Audio Creative DIY CleanPower TPS

De benodigde onderdelen

Voor een platenspeler die met een 50 Hz AC motor wordt aangedreven is de allermooiste optie een nieuw gegenereerde spanning, met een lage vervorming. Is dat moeilijk? Dat valt erg mee. Wat je nodig hebt is een generator, logisch, die een mooie 50 Hz sinus kan maken, een vermogensversterker die de nieuwe spanning kan versterken naar een spanning tussen 15 en 20 volt. Verder twee of drie voedingtrafo’s, en voeding PCB’s voor het voeden van de versterker en de signaalgenerator. Audio Creative CleanPower TPS

 

Voor de versterker is hier de overbekende Hypex 180 module gebruikt. Dankzij het hoge rendement wordt er maar weinig vermogen in warmte omgezet. Wel zo prettig. Je kunt vanzelfsprekend ook een conventionele Klasse AB versterker gebruiken. Ik zag zelfs audioneuroten die zelfs hier een pure Klasse-A versterker willen en niks anders. Maar vergeet niet dat een versterker die bijvoorbeeld 10 of 15 watt statisch (continu) moet leveren, bovengemiddeld veel warmte gaat genereren. Hebben we het nog niet eens over het continu verbruik uit het lichtnet.

De Audio Creative DIY  CleanPower TPS, dat laatste staat best interessant, maar staat gewoon voor ‘Turntable Power Supply’ vraagt ongeveer 8 watt voor zijn eigen gebruik. Dat mag je gerust ‘groen’ noemen. Ook niet geheel onbelangrijk anno 2015, niet?

Een schone sinus

Audio Creative CleanPower TPS - schone sinusspanningEen signaalgenerator kun je zelf gaan maken, maar ik vond een heel mooi exemplaar op Ebay, in gemakkelijk te monteren kitvorm, bij een firma in Israël, en voor een sympathiek bedrag. De schakeling is opgebouwd rond het veelgebruikte XR2206 oscillator IC.

Voor de voeding van de eindversterker PCB gebruik ik eveneens een voedingsmodule uit een Ebaywinkel, je vind ze te kust en te keur. De 12 volt voeding voor de signaalgenerator komt uit onze eigen Audio Creative shop. De ringkerntrafo’s zijn normaal verkrijgbare types van bijvoorbeeld Amplimo. Verder is er nog wat randmateriaal nodig als een IEC ingang, powerschakelaar en een wandcontactdoos voor chassismontage.

Voor we verder gaan: we werken hier met 230 volt spanningen uit de muur Werk ten alle tijden veilig en zorg dat er geen blanke aanrakingspunten zijn waar 230 volt op staat. Audio Creative neemt op geen enkele wijze verantwoording voor ongelukken en bijkomende schade die ontstaan door onveilig aanklooien door mensen die het niet zo nauw nemen met de veiligheid of gewoon de ervaring / technische vaardigheid ontberen om een dergelijke schakeling thuis te kunnen bouwen.

Eerst maar eens op een plank

Audio Creative CleanPower TPS - Protoplank (2)

Audio Creative CleanPower TPS - iRPM toerentalDe powerplank heeft ruim driekwartjaar probleemloos zijn nobele werk mogen doen. De frequentie en uitgangspanning bleven al die tijd mooi stabiel en hadden niet tot nauwelijks bijregeling nodig.

Een machtig handig hulpmiddel hierbij is de iRPM app. De iPhono leg je simpelweg op het draaiplateau en leest vervolgens het aantal plateauomwentelingen per minuut af… Nauwkeuriger dan met een stroboscoop schijfje en ook bij daglicht te gebruiken.

Of er ook een dergelijke app voor android smartphones durf ik niet te zeggen. Maar het zou me verbazen als dat niet het geval zou zijn.

Dick van de Merwe

Dick van de Merwe is een echte buizenveteraan. Zijn Triodedick zelfbouw projecten worden wereldwijd door hobbyisten gebouwd. Reeds vanaf 1997 deelt hij zijn kennis via geschreven en on-line media.

