Een Macbook Air als muziekspeler?

Streaming audio
Streaming audio leeft. Dat merken wij steeds meer aan de vele reacties die we over dit onderwerp binnen krijgen. En niet voor niets. Streaming audio heeft zoveel voordelen meer, ten opzichte van de traditionele cd speler, dat het echt de moeite waard is om over te stappen naar een mooie streaming audio speler.
Nu ook de DA converters in het lagere prijssegment steeds completer en beter worden, is er eigenlijk geen enkele reden om het niet te doen. Ik kan je vertellen dat wanneer je eenmaal hebt ervaren hoe gemakkelijk het is om je gehele muziekbibliotheek, van pak hem beet 5000 albums in mijn geval, te kunnen bedienen met je IPad, je nooit meer terug naar die ouderwetse schijfjesdraaier…

Een IMac werkt met twee vingers in zijn neus

IMac en Macbook air naast elkaarVeel mensen hikken echter aan de investering wat betreft een dure computer zoals een Imac. Natuurlijk is een dergelijke computer een behoorlijke investering en een regelrechte overkill om enkel en alleen als muziekspeler ingezet te worden. Een Imac staat letterlijk met twee vingers in zijn neus zijn werk te doen. Het zij zo.
Maar besef wel dat een beetje cd speler het gelijke of meervoud van een IMac computer moet opbrengen. Nee, laat dat geld even uit deze discussie.

Wat we wel vaak vernemen is nadeel van het formaat van de IMac. Het is toch wel een groot apparaat in de luister/huiskamer. Het (kleinste) beeldscherm van de IMac is met zijn 24,5 inch best wel een blikvanger en niet iedere partner vind dit even plezierig. Daar kan ik wel een beetje inkomen. En als je zo op het plaatje kijkt zie je dat het verschil tussen de IMac en deze 13” Macbook air aanzienlijk is.

Toch een aantrekkelijke Mac voor je muziek

Mede hierom krijgen regelmatig de opmerking of dat niet anders kan. Natuurlijk is er de mogelijkheid om met een windows laptop je muziekbieb te bedienen, maar ik ben nu eenmaal een Mac fan. De Macintosh machines zijn uitermate stabiel, geluidarm/loos en werken eigenlijk probleemloos de klok rond. Maar je bent natuurlijk vrij om gewoon voor een windows pc te kiezen.

De Macbook air

Het geluk wil dat mijn dochter onlangs een 13” Macbook air heeft gekocht. Slimme meid 😉
Deze uiterst dunne laptop heeft een aantal features wat hem direct als een uiterst fijne muziekspeler bombardeert. En natuurlijk gaat deze Macbook air meteen op de testbank.rega-1-2

 Save as PDF

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

One thought on “Een Macbook Air als muziekspeler?

 • 27 oktober 2019 om 13:57
  Permalink

  Beste, hierbij even een reactie op dit artikel.
  ik speelde muziek af van de iMac (van 2009). iMac was aangesloten met usb kabel naar een Schitt modi 3.
  Daar vandaan rca kabel naar Nad 735 versterker, altijd zeer tevreden over geluid.
  De iMac heeft kuren en gaat eruit.
  Na het lezen van bovenstaand artikel besluit ik de modi met usb aan te sluiten op mijn MacBook Air (medio 2013). Onder uitgaand geluid wordt de Schitt herkend.
  Echter geen geluid uit versterker !
  zie ik iets over het hoofd ? als u een tip heeft houd ik mij aanbevolen.
  alvast bedankt en groet Gerard

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.