Audio Creative MagicPower voor de DDDAC1794 NOS DAC
Een massief blok

Dat de complete schakeling is ingegoten heeft twee redenen: het is nu een massief geheel dat stil en koel zijn nobele werk doet. En het houdt nieuwsgierige blikken buiten de deur. Er zit zoveel werk en onkosten in de ontwikkeling dat we hier willen voorkomen dat het rücksichtslos uit elkaar gerafeld en nagebouwd gaat worden. Om het daarna met andere onderdelen ook nog ‘MagicPower’ noemen. We vertellen veel, laten vaak zien hoe dingen voordelig opgelost kunnen worden, hier zijn we een beetje voorzichtiger. En het houdt het meteen beetje extra ‘Magic’ en exclusief natuurlijk… Audio Creative DDDAC1794 Magic Power (7)

De onderkant van de Audio Creative MagicPower voeding. De montageschroefgaten zitten op dezelfde plek als de reguliere voeding. Wat uitwisselen gemakkelijk maakt.

Coda

We gaan ons zeker niet laten verleiden tot discussies die over de exacte inhoud van de Audio Creative MagicPower module gaan. Er mag gespeculeerd worden dat het een lieve lust is, graag zelfs! Zowel Marco als ik laten verder geen details los, de muziek doet dat echter wel, deze geeft bovenal meer ‘inside information’ prijs. En het was als zo goed… heerlijk!DDDAC1794 - 2016 zwart en zilver frontaal

De Audio Creative MagicPower voeding is in onze shop te koop.

De afmetingen zijn: 188 x 114 x 78 mm waarbij de aansluitingen 11 mm uitsteken.

Dick van de Merwe

Dick van de Merwe is een echte buizenveteraan. Zijn Triodedick zelfbouw projecten worden wereldwijd door hobbyisten gebouwd. Reeds vanaf 1997 deelt hij zijn kennis via geschreven en on-line media.

7 gedachten over “Audio Creative MagicPower voor de DDDAC1794 NOS DAC

 • 30 december 2016 om 18:18
  Permalink

  Hoi Dick, Je maakt me benieuwd naar de aanvulling door jouw nieuwe voeding op de toch al formidabele DDDAC. Misschien lees ik er overheen, maar wat is je plan? Wordt dit een commercieel product voor jullie?

  Beantwoorden
 • 02 januari 2017 om 18:29
  Permalink

  Hoi Dick,
  Ik heb 2 dac boards gewisseld voor de tent dac modules .
  Ik vraag me af wat nu eerst te doen , van 2 naar 4 modules update ?
  Of een magic power update ?
  Kan jij mij vertellen welke het meeste rendement geeft .

  Mvg.DickQ.

  Beantwoorden
 • 03 januari 2017 om 00:23
  Permalink

  Hoi Dick,

  Goed verhaal, maakt me erg nieuwsgierig. Is de voeding ook te gebruiken voor andere toepassingen, zoals een netwerkspeler?

  Beantwoorden
  • 08 januari 2017 om 08:25
   Permalink

   Ongetwijfeld Leo,
   Maar de voeding is in de eerste plaats getuned op ‘plug ‘n’ play gebruik voor een DDDAC1794 met 4 decks. De voeding voor de 8-decks is in de maak. Natuurlijk is het breder inzetbaar, maar dit soort voedingen verlangt dan wel een beetje kennis van elektronica. Het is geen rocket science, maar je moet wel weten wat je aan het doen bent.

   Reken er echter maar op dat ik de Magic Power zeker in andere applicaties ga proberen. Is het daar even succesvol, dan lees je er over op de deze site…

   Beantwoorden
 • 20 december 2017 om 22:09
  Permalink

  Dag Dick,
  ik overweeg een Magic Power op mijn 4 decks dddac 1794. Ik begreep van Marco dat je ook een schakeling gemaakt heb, zodat je tegelijkertijd naast de dddac met 12 V er ook de allo-isolator (ca 6,5 volt) er mee kan voeden. Is het mogelijk dat ik bij de bestelling van een Magic PS tevens zo’n schakelaar krijg meegeleverd?

  groet,
  Paul

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *