Platenspeler

PlatenspelerProjectenRecensie

Een nieuw tussenwiel voor de Garrard 401

Een 50 jaar jonge platenspeler als mijn Garrard 401 heeft net als welk ander draaiend en bewegend apparaat op zijn tijd onderhoud nodig. Alles wat draait en beweegt slijt immers. Bij een auto is dat gewoon geaccepteerd. Bij audioapparaten denkt men al snel dat ze schier onverslijtbaar zijn. Maar ook deze hebben op zijn liefde en aandacht nodig om in topconditie te blijven. Dit keer nemen we het tussenwiel, de idler, onder handen.

Read More
PlatenspelerRecensie

Technics SL-1200GAE

De Technics SL 1200 GAE (de AE staat voor Anniversary Edition) is een luxueus uitgevoerd model waarmee Technics wil laten zien dat ze niet alleen nog steeds een SL-1200 kunnen maken, maar deze ook nog op verschillende punten weten te verbeteren. Sterker nog, de fabrikant heeft de huidige generatie van deze platenspeler van de grond af opnieuw aangepakt om ‘m beter dan ooit te willen maken. Een comeback die er zijn mag!

Read More
Platenspeler

Statische elektriciteit, de plaaggeest van ons vinyl

Statische (ont)ladingen kunnen onze vinylweergave behoorlijk vervelend beïnvloeden. Niets vervelender dan de random storende tikjes door statische ontladingen door je muziek te horen. Met name op kurkdroge dagen, als de luchtvochtigheid laag is, kunnen deze naargeestige onaangenaamheden het lekker genieten van een plaat onder de naald flink verstieren. Daar is echter wel wat aan te doen!

Read More
PlatenspelerRecensie

DS Audio DS-E1

DS Audio is Japanse firma, waarvan de audiotak een bedrijf binnen een groter bedrijf is: Digital Stream Corporation, dat al meer dan 25 jaar aan de weg timmert met optische lasers voor de computerindustrie. Een jaar of zeven geleden begon DS Audio met een revolutie: een platenspelerelement dat de uitgangsspanning (tjes) niet opwekt met spoelen, magneten… Read More