Het bouwen van de kast voor de nieuwe PTP/Lenco is klaar. Nu de spaanders zijn opgeruimd kan de opbouw van deze fraaie draaitafel beginnen. - Audio-Creative

Een Lenco L75 in een PTP-4 jas (Deel 2)

Anti resonantieringen om het plateau

Een plateau van een Lenco L75 is zwaar en massief. Echter, als het plateau op het lager is geplaatst en je tikt tegen het plateau, dan gedraagt het  zich als een bel. Om de resonantie van het plateau te verminderen heb ik een aantal o-ringen om de binnenste rand van het plateau geplaatst. L75 plateau met O-ringenIk heb deze ringen gekocht bij een Engelse audioliefhebber die de O-ringen op zijn site te koop aanbied. Je kunt twee verschillende diktes bestellen:  5,33 mm. en 3,53 mm. Voor de dunne heb je er 5 stuks nodig en voor de dikke, drie stuks. Ik heb ze beiden geprobeerd en geef de voorkeur aan een drietal dikke O-ringen van 5,33 mm. Niet zozeer omdat deze beter dempen, daar zit niet zo heel veel verschil in, maar wel dat drie dikke o-ringen veel eenvoudiger te monteren zijn. Ook blijven de 5,33 mm. ringen beter op hun plaats zitten. Daarnaast zit bij montage van de dunne O-ringen, de laatste ring akelig dicht bij de bodemplaat en bij enige slingering loopt hij dan ook aan.

L75 motor opengewerkt (1 of 1)-27Een arm voor de PTP/Lenco

Op mooie draaitafel hoort natuurlijk een goede toonarm. Hier ben je vrij om te kiezen. Heel mooi is hier een goede SME arm. De SME 3009 is een goed betaalbare klassieker en een zeer mooie arm. Met een beetje geluk scoor je op marktplaats of Ebay een mint exemplaar voor 150 euro. Vergeet alsjeblieft de Rega armen. Met name de RB100, RB250 en RB300 zijn ver over de top geprezen armen, vind ik. Sorry jongens. Voor minder geld koop je bijvoorbeeld een fraaie klassieke SME 3009 arm die veel mooier is gebouwd en veel beter klinkt. Maar experimenteer hier natuurlijk gewoon.

Audio-Creative MB-12 toonarm

Audio-Creative MB-12

Audio-Creative MB-12 toonarmOp de PTP/Lenco die ik heb gebouwd, heb ik gekozen voor een 12” arm. Daar leent het grote chassis zich bij uitstek voor. Het is tevens de eerste productiearm van Audio-Creative: de Audio Creative MB-12P. Een echte primeur dus. Deze arm is voorzien van volledig keramische lagering in zowel de horizontale als verticale lagers en heeft een notenhouten headshell.  In een afzonderlijk bouwverslag zal ik laten zien, hoe deze arm wordt gebouwd. Deze fraaie arm is binnenkort leverbaar.

Als alles doorgaat, komt er begin volgend jaar ook weer een Zelfbouw Luisterdag. Als alles meezit zijn wij ook aanwezig om een mooie Audio-Creative zelfbouw set te laten zien en te laten horen natuurlijk. Deze mooie 12” toonarm en de, in de steigers staande Phonodude MK3 zelfbouwkit, zullen daar in ieder geval worden gedemonstreerd. We houden jullie natuurlijk op de hoogte als het zover is.

Straks weer verder

Wil je meer weten over het afregelen van deze toonarm, kijk dan hier even verder. Daarin ga ik verder in op het inregelen van deze mooie toonarm, het afstellen en inregelen van de PTP draaitafel en zal ik een aantal elementen testen, waaronder een onvolprezen klassieker: de Denon DL-103. Met deze laatste heb ik ook nog een  hele fraaie upgrade in petto, om van een alledaags element een topelement te bouwen.

Waar koop je alle spullen:

Hout
Een goed adres voor echt fraai hout is de Arnhemse Fijhouthandel. Dit bedrijf is iets duurder maar heeft veel bijzondere houtsoorten in een premium kwaliteit. Een ander mogelijkheid is natuurlijk de lokale Gamma of Praxis.

Lenco L75, L76, L78
Marktplaats of Ebay.de. Wees geduldig en kies een goed onderhouden exemplaar. Er komen er nog genoeg voorbij.

