Persberichten

SIGNATURE PRESS RELEASE BE-NL

Waarom IN200 Signature:
 
De Atoll IN200 Signature geïntegreerde versterker is een evolutie van de Atoll IN200SE, het patroon is identiek met een aantal belangrijke wijzigingen:  wat betreft het beheer van het volume wordt een dubbele verzwakker (1 per kanaal) voor maximale nauwkeurigheid toegewezen, dit vermindert de diaphonie (overspraak) tot zijn eenvoudigste vorm, brengt ook een verbetering in stereoscheiding en signaal / ruisverhouding. Eigenlijk hetzelfde ontwerp als in de IN300De audiotrappen met afgeschermde MKP Mundorf-condensatoren (net zoals in de IN300) verbeteren ook de signaal-ruisverhouding en de muzikale kwaliteit. Ook nieuw is een optionele digitale kaart, deze plug-in DAC-kaart zorgt voor 2 coaxiale en 2 optische ingangen, een  USB-B-ingang (assynchroon) en heeft namelijk ook een Bluetooth-ontvanger. Aan de achterzijde van de IN200 Signature treft men: een AUX ingang voor de optionele plug-in phono-board, er zijn twee phono boards beschikbaar in de catalogus van Atoll, een cd-ingang, een tuner-ingang, een dvd-ingang, een tape-ingang (met rec-uitgang), een bypass-ingang (om de IN200 Signature te gebruiken als eindversterker, dus ook te gebruiken in het kader van bijvoorbeeld een thuisbioscoopinstallatie), twee pre-out uitgangen (om de IN200 Signature als voorversterker te gebruiken), voor multi-versterking (bi-amping) of het gebruik van een subwoofer. Op het achterpaneel, vergt de inrichting en het aantal connectoren geen kritiek en verraadt een dubbele mono configuratie dierbaar aan Atoll, door de aanwezigheid van de luidsprekerklemmen aan beide zijde van het toestel. Deze klemmenblokken zijn compatibel met banaanstekkers. Voor de voeding zijn een IEC-netaansluiting en een algemene schakelaar aanwezig. Met de IN200-Signature kan elke muziekliefhebber een groot aantal verschillende bronnen aansluiten, zowel analoog als digitaal. Een hoofdtelefoonuitgang heb je aan de voorkant.
 
Design : 
 
De IN200 Signature toont strakke lijnen en compromisloze afwerking en combineert het ontwerp van het hoogwaardige IN300 model. De geïntegreerde versterker IN200 Signature pronkt trots met twee ronde knoppen rondom het witte OLED-display dat een laag verbruik heeft. Dit sober design van de voorkant en de zachte vormen van de twee knoppen, geeft dit toestel een onderscheidende elegantie. De kwaliteit van de afwerking is perfect zoals altijd bij Atoll Electronique met een geborsteld aluminium van het mooiste effect voor de voorkant.
Componenten en vermogen :
De IN200 Signature componenten zijn ook van hoogste kwaliteit, Atoll heeft naar keuze zeer geselecteerde componenten : ten eerste is het uitgerust met een zorgvuldige voeding op basis van twee transformatoren van elk 340 VA en een specifieke voeding voor het display.  Hij is uitgerust met ESR-condensatoren die speciaal gemaakt zijn volgens de voedingsspecificaties en de Mundorf MKP zijn afgeschermd (net zoals bij de IN300). De bipolaire symmetrische trappen zijn pure klasse A. Met een vermogen van 2 x 120 Watt in 8 Ohm en werkend in Klasse A tot 2 x 50 Watt, heeft deze geïntegreerde Atoll IN200 Signature een opmerkelijke reserve.  Zijn vaardigheden stellen hem in staat om een ​​overvloed aan vloerstaande of bibliotheek luidsprekers te besturen zonder momentum of controle te verliezen, en vooral door hen toe te staan ​​alles uit te drukken wat de bron ze doorgeeft. Inderdaad, deze geïntegreerde versterker heeft een uitstekende toonbalans en een verbluffende articulatie in het acute middenbereik, laag is serieus gehouden en snel, een geweldig vermogen om de muzikale boodschap leesbaar te maken. Laten we praten over de DAC-kaart optie die een AKM audio converter biedt – AK4490 voor een PCM stroom van16-32-bits gaande tot 384 kHz op de USB-B-ingang en een USB XMOS interface die zijn eigen specifieke Atoll programatie heeft
Technische specificaties :
 
IN200 SIGNATURE:
 
Vermogen 120Wrms / 8Ω; 200Wrms / 4Ω – (2X50W in pure klasse A).
Dubbele monostadia met 2 toroïdale transformatoren van 340VA.
Specifieke voeding (5VA) met laag verbruik voor digitaal display en logisch besturingsbeheer.
Capacitief totaal van 8x6800uF met hoogwaardige ESR-condensatoren gerealiseerd volgens ATOLL-specificaties.
Volumeregelaar met dubbele verzwakker: 1 per kanaal.
Audiotrappen met MKP Mundorf condensatoren afgeschermd.
Symmetrische bipolaire trappen met discrete componenten gepolariseerd in zuivere klasse A.
Interne bedrading van luidspreker-uitgangen met specifieke audiokabel.
Vergulde aansluitingen (RCA).
120 Wrms / Channel Power / 8Ω
200 Wrms / Channel Power / 4Ω
Voeding: 660 VA
Totaal capacitief: 86 400 μF
Ingangsimpedantie: 220 kΩ
Afmetingen: 440x280x90 mm Gewicht: 12 Kg
5 line-ingangen (inclusief 1 AUX voor optionele phonokaart) 1 BY-PASS-ingang
1 paar HP-uitgangen
1 Tape-out
2 pre-out uitgangen
1 6.35mm hoofdtelefoonuitgang
1 12V triggeruitgang
Global Scale Management Global Remote Control
OLED-scherm met laag verbruik
OPTIONELE DAC-KAART:
2 coaxiale ingangen (24 bits / 192 kHz)
2 optische ingangen (24bit / 192kHz)
1 USB-B-ingang: PCM & DSD Audio-omzetter: AKM – AK4490 PCM-stroom van 16 bits naar 32 bits tot 384 kHz op de USB-B (asynchrone) ingang. DSD-stream: DSD64 en DSD128. USB-interface: XMOS met programma dat speciaal is ontwikkeld voor ATOLL.
1 Bluetooth-ontvanger: directe digitale link naar AKM-audioconvertor.
ATOLL IN200 Signature: DE KWALITEIT MADE IN FRANCE, de IN200 Signature Atoll geïntegreerde versterker is volledig gemaakt in Frankrijk door Atoll Electronique
Aanbevolen publieke prijs 2018 voor de Atoll IN200 Signature : 1600 € btw incl.
Optionele IN200 SIG DAC-kaart 300 €  btw incl.
Benelux import : Belram Hifi

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.