75 thoughts on “Audio Creative DIY CleanPower TPS

  • 19 juli 2015 om 14:02
    Permalink

    Dick, kun je er meer Lenco’s tegelijkertijd mee voeden?.

    Beantwoorden
      • 31 mei 2020 om 22:04
        Permalink

        Beste Dick, verkoop je ook dergelijke units kant en klaar want ik ontbeer de technische kennis om dit zelf te bouwen? . Ik speel met een Garrard 401. Beste groet,

        Beantwoorden
        • 01 juni 2020 om 08:51
          Permalink

          Hallo Murat,
          Een nieuwe voeding voor de platenspeler is in vergevorderde staat. Een proto draait al een tijd op mijn Garrard 401.
          De nieuwe versie is compacter. De frequentie blijft in tegenstelling tot de vorige voeding rotsvast over tijd, al staat deze jaren aan. De vervorming van de nieuw gegenereerde 50 Hz sinus is erg laag en het eigen energieverbruik is minimaal. We hopen deze voeding binnenkort in de shop te kunnen zetten.

          Beantwoorden
    • 08 maart 2019 om 20:46
      Permalink

      Hoi Dick, heb je ook 200V geprobeerd? Wordt door sommigen geadviseerd. Vriendelijke groet, Hans

      Beantwoorden
      • 09 maart 2019 om 09:15
        Permalink

        Ha Hans,
        Zeker, ik speelde met de Lenco en speel nu met een Garrard 401 met de voeding op 200 volt ingesteld.
        vrg, Dick

        Beantwoorden
  • 20 juli 2015 om 11:23
    Permalink

    Dag Dick,
    Dat is weer een super hobby project.Iets voor mijn Michell Gyrodeck draaitafel.
    Bedankt.Zo komt iedereen aan een steeds betere set.
    vr.gr.
    Ben

    Beantwoorden
  • 25 juli 2015 om 01:13
    Permalink

    Hallo Dick,
    Ik heb met interesse jouw artikel gelezen. Zelf heb ik 10 jaar Stabiline voltage conditioning & UPS apparatuur in de EMEA regio verkocht. Naast diverse voltage conditioning apparatuur in vermogens van 200VA tot meer dan 10 MVA omvatte het progamma on-line noodstroomsystemen volgens een uniek triple conversion principe. Naast de zuivere sinusvormige uitgangsspanning konden deze UPS systemen belastingen met een hoge crestfactor aan.
    De triple conversion leverde niet alleen een hoog rendement op maar bood tevens de mogelijkheid om zowel 50 als 60Hz te selecteren. De modules waren 120Vac maar werden met transformatoren voor 230V/50Hz geschikt gemaakt.
    Zelf heb ik naast een 500VA slim-line UPS nog een 800VA 19″ rack mount versie welke tevens als 50/60Hz frequentie omvormer gebruikt kan worden en daarbij nog een aantal spares. Hiermee kan ik mijn geluidsinstallatie volledig vrij van het lichtnet laten spelen, zelfs bij netuitval (als die maar niet te lang duurt…) Overigens levert een isolatie transformator met een common mode demping van 140dB voorafgegaan door een smalband filter ook een perfect schone netspanning op als er uiteraard een nieuwe aarde geslagen is…
    Was het trouwens niet jouw idee destijds om een MC voorversterker door een accu te voeden..?
    Groet, Rob

    Beantwoorden
  • 26 juli 2015 om 11:40
    Permalink

    Hallo Dick,

    Kan je dit ook proberen met een Hypex module met groter vermogen om een unit te maken voor een compleet systeem ? (wellicht zonder de eindversterkers dan)

    Groeten
    Dirk

    Beantwoorden
    • 26 juli 2015 om 11:48
      Permalink

      Hallo Dirk,

      Dan kan. Het vermogen van de versterker en het formaat van de gebruikte trafo’s bepalen immers wat het maximale vermogen is.