PTP ombouwset
Alle PTP ombouwsets zijn te bestellen door een mail te sturen naar Peter Reinders of via : Lenco Heaven . Daar is ook een schat aan Lenco informatie te vinden. Wel moet je even een account aanmaken. De PTP-4 kost 205 euro. Wil je alleen de motorophanging dan moet je de PTP-5 bestellen. Deze kost 175 euro.

O-ringen
De fraaie O-ringen die ik heb gebruikt kun je in Engeland bestellen bij Tony Holley: Colisium Developments

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

37 thoughts on “Een Lenco L75 in een PTP-4 jas (Deel 2)

 • 19 augustus 2013 om 21:41
  Permalink

  Hallo Marco,
  Na mijn streamer avonturen (verslag op deze site) heb ik door jouw veraal geïnspireerd een L75 gekocht. De topplaat staat nu op spikes, op bakstenen. De SME arm staat ernaast, op een losse kolom. Het ziet er nog niet uit, maar experiment staat alles toe, zelfs meewarige blikken van mijn vrouw 🙂

  Het lager, je bent er erg enthousiast over. Toch was ik dat niet, over mijn eigen lager tenminste. Zo bevindt zich op tweederde de schroef in het huis waarmee de pen kan worden vergrendeld. Die lekt olie, ik heb dit met teflon tape gedicht. Dan de onderzijde. Bij jou zit daar een mooie dop. Bij mij niet. De olie lekt daar dus zo uit. Ik begrijp Lenco hem ook zo leverde, dus zonder dop (?). Althans, ik zie veel mensen op Lencoheaven.net daarmee rommelen. Dus misschien een leuke lager, qua constructie begrijp ik het niet. Waarom bv geen dicht lagerhuis. Heb je al eens een ander lager overwogen ov vergeleken?

  Hoe dan ook, ik zit nu wel te genieten van muziek uit da gekke ding. Ben benieuwd naar de arm!

  Beantwoorden
  • 19 augustus 2013 om 22:09
   Permalink

   Hoi Sander,
   Ik vermoed dat er al eerder aan gerommeld is. Normaal lekt een Lenco lager niet langs de schroef. Mogelijk heb je er teveel olie in gedaan. Zoveel hoeft er niet in. Een bodempje is voldoende. Het is alleen bedoeld om de onderste sinterbronzen lagerbus van olie te voorzien. De bovenste bus wordt ‘gevoed’ door het nat houden van het vilten ringetje op het lager. Ook het plastic bekertje hoort er op/bij te zitten. Geloof me, ondanks de de manco’s van jouw ‘gekke’ L75, laat ie alle draaitafeltjes met MDF plankjes uit het goedkopere segment ver achter zich. Zeker als hij gecomplementeerd wordt met een mooie SME arm, zoals je vermeld.

   Beantwoorden
 • 19 augustus 2013 om 23:36
  Permalink

  Ik geloof je graag Marco. Wie weet hoeveel eigenaren mij voorgingen. Ook het viltje ontbrak, dit heb ik zelf gemaakt van zo’n viltje dat je onder stoelpoten doet. Verder is de tafel best nog knap, motor en idler wiel allemaal keurig recht en schoon. Mooi project. En wat een mogelijkheden tot modificaties zeg, daar blijf je mee bezig!

  Beantwoorden
 • 22 september 2013 om 23:34
  Permalink

  Hoi Marco,
  Heerlijk al dit soort verhalen op jullie site. Ik heb zelf een Lenco met een Hadcock arm en dat bevalt me uitstekend.
  Gisteren kreeg ik een technics SL11 zonder arm in mijn handen gedrukt en ik vroeg me af of ik hier de audio creative arm op kan zetten. Is er al bekend wat deze arm gaat kosten?

  Beantwoorden
  • 22 september 2013 om 23:57
   Permalink

   Hallo Robert,
   De arm die nu zo goed als klaar is is een 12″ arm.
   Een lange arm dus en ik denk niet dat deze netjes op een Technics SL11 te monteren is.
   Een 9″ arm zit ook in de planning, maar is nog in de ontwerpfase.
   Een prijs is nog niet bekend.

   Beantwoorden
 • 23 september 2013 om 12:41
  Permalink

  Het gaat om een SL110 .. nulletje was weggevallen.
  De tafel is heel groot en het is geen probleem om een armboard te maken waarbij het montagegat voor de arm 3 inch naar buiten zit.

