Platenspeler

Audio Creative GrooveMaster 2014

Audio-CreativeGroovemaster hammerfinishHet is tijd voor de afronding van het GrooveMaster project. Wat ooit begonnen was als een zelfbouw toonarm, met het idee deze ook als zodanig te kunnen aanbieden, is de ‘zelfbouw toonarm’ inmiddels geëvolueerd in een volwaardige 12” platenspelerarm waar we de productie uit handen hebben gegeven aan een CNC fijn-mechanica bedrijf.

 

De Geschiedenis van de Audio-Creative GrooveMaster

Waar ik eerst overtuigd was van het feit dat we de ontwikkeling van een toonarm in een paar maanden wel zouden fixen, bleek toch een ander verhaal. Het is inmiddels al weer ruim 1,5 jaar later, na de eerste plannen voor het bouwen van een toonarm.

GrooveMaster-24

GrooveMaster-25

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel testen, fijn-slijpen, weggooien en weer opnieuw beginnen, kost nu eenmaal veel tijd. Daarbij ben je op een geven moment ook afhankelijk van derden. Allemaal zeer tijdrovend. De geschiedenis en ontwikkeling van de GrooveMaster kun je hier nog eens nalezen

Productie in de hobbyschuur?

Op een geven moment zagen we ook in, dat we niet het niveau konden halen, dat we eigenlijk zouden willen hebben. GrooveMaster-26Ik heb destijds ook de Schick toonarm in huis gehad en verbaasde me over de, in mijn ogen, simpele en  ‘basic’ uitvoering in vergelijking tot het stevige prijskaartje wat aan deze toonarm hangt. Netjes gemaakt, dat wel en klankmatig ook zeker niet verkeerd. Maar toch. Thomas Schick maakt deze armen gewoon in zijn eigen schuur en heeft net als ik een draai- en freesbank. Natuurlijk kun je daarmee een heel eind komen maar het heeft zijn beperking en voor mij was het eindresultaat niet voldoende.

CNC frezen en draaien

GrooveMaster-23Al snel kwamen we er achter dat we het freeswerk moesten gaan uitbesteden. Zeker als we er meerdere toonarmen willen gaan maken. Daarnaast heb ik ook geen zin om een week in de schuur te gaan staan om één of twee toonarmen te maken.

Ik ben echter in de gelukkige omstandigheid dat er een aantal fijnmechanische bedrijven in de buurt zijn, waarvan ik de eigenaar persoonlijk ken. Een afspraak was dus zo gemaakt. De beste man is zelf actief bassist in een niet verkeerde hobby band en het duurde daarom niet zo heel lang dat het gesprek uitsluitend ging over muziek en… muziek. Ook was de hij zeer enthousiast over mijn ’hobby’ werk en zag in dat een dergelijk ontwerp eigenlijk naar een hoger niveau gebracht moest worden.

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

3 thoughts on “Audio Creative GrooveMaster 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.