LuidsprekersProjecten

Javari zelfbouwluidspreker (deel 1)

Gaten frezen voor de Alcone AC10

Ook hier moeten natuurlijk weer netjes de gaten in het voorpaneel komen.DIY Javari Loudspeaker-subwoofer-2 De driver is mooi rond, dus het verzinken van de unit is geen enkel probleem. Daarna wordt de gehele kast weer in elkaar gezet en verlijmd. Ook de facetten kunnen op dezelfde wijze worden gezaagd.

DIY Javari Loudspeaker-subwoofer-3DIY Javari Loudspeaker-subwoofer-4

 

 

 

 

 

 

DIY Javari Loudspeaker-subwoofer-6

 

volgende keer ga ik verder met de opbouw van het filter, de afwerking van de kasten en het speelklaar maken van de luidspreker set en natuurlijk de luistertest.

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

One thought on “Javari zelfbouwluidspreker (deel 1)

  • Mooi spul en ze hebben inderdaad veel ontwerpen liggen. De software en meetapparatuur om zelf te kunnen meten, was wat verouderd , 2003, maar later zag ik nieuwere produkten. Wel interessant om te zien wanneer je hoogdriver al begint mee te doen en het versterk zagen bij een kast , heb je mooi inventief opgelost. Dat is vaak het lastigs bij dat soort dingen. Je moet net even het gereedschap hebben, gelukkig is dit basic. Ik merkte wel op dat ze bij een subwoofer, steevast een actief versterker gebruiken, terwijl de versterker en actief crossoverfilter daarvoor juist simpel te maken zijn, mits je er verstand van hebt natuurlijk. Maar je hebt erg fraai de passieve crossovers gebruikt, alleen die moet natuurlijk loskomen . Zijn ze zo gebouwd dat er genoeg speling inzit of moet je hem handmatig tunen en de interne demping zelf aanpassen. Ze geven namelijk een -3dB en -8dB punt aan , wat ik wat vaag vond.
    Dank je voor je artikel, groet richard

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.