Persberichten

Sneak Peak zelfbouw audio luisterdag

Volgende maand is het weer zover. Op zaterdag 6 februari zijn wij weer aanwezig op de zelfbouw audio luisterdag in Hengelo (ov). Op dit moment zijn we hard aan het werk om een mooie audio set samen te stellen. Wat betreft de luidsprekers komen we met de ‘herverbouwde’ Klonwall, die inmiddels met de naam ToneMaster is gedoopt. Ook met deze ToneMaster zijn we nog niet helemaal klaar, maar door aanschaf van een set originele Klipsch Cornwall luidsprekers, zijn we tot nieuwe inzichten gekomen om deze speaker optimaal te laten klinken.

Elipson Planet L met zelfbouw subwoofer

 

Verder hebben we een fraaie hybride luidspreker set.

In dit geval is ‘hybride’ een combinatie van zelfbouw en een commerciële luidspreker, de Elipson Planet L. Het laag zal worden verzorgd door een zelfbouw stereo dipool subwoofer set. Deze subwoofer is gebaseerd op de open baffle subwoofer van Siegfried Linkwitz (jawel, die van het crossover…)Mini DSP Deze dubbele subwoofer zal worden aangestuurd door een actieve Mini DSP plate versterker. Gisteren hebben Dick en ik deze set ingeregeld en ik moet zeggen dat het heel erg mooi wordt. In de korte video hieronder een kleine luister indruk. Al is het natuurlijk via een video niet echt te beoordelen.

Audio Creative zelfbouw

Audio Creative zelfbouw keuken

Ik hoop jullie op korte termijn ook nog een blik te kunnen geven in onze Audio Creative versterker keuken. Ook daar zijn we druk bezig om een aantal zelfbouw versterker kits verwezenlijken. Al hebben we het niet allemaal zelf in de hand en zijn we afhankelijk van derden. Maar dat het iets moois gaat worden kan ik je beloven.
Audio Creative zelfbouw

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

3 thoughts on “Sneak Peak zelfbouw audio luisterdag

 • Leuk! Ik ben in ieder geval weer van de partij samen met m’n oom. Vorig jaar ook erg genoten van alle creaties en de mensen. Ik heb er zin in!

  Beantwoorden
 • Hoe staat het met die fantastische Tonemaster van jullie?

  Beantwoorden
  • Marnix,
   De ToneMaster luidspreker is gereed. Ik luister er dagelijks met heel veel plezier naar. Inmiddels speelt er al een productiemodel bij Marco. Alleen zijn door de extreem toegenomen vraag en bijhorende werkzaamheden van de GrooveMaster platenspelerarm onder andere de vervolg activiteiten op het ToneMaster gebied wat vertraagd.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.