RecensieStreaming

ADL GT40 USB DAC

Wat moeten we ons bij dit toverdoosje van Furutech nou eigenlijk voorstellen? Het is geen D/A-converter, geen (phono) voorversterker, geen A/D-converter en geen hoofdtelefoonversterker, maar gewoon al deze dingen in één! Wat moet je daar nu mee? Nou, meer dan je denkt. Denk aan de woorden: speelplezier, veelzijdigheid én kwaliteit. Het werd een lang leuk en boeiend avontuur…

ADL GT40 voorkant

Alpha Design Labs… by Furutech

De naam alleen al heeft iets voornaams. De ADL GT40 USB DAC, zelden dekte een naamvlag minder de lading, heeft ook een chique uitstraling. Het toont als een mini high end audio apparaat met een mooi afgewerkte super solide behuizing. Let alleen eens op de prachtig uitgevoerde volumeregelaar. De aansluitingen op de achterkant zijn van een even degelijke kwaliteit. Het kastje meet 15 x 11 x 5,7 cm (b x d x h) en weegt bijna 0,8 kg, en dat zonder ingebouwde voedingtrafo. De voeding komt helaas weer uit zo’n vermaledijde, vandaag de dag veel te vaak toegepaste, stekkervoeding.

Elk nadeel heeft een voordeel

Omdat ieder nadeel nog steeds z’n voordeel heeft zou de optimist meteen stellen dat dit de gelegenheid geeft om er zelf een betere kwaliteit voeding aan te kunnen hangen. Een transformator in dit geval. De ADL GT40 wordt met AC gevoed. Voor de niet-techneut: AC staat voor de Engelstalige afkorting van wissel stroom. DC staat voor gelijkstroom.
En beide gecombineerd voor de overbekende rockgroep…:-)

Dick van de Merwe

Dick van de Merwe is in de eerste plaats een muziekliefhebber met een voorkeur voor de analoge weergave, zijn platenspeler, de tape en cassettedecks en (goed ontworpen) hoornluidsprekers. Reeds vanaf 1997 deelt hij zijn kennis via geschreven en on-line media. Daarnaast schreef hij vele recensies voor de hi-fi bladen HVT en Vi-fi. Dick's adagio is: 'Een dag geen muziek is een dag niet geleefd'.

One thought on “ADL GT40 USB DAC

  • Zit afgelopen weken net een beetje te zoeken om af en toe wat vinyl te kunnen digitaliseren. Helaas zit er steeds minder vaak een download code of extra cd bij de aankoop van een nieuw album.
    Met wat online surfen kom ik niet heel veel ADC tegen of het zijn zeer dure studio apparaten.
    Lees hier aardig goede dingen over(net als hierboven). Echter de tijd gaat extra hard in de digitale wereld. Daarbij vroeg ik me af of die anno 2020 nog altijd een aardige optie is om als Zwitsers zakmes in een audio setup te gebruiken?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.