Zelfbouw voeding voor de Squeezebox

De betere Squeezebox voeding bouw je zelf

Een zelfgebouwde voeding voor de Squeezebox …….én andere apparaten die wel varen bij een schone voedingspanning.

De hoeveelheid vaak compact gebouwde audioapparaten DA-converters, Phonoversterkers, hoofdtelefoonversterkers enz. die momenteel met een goedkope ‘voeding in een stekker’ worden geleverd is bijna niet meer te tellen. Hier blijkt een grote verbetering binnen handbereik en hobbyknip…

Voeding bovenaanzichtHet streamen van audio had een paar jaar geleden vlot mijn aandacht. Sinds ik een Squeezebox in huis kreeg voor een recensie en al snel een enthousiast gebruiker werd, is muziek vanaf de harde schijf mijn meest gebruikte afspeelbron geworden. En niet alleen wegens het gebruikscomfort, dat zou me echt tien keer niets zeggen als het streamen een miserabele geluidskwaliteit met zich mee zou brengen. Toch bleken, en die zijn vandaag de dag niet veranderd, wat verbeterpunten die niet moeilijk toe te passen zijn. Ik neem de Squeezebox maar als het grote voorbeeld, maar het is 1 op 1 over te brengen naar andereClassictoepassingen. Hoeveel hedendaagse DAC’s worden niet geleverd met zo’n door velen verketterde stekkervoeding? Begrijpelijk, een fabrikant hoeft voor andere markten als Japan en de USA enkel een ander type spanningdoosje bij te leveren. Ik zal daarbij niet uit het oog verliezen dat het de eindprijs die wij consumenten betalen door deze werkwijze niet negatief zal beïnvloeden. En het geeft ons zelfbouwers natuurlijk een mooie reden om zelf weer wat moois te fabriceren. En in dit geval is dat helemaal niet moeilijk. Een leuk klusje voor tussendoor. Waarvan het resultaat er mag zijn bovendien.

De Squeezebox is in zijn basis een lekker apparaat, dat inzetbaar is om je eigen muziek overal in en rond het huis af te kunnen spelen. Maar met wat extra aandacht is het een apparaat dat een volwaardige aanvulling kan worden in een serieuze audioinstallatie. Inmiddels spelen meer mensen in mijn omgeving met de Squeezebox als doorgeefluik van hun muziek dat op een harde schijf ergens in een netwerk is opgenomen. Dat heeft me toch wat meer inzicht gegeven in de ins en outs van dit apparaat.

Een nieuwe voeding voor de Sqeezebox

De Squeezeboxen, het zijn er inmiddels meerdere blijven populair, dank zij de hoge kwaliteit die je voor je geld krijgt. De SQB ‘Classic’, niet meer leverbaar, maar veel verkocht en dus tweedehands goed verkrijgbaar voor kleine prijsjes, de Squeezebox Touch, het laatste model. is wereldwijd zo populair dat veel bedrijven er upgrades, modificaties en betere voedingen aanbieden. Soms gaan de mods tot ver boven de originele aanschafprijs. En soms vraag ik me hoe zot een audiomens kan wezen… Is een andere voeding in plaats van de basale stekkervoeding de moeite en extra investering waard? Dat mag natuurlijk ieder voor zichzelf uitmaken.

In een minder kostbare 5.1 AV set zou ik me er geen zorgen over maken. Ik heb het beluisterd, maar geen noemenswaardige voordelen ontdekt. In een duurdere AV set zou ik het wel in mijn achterhoofd houden. Aansluiten via de digitale uitgang op een multichannel AV versterker geeft wel een lekkere gratis upgrade. De Squeezebox heeft een onverslaanbare prijs/kwaliteitverhouding, de ingebouwde DAC is helaas niet zo super, wat een externe DAC bijna tot een must maakt. Een Squeezebox Touch met een Musical Fidelity V-DAC II bijvoorbeeld, een prachtige combi en nog steeds heel betaalbaar. En het speelt ook nog je pas verworven 24 bit/ 96 kHz hires muziek als een zonnetje. En ja hoor, ook de MF V-DAC vaart wel bij een betere voeding. Ik mag die zelfs graag rechtstreeks uit een 12 volt autoaccu voeden.