      Beantwoorden
  • 26 juli 2015 om 15:41
    Permalink

    Hoi Dick,

    Net terug van vakantie gekomen lees ik weer een leuk nieuw project van je. Je zit niet stil!
    Net voor de vakantie heb ik mijn super-Lenco eindelijk voltooid en het geluidstechnische resultaat is buitengewoon bevredigend. Ik heb de motor erg stil gekregen (hij was eerst hoorbaar vanaf de luisterpositie, nu moet je je oor bij de kast doen wil je iets horen) en merk direct de invloed op betere sound. Vandaar dat ik een supply zoals de jouwe als kers op de taart nog toe zou willen voegen. Ik zie dat je geen 33/45 rpm switch hebt op jouw kast. Zou zoiets mogelijk zijn? Zodat de slider op de Lenco topplate niet hoeft te worden gebruikt voor toerenregeling, maar het mechanische slidergedeelte gewoon vast kan worden gezet?

    Beantwoorden
    • 26 juli 2015 om 18:45
      Permalink

      Hallo Sander,

      Dat kan zeker wel, daarvoor moet de frequentie op ongeveer 68 Hz worden ingesteld. Ik ben er zelf echter nog niet uit of dit een voordeel is. De motor gaat daarmee immers sneller (meer trillingen?)draaien in plaats van de overbrenging te veranderen. Ik moet me daar nog verder mee bezig gaan houden. Ik heb het overigens al wel geprobeerd.

      Beantwoorden
      • 31 augustus 2015 om 20:44
        Permalink

        En andersom dus de draaitafel op 45 toeren laten draaien en dan naar 33 Door de frequentie te verlagen?

        Beantwoorden
  • 09 augustus 2015 om 21:01
    Permalink

    Hoi Dick,

    Wat gebeurd als de TPS zonder belasting ( plattenspeler ) wordt ingeschakeld. De belasting voor de versterker is heeeeel laag.

    Heel interessant project, makkelijk zelf te bouwen en vooral betaalbaar! Super 😉

    Mvg. Manfred

    Beantwoorden
  • Evert Aaij
    10 augustus 2015 om 22:45
    Permalink

    Helaas is de iRPM app helemaal niet meer te krijgen……:(

    Beantwoorden
    • 08 februari 2017 om 13:59
      Permalink

      Er is een RPM app te krijgen in de app store. Gratis, goede opvolger van irpm. Geeft ook gemiddelde aan etc.

      Beantwoorden
  • 17 augustus 2015 om 22:17
    Permalink

    Hallo Dick,
    inmiddels heb ik een prototype gemaakt van de power supply. Met als verschil dat ik voor de power amp een oude ILP module heb gebruikt, type HY244 (max 120W, voor 4 ohm belastingen), daarachter een 12 naar 230V Amplimo ringkerntrafo. Als de Lenco niet is aangesloten dan meet ik 6 watt verbruik. Als ik de Lenco dan aanzet, gaat het naar 60 watt. De ILP module wordt echt gloeiend heet op het koellichaam. Het werkt allemaal wel, uitgangsspanning, de frequentie is perfect te regelen en de Lenco draait. Maar het wordt zo enorm warm… en onnodig stoken is ook wat.

    Zou de inductie van de trafo / combi met Lencomotor een te zware aanslag zijn en gaat de Hypex amp hier beter mee om? Ik probeerde het eerder ook op een oude Yamaha versterker en die ging gelijk de protectie stand in, zonder dat de Lenco was aangesloten overigens dus alleen met trafo.

    Beantwoorden
    • 17 augustus 2015 om 23:42
      Permalink

      Klopt, een conventionele AB versterker komt voor de warmteontwikkeling in een heel ongunstige mode te staan. Het is ook geen muzieksignaal maar een statische belasting.
      Zet maar eens een dikke 100 watter die normaal met twee vingers in zijn neus zijn werk kan doen op 15 watt statische uitgangsvermogen in een 8 ohm weerstand. Je kunt de koelprofielen binnen 10 minuten niet meer vastpakken…:-)
      Ik had hier dezelfde ervaringen. Een superhoogrendement schakelende versterker blijft gewoon koel tijdens gebruik omdat er hier geen warmte in de eindtrap zelf hoeft worden gestookt.

