Persberichten

DEQX HDP-4 bij Audiosense

Persbericht

RudoDe firma Audiosense is een kleinschalige importeur van  DEQX. Dit merk omvat een aantal mooie audioproducten gericht op de veeleisende zelfbouwer. Eigenaar Rudo Meijer is een bevlogen muziekliefhebber en ook nog eens uitstekend muzikant. Een man uit de praktijk dus.

Rudo is een actief zelfbouwer van luidsprekersystemen en sinds twee jaar heeft hij een eigen ontworpen open baffle speaker in het pakket welke wordt gefilterd met, hoe kan het anders,  een DEQX actief filter. Nu is er van dit filter ook een 192 kHz/24bit hoogresoluut versie beschikbaar.

DEQX HDP-4

deqx_voorkant-1deqx_achterkant-1DEQX [‘deks’] voor maximale grip op de luidsprekers, op de kamerakoustiek (staande golven!), op persoonlijke wensen aan het geluid. Grip op de muziekweergave. De DEQX HDP4 is een actief wisselfilter voor luidsprekersystemen. Deze versie 4 is als een ‘ultra rez’ HDP3 met 192/24 digitale inputs en de optie USB audio. Standaard nu zijn de mogelijke HDP3 opties aanwezig: gebalanceerd uit (6 x XLR) én digitaal uit (spdif over 75 Ohm bnc).
Er zijn vier presets beschikbaar voor bijvoorbeeld verschillende wisselfilters of verschillende equaliser settings.

Met de DEQX wordt het faselineaire actieve wisselfilter gebouwd met de speciale software. DEQX is ook het meetapparaat (te besturen met een Windows computer/laptop). Daarnaast is DEQX ook een voorversterker, DAC en heeft een zeer uitgebreide ‘roomcorrection’.
Je kunt er passief gefilterde luidsprekers actief maken naar een high-end niveau: actief met DEQX. Of geheel zelf een speakersysteem bouwen. Een DEQX eigenaar is lid van de DEQX online Users Group.

Master the art of timing

meetrapport DEQXDEQX is uniek betreffende correctie aan de amplitude in het frequentiedomein maar ook in het fasegedrag oftewel het tijdsdomein. Duizenden frequentiegebieden worden in tijd gecorrigeerd om ervoor te zorgen dat het gehele audiospectrum tegelijkertijd tijd je oor bereikt. Het stereobeeld is dan 3D.

Maatwerk

Bij AudioSense kunt je terecht voor complete high-end systemen, voor ombouw van bestaande hoogwaardige passieve luidsprekersystemen naar actief met DEQX, maar ook voor advies voor de zelfbouwer over hoe de DEQX te gebruiken.

DEQX HDP4 € 4995,-
Calibratiekit (software, gekalibreerde meetmicrofoon, kabels) € 275,-

www.AudioSense.nl
info@Audiosense.nl

Naschrift:
Ik heb het voorrecht gehad om een tijdje een DEQX te mogen lenen en heb hier dankbaar gebruik van gemaakt om mijn Linkwitz Orion luidsprekers in te meten en in te regelen. Binnenkort zal ik het gehele avontuur op Audio Creative gaan beschrijven.

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.