Een oud wijs gezegde is dat een apparaat zo goed is als zijn voeding. En dat is geen onzin. De betere voeding heeft wel het meeste effect als de Squeezebox via de analoge uitgangen beluisterd wordt. De weergave wint beduidend aan rust en het geluid wordt afgeronder. Het steeds hoorbare vervelende randje is zo goed als verdwenen. Maar echt naar mijn zin wordt het niet. Gebruik je de digitale uitgang, dan is de winst misschien wat minder in het oor springend, maar ik kan het nog steeds alleen maar van harte aanbevelen.

Dick van de Merwe

Dick van de Merwe is een echte buizenveteraan. Zijn Triodedick zelfbouw projecten worden wereldwijd door hobbyisten gebouwd. Reeds vanaf 1997 deelt hij zijn kennis via geschreven en on-line media.

32 thoughts on “Zelfbouw voeding voor de Squeezebox

  • 07 februari 2013 om 11:17
    Permalink

    Hoi Dick, mooi werk die voeding! Ik vroeg me af: kan je zo’n voeding ook maken met meerdere uitgangen? Bijvoorbeeld 3 x een 6V aansluiting, zodat je er meer apparaten aan kan hangen? En is het mogelijk om er een te bouwen met verschillende aansluitingen, bijvoorbeeld 1 x 6V, 1x 9V en 1 x 12V? Dan kunnen al die lelijke adapters eindelijk weg….
    En tot slot: heeft het zin om zo’n voeding te gebruiken voor het hele router-en-hub-circus? Ben benieuwd!

    Beantwoorden
  • 25 mei 2013 om 18:34
    Permalink

    hallo Dick,
    ik had een tijd geleden deze voeding laten bouwen door Ben van Druten met de amplimo trafo, totdat ik mijn tweede squeezebox kocht en weer bij Ben aanklopte om mijn tweede voeding in elkaar te zetten.
    Ben gaf aan geen amplimo meer te hebben, en gaf aan voor deze keer een velleman trafo aan te schaffen bij de lokale electronica dealer. dat hebben we geweten. Deze voeding die twee keer zo zwaar is en Qua amperes 4 keer zo groot is, presteert ook vele malen beter. dit is wel de referentie voor een high end squeezebox modificatie. een echte aanrader. deze trafo is zelfs nog goedkoper dan een amplimo trafo. Doe er je voordeel mee!

    met vriendelijke groet,

    Stefan van der Pluijm

    Beantwoorden
    • 25 mei 2013 om 18:40
      Permalink

      Tips als dit zijn altijd welkom. Wat ik me alleen altijd afvraag: hoe groot is de werkelijk hoorbare winst in kwaliteit bij ‘het vele malen beter presteren’? We zijn in de audio nu eenmaal gewend om alles in ‘grote woorden’ uit te drukken.

      Beantwoorden
    • 03 december 2013 om 13:29
      Permalink

      Hallo, Een vraag, wellicht aan Ben van Druten, over het gebruik van de Velleman trafo bij de voeding:
      Is het mogelijk om bij het gebruik van de Velleman trafo de zelfde Testlabs module te gebruiken als aangegeven in de onderdelen lijst. Deze trafo is qua ampères 4x zo groot. Ik wil voor mijzelf en een vriend een erg mooie voeding gaan maken voor de Squeezebox Touch. Kan je ook aangeven welk type Velleman het is.
      Groet, Johan Hagg

      Beantwoorden
      • 04 december 2013 om 10:30
        Permalink

        Hoi Johan

        Let even op de specs van de TenLlabs module, deze schakeling kan maximaal 1,5 A leveren bij maximaal 10 V, zie ook de specs van de fabrikant: http://www.tentlabs.com/Components/Tubeamp/Tubeheater/index.html
        Dus zwaarder dan een 30 VA trafo zoals Dick gebruikt zou ik niet gaan, en 2 x6 v 30 VA is al maximaal 2,5 A output per wikkeling, aangezien Dick ze in zijn voeding parallel heeft aangesloten heeft hij een trafo output van maximaal 5 A , in mijn ogen al erg zwaar over gedimensioneerd.

        Als de Velleman trafo 4x zo zwaar is dan neem ik aan dat deze dus 120 VA is, bij 2 x 6 v bij 2 x 10 A = 20 A, over dimensionering is prima maar 20 A is zwaar over de top, Als je apparaat 1A trekt is een 15 VA trafo = 2,5 A meer dan voldoende.