  Wanneer is de marktintroductie van de AudioCreative arm te verwachten?

  Beantwoorden
  • 06 oktober 2013 om 11:10
   Permalink

   Hoi Robert,
   We zijn druk bezig met een aantal projecten die we, onder andere, gaan aanbieden als zelfbouwkit.
   Verwachting is 3-4 weken, maar pin me er niet op vast.

   Beantwoorden
 • 06 oktober 2013 om 10:58
  Permalink

  ha robbert, heb je ook de -spring tweak- geprobeerd ( jean nantais) . dmv een draad en contragewicht zou het aandrijfwiel constanter druk uitoefenen op de draaischijf. dit zou een aanzienlijk geluidsverbetering geven!

  groet henk

  Beantwoorden
  • 11 november 2013 om 21:23
   Permalink

   Hallo Henk,
   Ik zie net dat ik nog niet gereageerd heb. Ik heb deze tweak zelf nog niet geprobeerd.
   Wel interessant overigens.

   Beantwoorden
   • 14 augustus 2014 om 20:39
    Permalink

    Over deze modificatie: ik heb het geprobeerd, maar weer ongedaan gemaakt. Dus gebruik gewoon het originele veertje. Waarom? Vanwege deze theorie: http://www.lencoheaven.net/forum/index.php?topic=65.0

    In het kort: het aandrijfsysteem is dusdanig ontworpen is dat als de hoek tussen de motoras en de as van de idler optimaal is, de de idler tijdens aandrijving vanzelf tussen de motoras en het plateau geklemt wordt. Het kleine veertje is niet bedoeld om deze taak uit te voeren, deze hoeft alleen de idler naar de as en het plateau te brengen. Dit betekent dat de stand van de motoras goed afgesteld moet worden.

    Bij mij heeft dit tot een erg goed resultaat geleid, veel beter dan modificatie met elastiek of draad met gewicht. Zeer contante gelijkloop en veel “driving force” (plateau is zelfs handmatig niet eenvoudig te remmen als de motor aanstaat. Hierdoor wordt met name het laag erg strak en gedetailleerd.

    Ik hoop dat jullie hier ook iets aan hebben!

    Vriendelijke groet,

    Michiel

    Beantwoorden
 • 19 januari 2014 om 00:11
  Permalink

  Hallo Marco (en Dick),

  Allereerst mijn complimenten voor jullie site, ik heb er al veel plezier aan beleefd. Na een tweetal buizen voorversterkers en de Ceasar II eindversterkers, is dit een mooi nieuw bouwproject.
  Marco, ik zie alleen dat je de netschakelaar vervangen hebt door een ander (fraaier) type. Als ik het goed heb komt die van Conrad en heeft deze een gat van 19 mm. diameter nodig.
  Mijn vraag: hoe heb je het oorspronkelijke gat vergroot? RVS is nu niet een materiaal wat ik zelf snel zou willen bewerken maar jou schakelaar is mooier (bovendien heb ik dezelfde schakelaars bij de versterkers gebruikt).

  Groeten, Robèrt

  Beantwoorden
  • 19 januari 2014 om 11:15
   Permalink

   Hallo Robert,
   Ik heb deze schakelaar bij de lokale elektronica-boer gekocht. Het gat is 16 mm.
   Je hebt wel gelijk dat het opboren van een dergelijk gat, in RVS niet zomaar gaat.
   Ik heb dat gedaan met een boor van 16 mm. in de freeskolom op zeer lage snelheid. En dan nog was het een lastige klus
   Met een normale boormachine of accu boormachine gaat dat niet.
   Als je een metaalbewerkingsbedrijf in de buurt hebt, zou je het daar eens kunnen vragen.
   Meestal is het geen probleem om één gat even op te boren.

   Beantwoorden
 • 24 januari 2014 om 22:39
  Permalink

  Hallo Marco,

  Bedankt voor je antwoord. Ik heb gelukkig iemand gevonden die het gat voor me gaat opboren.
  Verder is het lager en de motor al schoon en gesmeerd en ben ik het plateau aan het polijsten. Nu wordt het tijd voor het houtwerk. Hierover nog een vraag. Als ik jouw nieuwe arm straks wil gaan gebruiken is er zo te zien een rechthoekige freesing gemaakt.
  – hoe groot moet dit gat zijn?
  – moet het gat (en dus de arm als geheel) ten opzichte van de rvs chassisplaat in een bepaalde hoek of positie staan
  Zou je me kunnen vertellen waar ik hierbij op moet letten.

