LuidsprekersProjecten

Javari zelfbouw luidspreker (deel 2)

Modulair luidspreker systeem

De Javari is een modulair luidspreker  systeem, waarbij de kasten los op elkaar kunnen worden geplaatst. Als afstandssteuntjes  Ik heb hiervoor een aantal aluminium schijven gedraaid.Javari DIY loudspeaker Om de grote baskast als laatste op de monitor te kunnen plaatsen heb ik gekozen om een tweetal aluminium staanders te maken, die de grote kast aan de achterzijde ondersteunen.Javari DIY loudspeaker Als je het geheel zo op elkaar ziet, is het een behoorlijk grote luidspreker. Zeker geen set voor een kleine huiskamer. Mij bekruipt me echter wel het gevoel, dat men hier net een stap teveel heeft gezet. We zullen straks zien of deze opstelling, klankmatig ook verantwoord is.walnut-nickel-18

Inbouwen van de luidspreker units

Dat is niet zo heel erg moeilijk bij deze Javari. De vier woofers van de laagkasten, worden allemaal bestukt met een Alcone woofer. Wel even de aansluitingen netjes solderen.Inbouwen van de luidspreker unitsInbouwen van de luidspreker units

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We gaan natuurlijk niet werken met die lullige faston klemmetjes. Zorg wel dat je de de soldeer goed laat vloeien waardoor je een goede, glimmmende soldeer verbinding krijgt. Doe je dat niet goed, dan krijg je een zogenaamde ‘koude las’. Deze zorgt niet alleen voor contactproblemen, maar is klankmatig ook niet heel erg best.

Inbouwen van de luidspreker units

Ook de midden toner en tweeter worden zo bevestigd. De afwerkingsrand van de middentoner heb ik zo gefreesd, dat hij netjes in de ronding van de tweeter valt. Zo staat het toch weer netjes afgewerkt.

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

5 thoughts on “Javari zelfbouw luidspreker (deel 2)

 • Hallo Marco,

  Een erg imposant luidspreker project weer! Mijn complimenten voor de netheid waarmee je je projecten afwerkt! Dat mis ik in de genoemde zelfbouwbladen nog wel eens. Natuurlijk staat de kwaliteit van het geluid voorop, maar het oog wil soms ook wat 😉
  Helaas was ik dit jaar niet in de gelegenheid jullie te bezoeken in Hengelo zoals vorig jaar om o.a. dit setje te beluisteren. Volgend jaar maar weer.
  Misschien wat voorbarig, maar ik ben erg geïnteresseerd en nieuwsgierig naar het LM3886 project van Dick. Ik ben al een tijdje aan het knutselen met dit type chip (en varianten) en vooral met het low cost much fun idee erachter spreekt me aan. Ik ben alleen wel benieuwd wat de specificaties van de door Dick gebruikte trafo’s zijn?

  Verder bedankt voor het delen van jullie kennis en ervaring en ga zo door zou ik zeggen 😉

  vr gr

  Sven

  Beantwoorden
 • Hallo Marco,

  Hoe gaat het met het chip-amp project van Dick? Dit lijkt me een versterker welke ik graag na wil bouwen.

  Bedankt voor jullie fantastische website.

  Groet,

  Ruben

  Beantwoorden
 • Het blijft maar stil rond de LM3886… Ik lees allerlei verhalen (gainclone) dat die dingen beter kunnen klinken dan menig buizenversterker. Is Dick wat traag met de publicatie omdat hij nog in het rouwproces zit misschien ? 😉

  Ook ik ben erg benieuwd naar dit project …

  Groet, Marcel

  Beantwoorden
  • Niet lang meer Marcel, ik ben druk aan het schrijven over drie versterkers die ik met de LM3886 heb gebouwd, de laatste zelfs vorige week.
   Nog een paar dagen geduld dus…:-)

   Beantwoorden
 • Geweldig om die zelfbouwprojecten te zien. Mechanisch ben ik redelijk handig maar wie o wie kan mij helpen bij het bouwen van een top eindversterker?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.