        Beantwoorden
        • 04 december 2013 om 11:58
          Permalink

          In andere woorden: je kunt een mug met een vliegenmepper doodslaan maar bij twijfel ook een voorhamer gebruiken…:-)

          Beantwoorden
        • 04 december 2013 om 12:30
          Permalink

          Dag Dirk,
          Ik heb de Velleman trafo 506 gebruikt voor de voeding van mijn Logitech Touch.
          De trafo is 50 watt 6-0-6 volt.4 amp.per wikkeling. Die heb ik parallel gebruikt(denk om fase) en dan heb ik 8 ampère tot mijn beschikking.
          Nu heeft de tentlabs print maar een lager vermogen, doch als je het afweegt tegen de 500 ma die de Logitech trekt heb je gewoon overal veel over. Dat kan geen kwaad, maar ik gehoormatig wel vast gesteld dat deze Velleman trafo (23 euro!!) beter presteert dan de Amplimo die ik eerst had. Dat was al een openbaring met dat stopcontactblokje wat er standaard bij zat. Verder heb ik Dick een verhaal ter publicatie aangeboden (binnenkort te lezen, red.) over anti-trillingsplaten, voor onder alle apparatuur. Dat scheelt enorm in geluid. Veel meer rust.
          Ik ben benieuwd wat jij voor verbeteringen te bieden hebt met je kabels etc. Succes.

          Beantwoorden
          • 06 februari 2015 om 12:20
            Permalink

            Hi Ben

            Bij mij is de voeding van mijn Squeezebox Boom kaduk en ben opzoek naar en nieuwe. Helaas niet te vinden. Kun jij mij zeggen wat ik nodig heb om er een te maken, c.q. waar ik er een zou kunnen verkrijgen.

            met dank Roel

      • 04 december 2013 om 12:36
        Permalink

        Dag Johan,
        Het antwoord op je vragen vind je in mijn verhaal Dirk.
        Let wel dat de gebruiker(de Logitech in dit geval) bepaalt hoeveel vermogen er uit de voeding wordt gevraagd.
        Mark Levinson ging er vanuit dat minimaal 5x meer vermogen een must is voor goed geluid.
        Verder is een vriend van me bezig met een oplaadbare accu voeding voor de Logitech.
        Het prototype heb ik al gehoord, dan gooi je alle voedingen gelijk weg. Wel zitten er zoals altijd nog adders onder het gras, want een goede accu is beter, maar de ruis die je weer toevoegt met het gebruik van een spanningsregelaar is weer jammer.
        vriendelijke groet,
        Ben van Druten

        Beantwoorden
        • 04 december 2013 om 15:10
          Permalink

          Voor wie het niet weet: Mark Levinson is een hoog gewaardeerd ontwerper van audio apparatuur. Maar wat me eigenlijk nog veel meer interesseert dan wat Mark er van vindt is wat je er zelf van vindt… Luister altijd met je eigen oren en bepaal zelf wat je het fijnst vind klinken.

          Ook over het gebruik van autoaccu’s ben ik niet altijd even zeker. Ik heb er al veel mee geëxperimenteerd, met goede en minder goede ervaringen. De flinke autoaccu heb ik speciaal voor audiogebruik aangeschaft. Maar het geeft een eigen vaak wat luieg karakter aan het geluid en dat moet je wel liggen. Ook de DDDAC1794 bijvoorbeeld, mocht aan de accuvoeding, maar de later arriverende, bij de DAC uitgedachte conventionele voeding, verdiende al vlot domweg mijn voorkeur. Wat ik eigenlijk nog een beetje jammer vond ook. Het staat best wel stoer, zo’n dikke accu naast het audiorek, toch? Als ik alles bij elkaar optel ken ken ik zelf eigenlijk maar weinig situaties waar ik de Accu in het voordeel vond, dat is bijvoorbeeld wel het geval bij de versterker en DAC van Altmann. Daar is de accuvoeding ook vanaf het begin bij het ontwerp betrokken, als één geheel.

          Het is (gelukkig) allemaal niet zo zwart/wit dat je het ene voor altijd uit kunt uitsluiten tegenover het andere. Ik ben in de jaren zelf ook regelmatig op al te resolute conclusies terug moeten komen om de boel te nuanceren. Maar dat laatste is vaak ook al zo’n moeilijk begrip in onze wondere wereld van de audio. In ieder geval nog zolang er nog: ‘X speelt y compleet tegen de muur’ of ‘Condensator A blaast condensator C totaal van de wereld’ taal wordt gebezigd… Of het beschreven is door een 100x vergrotende loep.

