Persberichten

Monitor Audio Shadow serie

persbericht Juni  2012

MONITOR AUDIO SHADOW SERIE LUIDSPREKERS: STELT ALLE ANDERE IN DE SCHADUW…

Shadow LifestyleMet de Monitor Audio Shadow Serie Home Cinema luidsprekers zet Monitor Audio een nieuwe standaard neer. Het is namelijk gelukt de fameuze weergavekwaliteit te realiseren in een ultraplatte (40 mm), ultraslanke (156 mm) en vooral ook ultrafraaie aluminium behuizing. Door de bijzondere vormgeving passen ze esthetisch naadloos bij de grootste en platste TV-beeldschermen, zonder er nog als luidspreker uit te zien… De weergave is natuurlijk speciaal optimaal ‘getuned’ voor gebruik op de muur.

Opbouw

De Shadow 25 (300 mm hoog) compacte 2-weg luidspreker is bedoeld als zij- of achterluidspreker in een normaal Home Cinema-systeem of als voorluidsprekers in een kleiner systeem. De Shadow 50 (686 mm hoog) past bij beeldschermen tot 50” en heeft twee laag/middeneenheden, een hoogeenheid plus twee passieve ABR*-laageenheden voor extra laag.

De Shadow 60 (815 mm) heeft dezelfde componenten als de S50, maar in een grotere behuizing. Hij biedt dan ook de ‘ultieme’ weergave van de meest veeleisende audio bij de allergrootste beeldschermen.
De Shadow Centre middenluidspreker heeft dezelfde componenten als de S50 en S60 en vormt hiermee dus een perfecte systeemmatch.
De Monitor Audio Shadow Serie is vanaf juni leverbaar in matzwart. De verkoopprijzen zijn (per paar): Shadow 25 € 600, Shadow 50 € 1000, Shadow 60 € 1150 en Shadow Centre (per stuk) € 550.

Ontkoppeld

Shadow groepAlle modellen hebben 100 mm RDT* laag/middeneenheden en een 25 mm C-CAM* hoogeenheid.
De behuizing is uit één stuk geanodiseerd aluminium profiel: voor maximale interne ruimte en maximale stijfheid. De luidsprekereenheden zijn gemonteerd op de achterzijde en worden met een Neopreen ring vastgeklemd tegen het voorpaneel. Zo zijn ze ontkoppeld en dit voorkomt doorgeven van resonanties aan het voorpaneel.

D’Appolito

Samen met de D’Appolito-opstelling van de eenheden, de krachtige laageenheden en de hoge belastbaarheid zorgt dit voor een dynamische weergave van zelfs de meest veeleisende films. Voor de weergave van het allerlaagste laag is de Shadow Serie nog te combineren met de Silver RXW-12 sublaagluidspreker.
Elke Shadow heeft een simpel te gebruiken muurbevestiging, een onzichtbare kabelaansluiting en een afneembare magnetische grille. De S25 heeft bovendien een fraaie metalen standaard, waarmee hij ook losstaand is te gebruiken. •

De Monitor Audio Shadow Serie is al bekroond met de “Star of CES 2012 Award” van het toonaangevende tijdschrift ‘What HiFi?’ …

*De ABR (Auxiliary Bass Radiator) passieve radiator gebruikt de energie van de actieve laageenheid aan de binnenzijde van de behuizing om extra laag weer te geven zonder de nadelen van een gewone ‘reflexpoort’.
C-CAM (Ceramic Coated Aluminium Magnesium) is oorspronkelijk ontwikkeld voor turbinebladen van straalmotoren: een licht maar zeer stijf materiaal.
RDT (Rigid Diaphragm Technology) is een unieke Monitor Audio-technologie uit de Platinum serie. Hierbij is een dunne C-CAM laag op een conus van Rohacell-schuim aangebracht. Dit zorgt voor een ongekend stijve, sterke en superlichte constructie.

voor meer informatie: Monitor Audio Nederland

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.