  Vriendelijke groet,
  Robèrt

  Beantwoorden
  • 26 januari 2014 om 13:45
   Permalink

   Hallo Robèrt,
   De uitsparing voor de toonarm is 30 mm. De reden dat ik er een ‘sleuf’ in heb gemaakt is omdat de toonarm dan wat eenvoudiger in te stellen is. Zeker wanneer je met verschillende toonarmen (lengte) wilt experimenteren. Voor mijn arm is de afstand tussen toonarm lager en het plateau lager exact 304,75 mm. = 12 inch. Wanneer je alleen gebruik maakt van een 12″ arm zou je dus geen sleuf nodig hebben en kun je af met deze vaste afstand.

   Beantwoorden
 • 11 augustus 2014 om 17:22
  Permalink

  Hoi marco mooi platenspelertje hoor zeer fraai, ga ook met een Lenco l75 project beginnen en heb bij Peter Reinder de ptp4 besteld ,ik zag jouw mooie plint en wel twee heb je er toevallig niet een te koop .

  groet.

  Beantwoorden
  • 13 augustus 2014 om 21:49
   Permalink

   Hallo Albert,
   Helaas heb ik er geen meer over.
   Deze waren voor Dick en mijzelf….

   Beantwoorden
 • 14 augustus 2014 om 10:35
  Permalink

  Hallo Marco,

  Ik heb naast een oude Lenco L75 twee andere draaitafels, een Michell Gyro deck en een Thorens td160.
  De Lenco ben ik aan het opknappen. Om de lagerkwaliteit te onderzoeken, heb ik een simpel experiment bedacht. Verwijder snaar of idler wheel en al het andere dat de plateau snelheid kan beïnvloeden. Geef het plateau van de drie draaitafels dezelfde beginsnelheid mee en klok hoe lang ze in de “vrij” doordraaien.
  Dit leverde een verrassende uitkomst op:
  Lenco 10 seconden
  Michell 42 seconden
  Thorens 34 seconden

  Er lijkt duidelijk iets mis met het lager. Een kennis met ook een L75 op zolder was bereid hetzelfde experiment te doen. Hier is de uitkomst 12 seconden.

  Ook hier dus een lage score. Hoe kan ik dit verbeteren, of is dit normaal voor Lenco draaitafels.

  Fred

  Beantwoorden
  • 14 augustus 2014 om 10:51
   Permalink

   Hallo Fred,
   Mijn Lenco plateau draait met een lichte zwengel bijna eindeloos door.
   Heb je de sinterbrons lagerbussen al gereinigd en het lager voorzien van nieuwe olie?
   Het lager moet na schoonmaken en met nieuwe olie volledig spelingvrij zijn.
   Ook kan de stalen kogel en het plaatje onder de kogel beschadigingen hebben.

   Beantwoorden
 • 03 september 2014 om 21:37
  Permalink

  Leuke site.
  Prachtig die Groovmaster toonarm.
  Inmiddels ben ik bijn a klaar met l75 project.
  Ik heb de motor uit elkaar gehaald oud vet verwijderd en opnieuw gesmeerd.
  Het chassis heb ik gespoten in ral 9001.
  De Lenco hangt nu in een brede sokkel.
  Daar komt binnen kort een 12 inch op die nog in aanbouw is.
  Ik heb ook nog een gl88 een Garrard 301 vet gesmeerd en een Thorens 124 mk 1 allen in topstaat.
  Groeten.
  Peter.

  Beantwoorden
 • 10 september 2014 om 08:35
  Permalink

  Hoi Marco dat is jammer maar goed ben zelf aan de slag gegaan en heb de plint bijna af ben geen meubelmaker en ik kom wel problemen tegen maar en dat lukt nog steeds goed , ben de plint nu aan het spuiten hoogglans zwart , het is jammer dat ik geen foto’s kan sturen anders zou ik deze met jullie kunnen delen.
  Het is een mooie oefening voor de volgende plint die ik dan van noten of mahonie ga maken.
  Maar een andere vraag ik wou de Phonodude bestellen maar zie dat er een upgrade komt van de behuizing kun je mij en anderen vertellen waaruit die bestaat?.En waneer deze leverbaar is.

  groet,

  Albert

  Beantwoorden
 • 18 september 2014 om 19:01
  Permalink

  Mijn Lenco l75 in een brede sokkel met 12 inch toonarm.
  [IMG]http://i60.tinypic.com/11rrp87.jpg[/IMG]
  Niet zo proffesioneel als die van jouw Marco maar hij speelt de sterren van de hemel met het Denon 110 element.
  Groeten.
  Peter.

