ProjectenVersterker

Triodedick Cleo 6 in een nieuwe jas

Een mooi voorsteven is belangrijk

Tja, ik ben nu eenmaal gek op mooi notenhout en had ik destijds nog voldoende mooie stukken liggen dus de keuze was snel gemaakt. Wel heb ik de aluminium frontplaat laten bestaan en de 2 cm. dikke notenhouten voorplaat ervoor gemonteerd. Door de aluminium plaat netjes te laten verzinken in de houten voorplaat wordt het een geheel.
front-gatAllereerst worden de gaten in het houten paneel samen met de aluminium frontplaat doorgeboord. Doe je dit niet samen of frees je eerst de grote gaten uit, dan krijg je de gaten in de houten- en de aluminium frontplaat nooit meer precies uitgelijnd . Aangezien de grote ronde knop met een hele kleine tolerantie in het hout zit moet dit van begin af aan goed gebeuren.

Goed nadenken voor je een handeling uitvoert is dan erg belangrijk. Doe je dat niet, dan heb grote kans dat je helemaal opnieuw kunt beginnen.
Daarna kunnen de gaten in de walnoten frontplaat worden uitgefreesd met de bovenfrees.

Het begint er op te lijken

front-ringringAls dat klaar is wordt het tijd voor de aluminium ring rond de volumeknop. Ik heb een aantal mooie stukken aluminium gevonden bij de plaatselijke ijzerboer. dit zijn reststukken die overgebleven zijn uit de industrie. Normaal kosten dit soort afmetingen erg veel geld. Echter als ‘afval’ betaal je de sloopprijs., in dit geval 3 euro per kilo!

Cleo-6-kaalIk wil graag een mooie blauwe belichting langs de ring dus heb ik een kamertje gedraaid waarin een ring van helder acrylaat valt. Deze wordt van achteren rondom verlicht middels een vijftal blauwe Led’s.

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

3 thoughts on “Triodedick Cleo 6 in een nieuwe jas

 • Weer zitten genieten van al die ambacht, je hebt gouwe handjes
  Ik heb meerdere artikelen van je gelezen en smul ook van je ideeën en oplossingen
  al lezend kom ik er achter dat deze site een inspiratie bron moet zijn voor vele DHZ met net zulke gouwe handjes, maar is er ook iets in de richting voor de mini hobbyist met alleen een workmate, en wat ander allerdaags gereedschap en is aangewezen op balkon of tuin als er wat moet worden geboord of gezaagd dan bedoel ik iets in kit vorm of op aanvraag leverbaar?

  Groet,
  Martin.

  Beantwoorden
 • Hoi Dick,

  Ik zou graag de cleo 6 in een nieuw jasje willen bouwen, maar ik ben geen elektronica man. Ik heb een audionote kit 1 gebouwd waarbij een stap voor stap handleiding bij zat, dat was goed te doen, zelf de kast gemaakt van AL.
  Bestaat er ook zoiets voor de cleo 6?

  Vriendelijke groeten,
  Henk van den Berg…………

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.