      Beantwoorden
  • 18 augustus 2015 om 08:13
    Permalink

    Dank je, Dick
    Dan moet ik toch de klasse D kant op!

    Beantwoorden
  • 20 augustus 2015 om 12:16
    Permalink

    Hoi Dick,
    een korte update. De ILP is vervangen door de Hypex UcD180HG. Met Lenco motor aan is het vermogen van de TPS gedaald van 60 watt met ILP naar 17 watt met Hypex. Motor uit vraagt het geheel 6 watt. Dus de Hypex vraagt vrijwel geen eigen vermogen voor deze klus. De frequentiegenerator is met de scoop op (het oog) perfecte sinus afgesteld.
    Ben benieuwd naar de (hopelijk) ook hoorbare resultaten!

    Dank voor jouw voorbeeldproject, hulp en ga zo door. Fantastische site.

    Beantwoorden
  • 24 augustus 2015 om 10:52
    Permalink

    Na een paar dagen luisteren kan ik niet anders dan concluderen dat deze Lenco voeding een must is. Niet zozeer in termen van veel meer bas, hoog. Neen het is subtiel. Echtheid neemt toe zeg maar. Mijn prototype is voor 150 euro klaar, met kast en trafo’s die ik hier nog had liggen.

    Dick nog een vraag, op Lencoheaven maakte nog iemand een opmerking dat de UcD een vrij lage ingangsimpedantie heeft en dat de XR2206 deze niet optimaal kan aansturen. Hiervoor plaatste hij een opamp buffertje tussen deze modules. Voegt dit nog wat toe denk jij?

    Beantwoorden
    • 24 augustus 2015 om 11:28
      Permalink

      Hallo Sander,

      De normale Hypex UCD180 die je in de Hypex shop kunt kopen heeft gewoon een opampbuffer, en een normale ingangsimpedantie. Die heb ik in gebruik en jij waarschijnlijk ook. Wel heb ik de inganggevoeligheid wat verhoogd van 1 volt (voor vol vermogen) naar ongeveer 0.5 volt. Omdat ik bij de door mij gebruikte stepup voedingstrafo niet goed uit kwam.
      Hoe dat moet is in de datasheet van Hypex te lezen die je kunt downloaden van de site. Een kwestie van een weerstand vervangen.

      Er is wel een OEM versie zonder buffer, die heeft heel weinig gain en een ingangsimpedantie die rond 1800 Ohm ligt. Maar die is niet voor verkoop aan consumenten bedoeld.

      Beantwoorden
      • 12 september 2016 om 16:51
        Permalink

        Tja even de weerstand vervangen , datasheet gevonden en idd rg (r14) even aanpassen. Mar waar zit r14 , is dit een smd component?

        Beantwoorden
  • 24 augustus 2015 om 14:21
    Permalink

    Dank voor je snelle antwoord Dick. Ik heb gewoon op de Webshop van Hypex gekocht dus dat zal de consumentenversie zijn. Ik heb een 230>12 volt omgekeerd aangesloten als uitgangstrafo, geen problemen voor zover ik weet. Althans op +/- 220 volt afregelen ging uitstekend.

    Beantwoorden
  • 06 september 2015 om 08:35
    Permalink

    Ik vind dit zo ontzettend knap dat jullie dit zelf kunnen maken. Als ik een poging hiertoe zou doen. Dan heeft mijn stad waarschijnlijk een week geen stroom ☺ Ik vroeg me af wat zoiets zou kosten als iemand dat voor mij zou maken…..

    Beantwoorden
    • 06 september 2015 om 09:07
      Permalink

      Dirty Harry liet ons al weten: “A man’s got to know his limitations”… Ook dat is een kwaliteit, Bas!