  Beantwoorden
 • 07 oktober 2014 om 22:05
  Permalink

  Thank you so much for the very good illustration of the process of building a Lenco, and what a great and beautiful result.

  I am also in the process of rebuilding an L75. I have the TT, of course, the PTP4, a new reference bearing and plan to mount an Helius Orion MKIII (10″). I have struggling to find the proper design, which I think is all about proportions, and you have certainly succeded in making a very good looking TT. Is there any chance to get a copy of the template used for building the plinth?

  All the best,
  Henrik, Copenhagen

  Beantwoorden
 • 19 oktober 2014 om 14:39
  Permalink

  Geachte Audio vrienden,

  Zaterdag ochtend sloeg ik de Gelderlander open om mijn favoriete columns te lezen toen mijn oog op een klein artikel viel waarin stond dat de winkel keten HoBo HiFi ifailliet is ,mijn hobo hifi is failliet !! ik kon het niet geloven dat de winkel waar door ik het audiophile virus van heb gekregen niet meer in Arnhem is , ik kan nu nooit meer zeggen ga even naar Hobo ben over een paar uur terug…..

  Ik weet nog als de dag van gisteren dat een vriend van mij zei in 1975 zullen we morgen naar die nieuwe hifi winkel gaan eens even kijken wat dat is en wat ze allemaal hebben , is goed zei ik en wij de volgende dag op de brommer naar de van Muylwijkstraat in Arnhem en daar was tie dan een nieuwe Hifi winkel in de stad Arnhem met echte Hifi……..wow
  Snel de brommer aan de ketting en naar binnen ,wow wat een apparatuur en wat een merken Infinity Mark levison Accuphase Micro Seiki Denon , Elektrostaten van Apogee , Martin logan en nog veel meer van dat moois.Dit alles stond opgesteld in luisterruimtes waar men kon luisteren naar je zelf mee gebrachte LPs.Geweldig was dat , ik heb er veel gezeten zoals toen in 1985 toen de Cd speler uit kwam , in de luxe luister ruimte stond een CD speler van Denon die aangesloten was op een paar mono blokken en Apogee elektrostaten veel Cds hebben we nog zeiden ze maar ik heb er wel een van Nana Mouskouri niet onze favoriet want wij hielden en van hardrock en blues vette gitaren dus , maar goed we moesten het doen met Nana M sodemieters wat klonk dat mooi en ja dat wilden wij dus ook………..
  Ja dat was wat wij wilden , dus met zijn allen sparen en dan de set van de maand kopen deze was toen Infitnity Qa boxen Luxman L30 versterker en Micro Seiki platenspeler de set was 2500,00 niet niks voor ons in die tijd.
  En later de CD speler……….enz enz.
  Maar een vakantiebaantje genomen en veel geld opzij leggen , toen op een gegeven moment mijn virend zei kom je even langs mijn nieuwe Hifi installatie luisteren ,hij was naar de Bank geweest en had een lening afgesloten , en vervolgens naar Hobo geweest , en ja daar stond het de boxen van Infinity de versterker van Luxman en de platenspeler van Micro Seiki en wat klonk dat mooi ik wilde dat ook maar het duurde even voordat ik dat had maar uiteindelijk had ik ook een zelfde installatie en was tevens bij mij het Hifi virus begonnen en dat is altijd zo gebleven tot op de dag van vandaag…..
  En ik heb wat apparatuur gehad maar goed ………..

  En nu is mijn Hobo Hifi er niet meer ik voel me verdrietig en een beetje schuldig ben nu al een poosje met zelfbouw Hifi bezig eerst mijn boxen een ontwerp van Troels gravesen en Zilver kabels zelf gemaakt en nu ben ik met een Lenco L75 project bezig die bijna af is , ja ik was al een tijd niet meer geweest bij Hobo en dat kan dus nu nooit meer……………..ik voel me een beetje rot.

  Fijne gozers van Hobo ik wens jullie alle sterkte toe en bedankt voor die fijne jaren ….het gaat jullie goed……

  Albert uit Arnhem

  Beantwoorden
 • 05 januari 2015 om 01:02
  Permalink

  Wat een mooi project! Wanneer kunnen we deel drie lezen? En welke pootjes zijn er gebruikt?

