Verslag High End audio beurs München, 2015

Het kan ook beter

Dan waren er ook weer systemen die werkelijk een verademing waren. In een volgende zaal stond een set Wilson Audio te spelen. Over Wilson Audio kun je zeggen wat je wilt, maar de sound van deze set is zeer goed uitgebalanceerd en zeer natuurgetrouw. Prachtig!High End Messe Munchen 2015-35 De Nederlands Grim Audio zette ook een prima muzikaal plaatje neer. Dit actieve systeem kan multikanaals worden ingezet.High End Messe Munchen 2015-25

Mooie sets met een retro uitstraling

Er waren ook een aantal mooie opstellingen met fraaie analoge apparatuur en een vintage look.High End Messe Munchen 2015-31High End Messe Munchen 2015-21

 

 

 

 

 

 

Hier linksboven een oude bekende. De gehele audio lijn van Thoress, die ons al een keer positief heeft verrast op de AAA  analoog show, in Krefeld. Klankmatig waren het beide fijne sets om naar te luisteren.

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

5 thoughts on “Verslag High End audio beurs München, 2015

 • 20 mei 2015 om 11:46
  Permalink

  Betreft de opmerking van de Mola Mola versterkers. Ik was ook niet onder de indruk van het systeem, maar ik heb de Mola Mola versterkers zelf al uitvoerig beluisterd en ze spelen geweldig mooi. Wordt het geen tijd dat de vooroordelen eens achterwegen worden gelaten. Dat bv Jeff Rowland in zijn duurste versterkers N-Core technology gebruikt zegt toch heus wel wat over de kwaliteiten. Bijzonder mooi vond ik de Ear versterkers van Tim De Paravinci en met name als hij gebruik maakte van de Denon Master recorder. Om stil van te worden. Guido

  Beantwoorden
  • 20 mei 2015 om 12:28
   Permalink

   Hallo Guido,

   Het zijn geen vooroordelen, gewoon waarnemingen.
   Maar ik begrijp Bruno ook niet helemaal dat hij zijn Mola Mola versterkers in een dergelijk slecht daglicht laat zetten zoals in München.
   De ruimte van EAR van Tim de Paravicini was ook één van de hoogtepunten voor ons. We hebben daar langer dan bedoeld zitten luisteren…:-)

   Beantwoorden
   • 20 mei 2015 om 12:36
    Permalink

    Bruno was vooral bezig met de voorstelling van zijn Kii Three speaker (welke voor mij het hoogtepunt was in Munchen) en was zelf ook niet echt tevreden over het resultaat met Landsche. Dus ik ben het helemaal met jullie eens dat die set niet naar niveau presteerde. Ik vind het trouwens spijtig dat er zoveel sets ondermaats speelden. Maar ik ga niet voort op wat ik daar hoor omdat het vaak in betere omstandigheden anders speelt.

    Beantwoorden
  • 21 mei 2015 om 23:43
   Permalink

   Hallo Guido,
   Hoe beluister je uitvoerig Mola Mola versterkers?
   Wat vind je van de invloed van luidsprekers?
   En wat van die van de akoestiek?
   Groeten,
   Wil

   Beantwoorden
 • 20 oktober 2015 om 11:10
  Permalink

  Hallo Marco en Dick,
  Bedankt voor de openen heldere wijze van verslaggeving. Doet me goed een keer een verslag te lezen zonder als die walhalla verhalen over merken en grootheden. M.a.w.: lekker onbevooroordeeld. Jullie bezoekverslagen zal ik WEL blijven lezen. Dank.
  Met vriendelijke groet
  Theo Foekens

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.