Nieuws

Verslag High End audio beurs München, 2015

Meer dan 500 audiomerken

De eerste vier hallen op de benedenverdieping stonden vol met talloze stands, tafels en kleine luistercabines. Het is bijna onmogelijk om te vertellen wie en welke merken op de beurs aanwezig waren.High End Messe Munchen 2015-10

Met meer dan 500 audiomerken, kun je beter vragen wie er niet was. Ongelofelijk veel leuke stands met merken, waar we echt nog nooit van gehoord hadden.

High End Messe Munchen 2015-6

Naast alle oudgedienden, ook veel nieuwe merken, die met hun producten,  maar al te graag een nieuwe markt aan willen boren en hun producten via deze beurs meer bekendheid willen geven. High End Messe Munchen 2015-40Tussen de stands door stonden nog een aantal flinke bolides, waaronder een nieuwe Rolls Royce, geparkeerd. Tja, als je zo’n auto koopt, wil je onderweg toch ook graag een stukkie muziek luisteren. Genoeg te beleven dus.High End Messe Munchen 2015-15

Voor ons was het in eerste instantie lekker struinen tussen de mooie audioproducten. Daarnaast is het de uitgelezen kans om ideeën op te doen voor onze eigen zelfbouwprojecten. Natuurlijk ontbrak een praatje hier en daar niet. Ook een aantal van onze eigen importeurs en fabrikanten waren in München vertegenwoordigt.

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

5 thoughts on “Verslag High End audio beurs München, 2015

 • Betreft de opmerking van de Mola Mola versterkers. Ik was ook niet onder de indruk van het systeem, maar ik heb de Mola Mola versterkers zelf al uitvoerig beluisterd en ze spelen geweldig mooi. Wordt het geen tijd dat de vooroordelen eens achterwegen worden gelaten. Dat bv Jeff Rowland in zijn duurste versterkers N-Core technology gebruikt zegt toch heus wel wat over de kwaliteiten. Bijzonder mooi vond ik de Ear versterkers van Tim De Paravinci en met name als hij gebruik maakte van de Denon Master recorder. Om stil van te worden. Guido

  Beantwoorden
  • Hallo Guido,

   Het zijn geen vooroordelen, gewoon waarnemingen.
   Maar ik begrijp Bruno ook niet helemaal dat hij zijn Mola Mola versterkers in een dergelijk slecht daglicht laat zetten zoals in München.
   De ruimte van EAR van Tim de Paravicini was ook één van de hoogtepunten voor ons. We hebben daar langer dan bedoeld zitten luisteren…:-)

   Beantwoorden
   • Bruno was vooral bezig met de voorstelling van zijn Kii Three speaker (welke voor mij het hoogtepunt was in Munchen) en was zelf ook niet echt tevreden over het resultaat met Landsche. Dus ik ben het helemaal met jullie eens dat die set niet naar niveau presteerde. Ik vind het trouwens spijtig dat er zoveel sets ondermaats speelden. Maar ik ga niet voort op wat ik daar hoor omdat het vaak in betere omstandigheden anders speelt.

    Beantwoorden
  • Hallo Guido,
   Hoe beluister je uitvoerig Mola Mola versterkers?
   Wat vind je van de invloed van luidsprekers?
   En wat van die van de akoestiek?
   Groeten,
   Wil

   Beantwoorden
 • Hallo Marco en Dick,
  Bedankt voor de openen heldere wijze van verslaggeving. Doet me goed een keer een verslag te lezen zonder als die walhalla verhalen over merken en grootheden. M.a.w.: lekker onbevooroordeeld. Jullie bezoekverslagen zal ik WEL blijven lezen. Dank.
  Met vriendelijke groet
  Theo Foekens

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.