      Beantwoorden
  • 27 oktober 2015 om 20:50
    Permalink

    Hallo Dick,
    leuk project, ik heb inmiddels de meeste spullen in huis om te gaan beginnen met de bouw.
    Ik ben er alleen nog niet achter hoe zwaar de laatste trafo moet zijn.
    Ik ga er een Garrard 401 mee aansturen dus ik dacht dat 120 VA voldoende moest zijn.
    Klopt dit?
    Groeten, John

    Beantwoorden
  • 01 november 2015 om 13:36
    Permalink

    Hallo Dick,

    Welke twee trafo’s zitten er precies in?
    En is deze module voor zowel een Lenco als voor een TD124 te gebruiken of moet ie dan variabel gemaakt worden?

    Groeten,
    Frank

    Beantwoorden
  • 10 november 2015 om 23:30
    Permalink

    Mooi project, niet eerder (door vakantie) in de gaten gekregen. Kan ik door afregelen van de uitgangsspanning ook de door de “heren van Hanze” geadviseerde 200V/50 Hz voor mijn TD 124 realiseren met dit ontwerp? Ik vermoed van wel gezien de eerdere opmerking van Dick tav. de TD 160 en 110V. Veel eerder al eens met Marco een mailwisseling gehad omtrent deze spanningsregeling, m.n. voor de TD 124. Dank voor dit artikel.

    Beantwoorden
      • 11 november 2015 om 13:11
        Permalink

        Dank je Dick, de demo’s die ik tot nu toe gehoord met een TD 124 op 200V/50Hz klonken behoorlijk overtuigend. Zinvolle toevoeging.

        Beantwoorden
        • 11 november 2015 om 13:31
          Permalink

          Hallo Tjerk en Dick,

          Laat dit de eerdere opmerking van Dick ongewijzigd?

          “Hallo Frank, De voeding kan voor de Lenco en voor de Thorens TD124 worden gebruikt. Sterker nog: het kan gebruikt worden voor iedere platenspeler die met 220/ 230 volt/ 50 Hz moet worden gevoed uit het lichtnet.”

          Groeten,
          Frank

          Beantwoorden
  • 30 januari 2016 om 22:58
    Permalink

    Hallo Dick,

    Ik heb je artikel en de reacties gelezen over de clean power tps
    Ik heb al mijn apparatuur nog aan een gamma stekkerblokje hangen en vind dat het hoo tijd is voor een upgrade. Echter door alle kabel hocus pocus zie ikal lang het bos niet meer en de werking van een regenarator begrijp ik ten minste,

    Na het lezen van je artikel komt de gedachte bij me op om twee clean power tps units te bouiwen. 1 voor het analoge deel van de set en 1 voor het digitale deel. D,w,z, twee SET mono blokjes met 6v6 buizen 2,5 W elk en passieve volume regeling Zonder voeding dus. En anderzsijds een metrum acoustics Hex en een 432 evo streamer.

    Kan jij me vertellen of dit gaat werken / zin heeft of dat ik wellicht beter een andere route moet bewandelen om de hele set van schone stroom te voorzien.

    Grt, Emile

    Beantwoorden
  • 03 maart 2016 om 19:21
    Permalink

    Hallo Dick,

    Ik wil graag jou clean power supply bouwen voor mijn Thorens TD124. Alleen ik heb een vraag over de uitgangs trafo: hoe zwaar moet hij zijn en is het een speciale trafo of een trafo van 220v naar 15v, maar dan omgekeerd aangesloten?
    De signaal generator moet afgeregeld worden op 50Hz en 220v en op minimale vervorming. Hoe meet ik die vervorming?

    Groeten Cees

    Beantwoorden
  • 26 september 2016 om 12:47
    Permalink

    Wat is de reden dat voor de eindversterker de UcD180HG is gekozen?
    Via Ebay zie ik klasse D units van 100 tot 200 Watt die vier keer voordeliger zijn.
    Wordt bij de outputtrafo van 15+15V naar 220V, de enkele15V of de 30V aansluiting gebruikt?

