ProjectenVersterker

Triodedick Cleo 6 in een nieuwe jas

De afwerking

wax-1Om het hout mooi af te werken schuur ik het hout eerst op met fijn schuurpapier korrel 600. Daarna zet ik het in de vloerolie (o.b.v. lijnolie). Deze olie geeft een natuurlijke verdieping aan het hout en zorgt tevens dat de houtstructuur wordt gevuld.

Let wel op: lijnolie heeft de eigenschap van zelf- ontbranding. Een doek gedrenkt in lijnolie kan gaan broeien (als in een vochtige hooimijt). Hierdoor kan de temperatuur zo hoog oplopen dat zelfontbranding het gevolg is. Hang de doek na gebruik ergens buiten uit. Dan kan er niets gebeuren.

Meestal zet ik twee lagen olie op het hout en laat het een dag drogen. Daarna schuur ik het wederom met korrel 600 en als laatste met korrel 1000. Je zou hier ook staalwol 000 kunnen nemen.
Om de kast mooi zijdeglans af te werken zet ik hem dan in de bijenwas. Na drogen even uitpoetsen en een prachtige diepe glans is het resultaat.

Geslaagd

OLYMPUS DIGITAL CAMERAUiteindelijk is het een zeer geslaagd project geworden. Niet het meest eenvoudige, laat dat duidelijk zijn. Er zitten dan ook een hoop uurtjes werk in een dergelijke klus. Het is een project die je eenmalig uitvoert. Ik heb destijds twee kasten tegelijkertijd gebouwd. De eiken uitvoering staat nu bij Dick als Classic One voorversterker opgebouwd, de notenhouten heeft een vaste plek in mijn audioset.

De Triodedick Cleo 6 is een probleemloze versterker die nauwelijks onderhoud nodig heeft. Af en toe de contactpennen van de buizen reinigen is het belangrijkste. Wel even de spanning eraf en de versterker laten afkoelen. Verder kan er eigenlijk niets aan stuk.
Deze versterker heeft inmiddels al een geruime tijd een prominente plek in mijn audiosysteem. Een echte referentieversterker.

En zo is het als ik s’avonds muziek luister bij schemerlicht. Mooi toch?

cleo-dark-1

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

3 thoughts on “Triodedick Cleo 6 in een nieuwe jas

 • Weer zitten genieten van al die ambacht, je hebt gouwe handjes
  Ik heb meerdere artikelen van je gelezen en smul ook van je ideeën en oplossingen
  al lezend kom ik er achter dat deze site een inspiratie bron moet zijn voor vele DHZ met net zulke gouwe handjes, maar is er ook iets in de richting voor de mini hobbyist met alleen een workmate, en wat ander allerdaags gereedschap en is aangewezen op balkon of tuin als er wat moet worden geboord of gezaagd dan bedoel ik iets in kit vorm of op aanvraag leverbaar?

  Groet,
  Martin.

  Beantwoorden
 • Hoi Dick,

  Ik zou graag de cleo 6 in een nieuw jasje willen bouwen, maar ik ben geen elektronica man. Ik heb een audionote kit 1 gebouwd waarbij een stap voor stap handleiding bij zat, dat was goed te doen, zelf de kast gemaakt van AL.
  Bestaat er ook zoiets voor de cleo 6?

  Vriendelijke groeten,
  Henk van den Berg…………

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.