          Ik ken een audiohobbyist die iedere luttele ‘modificatie’ die hij aan zijn versterker uitvoert omschrijft als een ‘extreem grote verbetering’. Een aantal van die ‘verbeteringen’ later kan ik eigenlijk niets anders concluderen dan dat het vorig jaar, vijf of zes van die ‘enorme winsten’ terug, toch wel minder dan wekkerradiokwaliteit moet zijn geweest waar hij destijds naar heeft moeten luisteren…

          Beantwoorden
          • 04 december 2013 om 16:54
            Permalink

            Heren, Veel dank voor uw uitleg en tips. Ik heb deze vraag ook bij Tentlabs zelf neer gelegd en die komen met een heel ander antwoord : Dank voor je mail: Het ampergae van de trafo maakt niet uit, zolang het maar hoog genoeg is. De Velleman 506 is de helft goedkoper als de Amplimo bij de zelfde waarden. Ik ga in ieder geval voor de Velleman 506 want een voeding kan niet groot genoeg zijn in audio. Heb gehoord bij een Naim versterker waar we verschillende losse voedingen op aansloten wat het verschil is, enorm. Ben al 30 jaar bezig met audio en weet dat het erg moeilijk is om verschillen in geluid in de juiste verhouding uit te drukken maar verschillen in voedingen zijn gewoon groot. Ik zal u op de hoogte houden van mijn voeding project. Groet, Johan Hagg

          • 04 december 2013 om 17:33
            Permalink

            Hallo Johan,

            Zou inderdaad erg leuk en boeiend zijn als je ons op de hoogte houdt van je vorderingen. Met een paar mooie foto’s er bij natuurlijk. Een plaatje verteld meer dan 1000 woorden immers…:-)

          • 05 december 2013 om 01:09
            Permalink

            Hallo Ben en Dick

            Een autoaccu is helaas een weinig dynamische voeding, daar waar het lichtnet opgewekt wordt met ettelijke megawatts die over het algemeen wel de schommelingen in het net opvangt, is een accu meer een statische voeding, bij toenemende stroom zakt de spanning (bye bye dynamiek) omdat er geen buffer is, daar komt nog bij dat een autoaccu niet gebouwd is voor een constante belasting maar meer voor een kortstondige piekbelasting zoals het starten van de motor in je auto, daarom spreekt men ook wel ober een startaccu, maar die accu moet na het starten wel weer meteen opgeladen worden voor de volgende startcyclus, alles wordt tijdens het rijden met de auto gevoed vanuit de dynamo en niet vanuit de accu.

            Het door sommige puristen verguisde lichtnet is veel beter in staat om bij gelijkblijvende spanning pieken te leveren, dit vanwege de gigantische reserves die het lichtnet heeft, mochten er toch fluctuaties ontstaan dan regelt de gestabiliseerde of geschakelde gelijkstroomvoeding dat wel weer bij, kortom een accu is een weinig geschikte voedingsbron voor audio apparatuur.

            Mocht er iemand toch accuvoeding overwegen dan is een tractiebatterij veel geschikter, tractiebatterij is een accu die voor elektrische voertuigen worden gebruikt zoals de voertuigen van Spijkstaal, zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Spijkstaal, zie hier wat info over accu’s http://www.venus.nl/accu/principe.htm, tractiebatterijen zijn echter veel duurder dan een autoaccu.

          • 06 december 2013 om 17:24
            Permalink

            Even een korte reactie op het verschillend benaderen van accu voeding ja dan wel nee.
            In mijn geval van een goede voeding voor de Logitech Touch, ging het in de eerste plaats om dat stomme stopcontact doosje om te toveren in een echte voeding.
            Dat is al door velen gevolgd, naar aanleiding van de voeding m.b.v. Tent gloeidraad voeding en een stevige Amplimo trafo etc. Dat werkt heel goed. Nu echter het nieuwe verhaal van de accu voeding. Mijn data stroom van de externe harde schijf wordt getransporteerd naar de Logitech Touch. Daar wordt het ontvangen data stroompje doorgegeven naar mijn Mytek dac. In de Touch wordt volgens mij niets aan dynamiek gedaan, dat gebeurd in de Mytek DAC. In de Touch wordt door gebruik te maken van een hele schone spanning c.q. stroom nu de data stroom schoon doorgegeven aan de Mytek. Ik heb met toepassing van een extra programma in de Logitech een der klokken uitgeschakeld, wat dus ook nog zeer verschonend werkt. Volgens mij heb ik nu een schone dynamiek via de Mytek.
            Als ik iets verkeerds beredeneer gaarne mij corrigeren.
            Succes allen met de mooie muziek.

