Persberichten

ELAC MONITOR LUIDSPREKER AM 200

P E R S B E R I C H T

 

Afbeelding AM 200 voorzijdeHoevelaken,  december 2016

INTRODUCTIE VAN EEN BIJZONDERE ACTIEVE MONITOR LUIDSPREKER AM 200

Streaming clients zoals de Elac Discovery, Sonos en Bluesound (maar denk ook aan Apple TV en computers), hebben doorgaans een regelbare uitgang waarmee het volume geregeld kan worden. In de meeste gevallen doe je dat via een app. De meest compacte manier om een audioset samen te stellen bestaat dan uit het rechtstreeks aansluiten van een set actieve luidsprekers als de Elac AM 200. Je hebt dan verder geen versterker of andere componenten meer nodig.

Elac heeft alles in het werk gesteld om ook in deze prijsklasse de fameuze Elac JET 5 ribbon-tweeter te kunnen inzetten. Samen met de 15 cm woofer met aluminium sandwich conus ontstaat zo een unieke configuratie, die het hele audiospectrum gecontroleerd weergeeft. Hierdoor is de AM 200 waarschijnlijk een “best in class” monitorluidspreker.

De volledig nieuw ontwikkelde Klasse A/B versterker wordt gevoed vanuit een stabiele ringkerntrafo en levert een vermogen van 80 Watt, waarmee de AM 200 voor een exceptioneel dynamische weergave zorgt. Elke luidspreker heeft zijn eigen versterker.

In de versterker is een DSP (digitale sound processor) geïntegreerd, waarmee het klankbeeld door middel van verschillende parameters kan worden aangepast. Met de Room EQ schakelaar op de achterzijde kan uit vijf presets worden gekozen, waarmee de filtering kan worden aangepast aan verschillende akoestische omstandigheden, die ontstaan door de plaatsing van de luidspreker. Hierdoor blijft de balans perfect, of de AM 200 nu dicht bij een wand, op een voet of op een console staat.

Om analoge bronnen aan te sluiten is de AM 200 voorzien van een RCA (cinch) ingang en een gecombineerde XLR en 6,3 mm jack (TRS) ingang, die door professionals zal worden gewaardeerd. De Gain Control maakt het mogelijk om de luidspreker op 3 niveaus aan te passen aan de output van de bron. De AM 200 beschikt ook over twee digitale ingangen, optisch en coaxiaal (RCA), geschikt voor resoluties tot en met 24bit/192kHz. De daisy-chain functie maakt het mogelijk om het digitale signaal van de ene AM 200 door te lussen naar de volgende AM 200.

Bij inkomend signaal schakelt de AM 200 automatisch in; als enige tijd geen signaal meer wordt ontvangen, schakelt de AM 200 automatisch naar standby.

De verkoopprijs bedraagt € 599,- per stuk

Voor meer informatie: www.elac.nl

Afbeelding AM 200 achterzijde

Dick van de Merwe

Dick van de Merwe is in de eerste plaats een muziekliefhebber met een voorkeur voor de analoge weergave, zijn platenspeler, de tape en cassettedecks en (goed ontworpen) hoornluidsprekers. Reeds vanaf 1997 deelt hij zijn kennis via geschreven en on-line media. Daarnaast schreef hij vele recensies voor de hi-fi bladen HVT en Vi-fi. Dick's adagio is: 'Een dag geen muziek is een dag niet geleefd'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.