Nieuws

Verslag Analog Audio Association audioshow

Muzikale schoonheid

In een wat grotere ruimte vonden we een bijzonder fraaie audioset. De gepassioneerde muziekliefhebber en audio ontwerper, Reinhard Thöress, liet daar een set zien en horen, waarvoor we even de tijd hebben genomen. Man, wat een fantastisch audioset was dat. Thoress installatieVoor ons was dit de best klinkende set van de beurs. In ieder geval de beste, van de audio sets die wij hebben kunnen beluisteren. Alle apparatuur die je ziet is met de hand gebouwd en mede door de forse afmeting, ook nog eens zeer indrukwekkend om te zien.

AAA show Krefeld-17Thoress speaker

 

 

 

 

 

 

Maar ook ‘kleinere’ fabrikanten waren er natuurlijk aanwezig. Kleiner, in de zin van normale afmetingen en gewicht, maar met dezelfde aandacht en precisie gebouwd. Zoals deze met de hand gebouwde Croft set, die met een aantal opengewerkte modellen, een kijkje in de keuken gaf.

Croft voorversterker 2Croft voorversterker

 

 

 

 

 

 

 

Palmer platenspeler

Als laatste plaatje wil ik je deze bijzondere toonarm combinatie nog even laten zien, ‘the Miracle’. Een balsahouten arm met een zeer uitgesproken finish. Niet iedereen zijn ‘cup of tea’AAA show Krefeld-14

Ten slotte

Ik kan alleen maar zeggen, dat op basis van wat ik nu heb gezien en heb ervaren, Hi-Fi audio en alles wat daar bij hoort, in Duitsland geenszins op zijn kont ligt. Dit in tegenstelling tot de belabberde situatie in Nederland, waar men zelfs geen goede beurs meer kan organiseren. Ik stel het nu wat zwart wit, maar iedereen die deze audioshow heeft bezocht, zal dit kunnen beamen. Hifi dood? Ammehoela, Hifi Lebt! en dat laten die Duitsers genadeloos zien. Ik heb in tijden niet meer zo genoten van een audiobeurs. Een beurs waar geen spoor te bekennen valt van haantjes gedrag, pakken-mentaliteit of afgunst en waar exposanten nog één gemene deler hebben: passie voor muziek.

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

5 thoughts on “Verslag Analog Audio Association audioshow

 • Wellicht een idee een agenda op de website te plaatsen?

  Beantwoorden
  • Hallo Michel,
   Geen slecht idee. Ik zal er eens naar kijken.

   Beantwoorden
 • Ja ik heb de heren ook ontmoet. Hopelijk hebben ze die mooie Marantz plaat. We hebben nog nooit zoveel platen verkocht als op deze hifi show. 500 Marantz en nog eens 173 gewone lp.s.
  Oh een ook nog wat CD’s. Volgend jaar doen weer dezelfde actie: een lp voor slechts 5,-

  Beantwoorden
 • Hallo Marco,
  volgens mij heeft EMT nooit een spoelenrecorder gemaakt.
  de machine die staat te spelen op de EternalArts stand is een Ferrograph Logic7
  Groeten John
  lijkt me een geweldige show, ga er volgend jaar ook heen!

  Beantwoorden
 • Ben al jaren lid van de AAA.ga dus ook elke keer weer na deze fantastiche beurs.
  Ga wel altijd op zondag,veel minder publiek dan op zaterdag,dus overal voldoende ruimte.
  Ik de lp van Fritz ook gekocht,mooie opname maar de nieuwe van Hans Theessink van Sommelier du Son puur analoog is van grote klasse.TIP

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.