            vriendelijke groet,

            Ben van Druten

  • 13 juli 2013 om 22:54
    Permalink

    Erg interessant voor mijn Chord Chordette Gem . Want de voeding die er bij zit is niet echt top.
    Ik ben geen doe het zelf persoon en vraag mij ook af of dit voor mij gemaakt zou kunnen worden.
    Ik mag aan nemen dat een voeding zoals hier boven beschreven staat ,misschien beter zal zijn dan een BOTWS?

    Beantwoorden
    • 13 juli 2013 om 23:23
      Permalink

      Hallo Michel,

      Als je een voedingskastje ‘BOTWS’ noemt, neem je (bijna) als vanzelf aan dat het iets heel speciaals moet zijn. Dat is het helaas niet het geval. In het zwarte kastje is een klein trafootje een gelijkrichting met een brugcel en elco (vanzelfsprekend) en een doodnormale driepoot spanningsregelaar ingebouwd…

      Beantwoorden
      • 15 juli 2013 om 19:58
        Permalink

        Hallo Dick,

        Dank voor de reactie. Nou dan lijkt het mij toch een snelle keus om niet voor een “BOTWS” te gaan.
        Nu nog iemand die dit voor mij zou willen maken tegen een redelijke vergoeding.
        Tevens ben ik mij aan het oriënteren naar een dac met een goede voeding er in. Tja die zijn niet erg goedkoop..

        Beantwoorden
  • 10 november 2013 om 16:37
    Permalink

    Interessant stukje. Vraag mij af of dit ook voor andere apparaten met een stekkertrafo geschikt is. Bijvoorbeeld de QUAD (dac) van Metrum Acoustics?

    Beantwoorden
    • 13 november 2013 om 14:20
      Permalink

      Hallo Rens,

      Kijk wel even goed of de voeding DC of AC moet zijn… Bij de laatste vind je alleen een transformator in de stekkervoeding.

      Beantwoorden
  • 13 november 2013 om 14:17
    Permalink

    Ik ga ook maar eens een voeding bouwen voor mijn Cambridge Audio 651P phono voorversterker want daar zit een 12 V stekkervoeding bij (ik haat die dingen), denk dat hier een hoop winst te behalen is.
    Plan is om hetzelfde kastje als in het artikel te gebruiken met een Amplimo 15 VA trafo van 2 x 12 V met een afgeschermde Lapp kabel voorzien van Neutrik Powercon True connectoren welke op een Netfilter wordt aangesloten.

    Beantwoorden
  • 10 april 2015 om 14:16
    Permalink

    Hallo,

    Even dit oudere draadje nieuw leven inblazen.
    Sinds gisteren een trotse eigenaar van een splinternieuwe Arcam irDAC.
    De beruchte stekkervoeding wil ik graag bij het vuil deponeren en weer een goede, lees audiofiele, voeding gaan plaatsen en naar aanleiding van dit artikel en de commentaren van dezen en gene niet meer te gaan voor de “BOTWS”.
    Ik heb er wel eentje gehad op mijn vorige DAC maar gezien de goedkope internals en de heftige prijs die men ervoor vraagt wil ik graag de beschreven voeding gaan bouwen, echter…..
    De irDAC heeft nogal wat noten op zang blijkt nu, 12V en 1,5A aan voeding.
    De spanningsregelaar gaat tot max.1,5A, dus hoe is dat op te lossen.
    Ik kan goed met een soldeerboutje overweg maar ik heb geen verstand van elektronica dus ik kan dit niet zelf oplossen.
    Wie o wie kan mij een oplossing aanreiken van audiofiele kwaliteit?

    Groet,

    Paulus

    Beantwoorden
  • 05 mei 2015 om 11:20
    Permalink

    Na een korte mailwisseling met Dick het advies om de DDDAC voeding te kopen en op een paar puntjes aan te passen, zo gezegd zo gedaan.

