LuidsprekersProjecten

Javari zelfbouw luidspreker (deel 2)

Afwerking van de luidsprekerkasten

walnut-nickel-16De afwerking van de kast. Daar kun je natuurlijk je eigen creativiteit op loslaten. Ik heb gekozen voor een lakafwerking in antraciet zwart. Ik gebruik hiervoor een watergedragen lak. Dat is wel zo prettig als je in huis moet werken. Anders loop je het risico om de rest van de dag een beetje high rond te sukkelen. Vroeger deed ik dat nog wel eens, maar mijn gezondheid gaat nu wel voor.

 

 

Javari DIY loudspeakerJavari DIY loudspeaker

 

 

 

 

 

 

 

 

Gebruik om MDF af te werken eerst een geschikte, liefst vullende primer. Met name voor de kopse kanten is het belangrijk om deze te sealen, anders krijg je nooit een mooie gladde afwerking. Tussen elke laklaag is het schuren en nog eens schuren.Schermafbeelding 2015-02-28 om 16.27.23

Javari DIY loudspeakerEen ring voor de middentoner

Ik heb een losse ring gemaakt voor de afwerking van de midden-speaker. Om toch een beetje contrast te creëer heb ik deze afgelakt met een hamerslag lak. Het staat natuurlijk wel complementerend met mijn nieuwe Lenco project…

 

Lenco project

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

5 thoughts on “Javari zelfbouw luidspreker (deel 2)

 • Hallo Marco,

  Een erg imposant luidspreker project weer! Mijn complimenten voor de netheid waarmee je je projecten afwerkt! Dat mis ik in de genoemde zelfbouwbladen nog wel eens. Natuurlijk staat de kwaliteit van het geluid voorop, maar het oog wil soms ook wat 😉
  Helaas was ik dit jaar niet in de gelegenheid jullie te bezoeken in Hengelo zoals vorig jaar om o.a. dit setje te beluisteren. Volgend jaar maar weer.
  Misschien wat voorbarig, maar ik ben erg geïnteresseerd en nieuwsgierig naar het LM3886 project van Dick. Ik ben al een tijdje aan het knutselen met dit type chip (en varianten) en vooral met het low cost much fun idee erachter spreekt me aan. Ik ben alleen wel benieuwd wat de specificaties van de door Dick gebruikte trafo’s zijn?

  Verder bedankt voor het delen van jullie kennis en ervaring en ga zo door zou ik zeggen 😉

  vr gr

  Sven

  Beantwoorden
 • Hallo Marco,

  Hoe gaat het met het chip-amp project van Dick? Dit lijkt me een versterker welke ik graag na wil bouwen.

  Bedankt voor jullie fantastische website.

  Groet,

  Ruben

  Beantwoorden
 • Het blijft maar stil rond de LM3886… Ik lees allerlei verhalen (gainclone) dat die dingen beter kunnen klinken dan menig buizenversterker. Is Dick wat traag met de publicatie omdat hij nog in het rouwproces zit misschien ? 😉

  Ook ik ben erg benieuwd naar dit project …

  Groet, Marcel

  Beantwoorden
  • Niet lang meer Marcel, ik ben druk aan het schrijven over drie versterkers die ik met de LM3886 heb gebouwd, de laatste zelfs vorige week.
   Nog een paar dagen geduld dus…:-)

   Beantwoorden
 • Geweldig om die zelfbouwprojecten te zien. Mechanisch ben ik redelijk handig maar wie o wie kan mij helpen bij het bouwen van een top eindversterker?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.