  Beantwoorden
 • 01 augustus 2015 om 17:30
  Permalink

  Hoi Marco,

  Ik wil een ptp lenco gaan bouwen met een corian console en daarop de wellicht onderschatte fidelity research fr24 mkii toonarm.
  Alleen kan ik niets vinden over de geschiktheid van deze arm voor de Denon dl103r (eventueel met een nieuwe behuizing).

  Heb jij ervaring met deze arm en welke behuizing is mooi voor de denon?

  Groeten,
  Frank

  Beantwoorden
  • 03 augustus 2015 om 11:18
   Permalink

   Hoi Frank, ik heb zo geen informatie over de Fidelity Research toonarm.

   Beantwoorden
 • 16 september 2015 om 20:05
  Permalink

  Dag Marco,
  Met veel plezier lees ik hier de mooie stukken over de Lenco platenspelers.
  Ik was voornemens zelf een oude te kopen en deze te reviseren en er een mooie plint bij te maken.
  Nu was er plotseling in de buurt een L76 te koop, die al heel erg mooi was opgeknapt…Deze dus maar gekocht. Bij de verkoper thuis was het geluid echt heel goed, geen kraakje te horen.

  Thuisgekomen blijkt het wat minder; best wel harde brom….Wel naar te luisteren, maar zeker niet mooi of fijn…
  Nu zie ik nergens dat ik de Lenco platenspeler moet aarden, klopt dit?
  En waar moet ik verder nog aan denken?
  Ik gebruik een simpele Project Phonobox…

  Alvast bedankt, en ik kijk uit naar je volgende verha(a)l(en).

  Groet Hans

  Beantwoorden
  • 16 september 2015 om 20:10
   Permalink

   Hallo Hans,
   Het klopt dat je de speler en de arm moet aarden via een aparte stekker op je phonoversterker of voorversterker. Echter niet via de massadraden van het element.
   Ik kan natuurlijk niet zien wat er aan aangepast is, maar als je de aarde goed hebt aangesloten moet de speler helemaal stil zijn.
   Blijft er toch een brom, dan heb je ergens een aardlus.

   Beantwoorden
 • 12 september 2016 om 16:44
  Permalink

  Hi Marco,

  Is it possible to know what is the diameter of the NBR O-ring what you use on the paltter in the PTP4 project. You mentioned the thickness what you recommend is the 5.33 mm.

  best regards and greetings from Hungary
  Arpad

  Beantwoorden
  • 23 september 2016 om 11:40
   Permalink

   Hi Arpad,
   They come in different diameters.I use approx. 5 mm

   Beantwoorden
 • 01 oktober 2016 om 10:16
  Permalink

  Hi Arpad,
  I used O-rings made from a rubber string of approx, 6 mm diam.
  Just make a right-angle cut with a sharp knife an put the ends together with superglue.

  Regards,
  Jan

  Beantwoorden
 • 28 februari 2017 om 12:08
  Permalink

  Het zal wel aan mij liggen, maar na drie keer lezen van de hele saga ben ik er nog niet achter: wat is het doorschijnend witte ‘bovenplateau’ dat op het Lenco plateau van de PTP4 Lenco ligt, en waar komt het vandaan/is het te koop? Weet niet in hoeverre het aan de geluidskwaliteit bijdraagt, maar het ziet er wel héél mooi uit(op Marktplaats staat er trouwens een die hetzelfde heeft, dus een geheel onbekende ‘tweak’ is het kennelijk niet)…

  Beantwoorden
  • 01 maart 2017 om 15:25
   Permalink

   Hoi Eric, dat is een glazen platenspeler plateau die een tijd geleden werd gemaakt voor de Garrard 301. Maar was wat mij betreft geen succes.

   Beantwoorden
   • 02 maart 2017 om 09:34
    Permalink

    Marco dank je voor je reactie. Wel jammer want het ziet er een partij lekker uit… maar eerlijk gezegd ook wel een beetje in de lijn der verwachting.

    Beantwoorden
  • 01 maart 2017 om 21:50
   Permalink

   Dag Eric, dat is een glazen platenspeler plateau die een tijd geleden speciaal voor de Garrard 301 werd verkocht. Ik ben er geen fan van….

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.