    Beantwoorden
    • 05 oktober 2016 om 18:22
      Permalink

      Hallo Ruud,
      Ik gebruik de Hypex UcD180 omdat ze goed en gemakkelijk te verkrijgen zijn én zeker niet duur zijn. Ook de stabiliteit ken ik als uitstekend.
      Maar wees vrij om een andere versterker te gebruiken, er zijn ongetwijfeld meerdere wegen naar Rome.
      Je kunt beide 15 volt wikkelingen parallel gebruiken.

      Beantwoorden
  • 10 oktober 2016 om 12:59
    Permalink

    Hierboven lees ik de tip over de RPM software. Het is de bedoeling dat je je telefoon op je draaiende platenspeler legt. De ingebouwde versnellingssensoren worden dan uitgelezen en vertaald naar toerental. Dit doe je niet als er al een spelende plaat op ligt want dan vliegt je telefoon zo weg. Dus, op rubber van het plateau of vastplakken met dubbelzijdige tape. Maar… ga je vervolgens een plaat draaien dan draait deze toch niet op de goede snelheid, omdat de naald de plaat tijdens het afspelen afremt. Beter werkt voor mij een plaat met testtoon pakken, en dan met de app Platterspeed de frequentie meten. Er vanuitgaande dat de plaat accuraat is, werkt dit volgens mij beter.

    Beantwoorden
  • 17 oktober 2016 om 20:49
    Permalink

    Ik ben deze voeding aan het bouwen, maar zit nu met een vraag : Hoe voorzie ik de Audio Creative universeel voedings PCB van stroom bij gebruik van 2 Amplimo trafo’s (1x) 2x30V en (1x) 2x15V ?

    Groeten,
    Roy

    Beantwoorden
  • 18 oktober 2016 om 15:01
    Permalink

    Hoi Dick,

    Welk merk en type voedingstransformator heb jij gebruikt.
    Ik kan geen trafo met extra winding voor de voeding van de generator print vinden.

    Met vriendelijke groet,

    Adrie

    Beantwoorden
  • 31 oktober 2016 om 22:12
    Permalink

    Zou iemand zo vriendeljk willen zijn om mij uit te leggen hoe ik de signaalgenerator correct aansluit op de Hypex module. Ik kom hier niet uit.

    B.v.d.

    Met vriendelijke groet,

    Beantwoorden
  • 15 januari 2017 om 14:36
    Permalink

    kan je deze voeding ook gebruiken met een Rega P9?
    en de voedings trafo met de 30 volt en 12 volt wikkelingen waar is die verkrijgbaar ?
    bij Amplimo vind ik hem niet
    de 15 volt “uitgangstransformator” hoeveel Ampere moet die zijn?
    groeten Robert

    Beantwoorden
      • 16 januari 2017 om 22:50
        Permalink

        dank je wel Dick
        Ik ga de trafo’s bestellen
        Bij de rega p9 zit al een quartz geregelde voeding
        zou die TPS daar nog voorgezet kunnen worden?
        en kan je ook alleen een phonotrap op de TPS aansluiten?
        groeten Robert

        Beantwoorden
        • 18 januari 2017 om 11:48
          Permalink

          Geen idee Robert, the proof is in the eating…
          De TPS is in principe een universeel apparaat. Als je meer vermogen wilt zal alles, de trafo’s, de versterker, groter moeten worden uitgevoerd.

