOB amplifier, een BYOB phonostage en een BYOB speaker systeem. Kijken we nog wat verder op de site dan zien we nog wat andere bijzondere zaken als een zelfbouw platenspeler en arm en nog wat akoestische houten huiskamerpanelen die ik nu even in het midden laat. Al met al is het reuze interessant om een eens een kijkje te nemen op zijn site. Het is in ieder geval erg inspirerend.
BYOB 1024baffle_cpl_sideclef_large

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

11 thoughts on “Altmann BYOB Attraction DAC

 • 09 juli 2013 om 09:32
  Permalink

  Lekker om te lezen en ga er zeker 1 bestellen! Ben altijd wel te porren voor deze werkwijze.

  Beantwoorden
 • 09 juli 2013 om 09:45
  Permalink

  Hallo Huib,
  Ik zou zeker het recente DDDAC 1794 NOS DIY DAC project nog even goed nalezen. Ik denk dat je met deze laatste meer techniek en muziek in huis haalt. De Altmann was in zijn tijd erg goed, niets kwaads daarover, maar is inmiddels al weer gedateerd. Daarbij kun je met de standaard Altmann DAC geen Hires afspelen. Een Altmann met Hires optie, kan wel, maar is ook behoorlijk prijzig.

  Beantwoorden
 • 09 juli 2013 om 10:18
  Permalink

  Ik zag dat het model al weer wat ouder was idd maar had verwacht op zijn site wel een geüpdate versie te vinden…. Ik was ook al de 1794 pagina’s aan t doorspitten, ook erg leuk!

  Beantwoorden
 • 09 juli 2013 om 10:31
  Permalink

  Ik weet dat er ook een Hires versie is. Of liever gezegd een aanpassing op de standaard DAC. Je zou Charles Altmann ook zelf even kunnen vragen. Een zeer toegankelijk man en ook hobbyist zoals wij.
  Veel plezier

  Beantwoorden
 • 16 april 2015 om 10:55
  Permalink

  Net even de website van die meneer Altmann doorgenomen en de DAC bekeken, hij heeft wel inflatiecorrectie toegepast over de afgelopen 2 jaar…..
  Stock versie nu al op 3000,= euro, dat was 950,=
  Ook de upgrades zijn aangepast;
  Sample rates a 650,= euro
  Jisco a 650,= euro
  Optical input a 150,=

  Da’s een goede investering geweest Marco, ik zou maar ’s contact opnemen met je verzekeraar en deze Altmann DAC laten herwaarderen.
  Eerlijkheid gebied me wel op te merken dat er ook een ruime pagina bij staat vol met linkjes naar recensies die allemaal beschrijven dat dit product heel bijzonder is en qua muzikaliteit zijn gelijke nog niet heeft gevonden.

  Beantwoorden
 • 05 december 2016 om 20:18
  Permalink

  Ik ben vooral benieuwd naar die BYOB versterker, €8200 voor wat eruit ziet als een laag vermogen klasse D versterkertje wat je elders (minus het houten plankje) voor €15 kunt kopen??

  Beantwoorden
  • 07 december 2016 om 19:49
   Permalink

   Ik vermoed dat Altmann er gewoon mee gestopt is en deze fantasieprijzen op zijn site heeft gezet om geen bestellingen meer te krijgen.

   Beantwoorden
 • 18 december 2016 om 14:08
  Permalink

  Hallo, altmann gedateerd ? Is nog steeds de best klinkende dac die er is noem er maar eentje die natuurlijker klinkt als de altmann !

  Beantwoorden
   • 20 december 2016 om 15:53
    Permalink

    Nee srry, en als je al zoveel boards moet gaan gebruiken en de kwaliteit gaat daarvan omhoog klopt er iets niet, geloof me altmann is klasse beter.

    Beantwoorden
    • 21 december 2016 om 12:47
     Permalink

     Douwe,
     Marco heeft zelf een Altmann DAC in zijn bezit gehad. Die heeft het veld moeten ruimen toen ik de DDDAC1794 bouwde en die aan Marco liet horen.
     Zelf heb ik er ook behoorlijk mee gespeeld. Een fijne DAC, laat dat duidelijk zijn, maar ingehaald door de tijd.
     Jij hebt duidelijk nog nooit met een DDDAC1794 gespeeld in je eigen installatie.

     Hiermee sluit ik de discussie ook meteen, anders verzeilt het in een welles/nietes discussie. En we zijn hier gelukkig geen forum…

     Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.