    Beantwoorden
    • 29 mei 2015 om 22:47
      Permalink

      Hallo Paul,

      Zelf ook pas een irdac aangeschaft, ben ook op zoek naar een betere voeding. Daarom ben ik geinteresseerd in de aanpassingen die je aan de DDDAC voeding hebt aangebracht. Kun je me daar iets meer over vertellen?

      M.v.g.

      Jan

      Beantwoorden
      • 01 juni 2015 om 11:13
        Permalink

        Hallo Jan,

        Ik kreeg van Dick advies om een zwaardere trafo te plaatsen en de spanningsregelaar te voorzien van een groter koellichaam, zo gezegd zo gedaan.
        Ik heb de spanningregelaar van de printplaat verplaatst naar de behuizing, geisoleerd gemonteerd en aan de buitenzijde een XXL koellichaam geplaatst, past mooi bij mijn Rotel setup 😉
        De opbouw van de DDdac-voeding maakt 5A mogelijk echter de geleverde printplaat voedingstrafo levert 1A, volgens specs op het www kan de verplaatste spanningsregelaar zelfs 8A verwerken.

        Stuur de redactie tav Dick een mailtje en vraag of jij net zoals ik een aangepast DDdacvoeding kan afnemen, dwz zonder de trafo.

        https://www.conrad.nl/nl/ringkern-veiligheids-en-scheidingstransformator-230-v-2-x-15-v-2-x-267-a-80-va-block-710784.html
        https://www.conrad.nl/nl/sci-a18-9b-halfgeleider-montageset-l-x-b-18-mm-x-13-mm-geschikt-voor-to-220-1-set-155140.html

        Mocht je meer willen weten dan neem je maar contact op.
        Ik weet ondertussen wel dat met deze voeding de irDAC geheel van karakter is verandert, er is zoveel rust, detail en ruimtelijkheid gekomen dat ik het eigenlijk een schande vindt dat dit soort kwaliteits audiocomponenten van een fabrikant met een gedegen reputatie op het gebied van DAC’s zonder een goede voeding worden verkocht.
        Geef een consument, of iig een audiofiele consument de kennis mee dat met een betere voeding veel betere resultaten worden bereikt want met die stekker is het gewoon dramatisch.

        Mvg, Paulus

        Beantwoorden
        • 09 juni 2015 om 20:33
          Permalink

          Hallo Paulus,

          Bedankt voor je reactie. Ik ga even uitzoeken of ik inderdaad deze voeding zo kan gaan bouwen, heb weinig ervaring, vandaar. Maar het solderen en opbouwen zal nog wel lukken. Ik verwacht er veel van, omdat een vorige DAC (VDAC2) het ook veel beter deed op een betere voeding. Dat was dan wel een accu, maar de irdac vraagt zoveel stroom dat ik een accu niet meer zo handig vind.

          Mvg, Jan

          Beantwoorden
          • 11 juni 2015 om 14:03
            Permalink

            Jan, je bent van harte welkom om ’s te komen luisteren.
            Neem dan die stekkervoeding even mee want die van mij is verknipt, dan kun je mooi het verschil aanhoren.

  • 12 juni 2015 om 01:04
    Permalink

    Paul, als je in de buurt van Elburg woont kom ik graag eens luisteren en vergelijken.

    Beantwoorden
    • 09 juli 2015 om 11:19
      Permalink

      Sorry Jan, ietsje verder, in de Achterhoek, Doetinchem om precies te zijn.
      Mijn irDAC gaat trouwens in de verkoop.
      Ik heb de DDdac op visite gehad en die heeft een onuitwisbare indruk achter gelaten…en dan druk ik mij nog voorzichtig uit.

      Beantwoorden
  • 08 februari 2016 om 22:11
    Permalink

    Hallo, welke ervaringen zijn er met een nieuwe voeding voor de Squeezebox Duet? Zijn er verder ervaringen met vergelijking van een Duet met de Bluesound Node? IK ben niet erg technisch dus zelf een voeding in elkaar sleutelen lijkt mij niet verstandig :).

    Beantwoorden
  • 12 november 2019 om 11:28
    Permalink

    Hoi Dick, heb je ook een configuratie voor een 19v opstelling?

    Beantwoorden
    • 13 november 2019 om 14:37
      Permalink

      Ha Ton,
      De DDDAC voeding is vrij simpel geschikt te maken voor 19 volt. De vraag is alleen hoeveel stroom de voeding moet kunnen leveren.

      Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.