          Beantwoorden
          • 22 januari 2017 om 17:09
            Permalink

            hoi Dick
            ik vraag dit omdat ergens in het verhaal geschreven word over de belasting van de versterker dit zou gunstig zijn 14 ohm met de lenco aangesloten.
            ik wil 2 TPS bouwen
            en daar wil er maar 1 draaitafel op aansluiten op 1 tps een Garrard
            en op de andere een Rega p9 voeding ik vraag me dan af of die voeding niet een verkeerde belasting geeft aan de versterker zodat het misschien verkeerd gaat ?
            proberen is het zeker maar ik wil niet dat er iets ontploft 🙂

  • 09 november 2017 om 10:07
    Permalink

    Hoi Dick,
    Is het mogelijk om twee draaitafels tegelijk op deze Power Supply te laten draaien?
    Groeten,
    Frank

    Beantwoorden
  • 26 februari 2018 om 15:02
    Permalink

    Is er een reden om niet een goedkope smps met de sinusgenerator en ucd te gebruiken. deze:
    https://www.ebay.com/itm/350W-Switching-Power-Supply-48V-6-5A-12V-2A-Dual-output-for-Power-Amplifier/112595449197?hash=item1a3736356d:g:gLcAAOSwMVFXHznY

    zou zowel de versterker als de generator kunnen voeden. Omdat er een zuiver sinus als input wordt gebruikt lijkt een beetje rommel vanuit de voeding me niet hele er toch ? natuurlijk vind ik een ringkern met voedingselco’s mooier maar dit is een meer prijsgunstige optie?

    Beantwoorden
    • 26 februari 2018 om 22:12
      Permalink

      en aanvullend met een goedkope irs2092 klasse d versterker die meer dan genoeg vermogen kan leveren?

      Beantwoorden
  • 07 juni 2019 om 21:50
    Permalink

    Gekke vraag misschien, en een in een nu nogal oud topic, maar toch:

    Zou het mogelijk zijn een machine te bouwen als deze met een 100V uitgang (voor japanse versterker die niet op 220-230 te krijgen is) plus een aansluiting voor 220 voor de platenspeler? Dus je hele project zoals beschreven maar plus een step down converter erin die ook nog eens heel stil is?

    Beantwoorden
  • 09 juni 2019 om 20:11
    Permalink

    Beste Dick,

    Zou ik hierover mogelijk met je in contact mogen treden? Ik kan zelf een hoop maar zoals ik het nu zie bedoel je dat ik dus een module maak zoals jij maakte, en dan dus tussen de module en de transformator een gewone step down zet, en een deel naast de step down laat lopen voor de reguliere 220v?

    Groet,

    Gijs

    Beantwoorden
    • 10 juni 2019 om 06:50
      Permalink

      Gijs,
      Een CleanPower is niks anders dan een versterker die met een 50 Hz generator wordt gevoed. Het uitgangssignaal van de versterker wordt vervolgens met een omgekeerde transformator op de gewenste uitgangsspanning gebracht. Dat kan 230 volt/50 Hz zijn, maar ook iedere andere uitgangsspanning. Bijvoorbeeld 120 volt/60Hz, of 200 volt/50 Hz, als je een oudere platenspeler op een iets lagere spanning wilt laten lopen.

      Beantwoorden
  • 11 januari 2021 om 17:10
    Permalink

    Hallo Dick;
    Heb mij afgevraagd of het mogenlijk is om voor een Rega P2 met 24Vac motor een voeding te bouwen met een regeling voor 33.3 en 45 toeren?? Met een mooie schakelaar!
    Ik kan goed met een soldeerbout omgaan, maar het geheel berekenen is voor mij een beetje teveel.
    O ja, allereerst natuurlijk een goed 2021 gewenst voor jou en je collega’s bij Audio Creative!!

    Met vriendelijke groet;
    Will

    Beantwoorden
    • 11 januari 2021 om 18:26
      Permalink

      Hallo Will
      Dat kan zeker wel. Maar we komen nu al 2 dagen per week te kort bij Audio Creative. Voor dit soort uitdagingen, is er dit moment domweg geen ruimte… Maarrrr, wie weet kan er iemand onder de lezers je helpen?

      Beantwoorden
      • 12 januari 2021 om 18:39
        Permalink

        Hallo Dick, bedankt voor de snelle reactie! Maar zoals je al aangeeft, misschien in de toekomst, als de week 3 dagen langer wordt ” jenever can tell”

        Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.