Verslag Analog Audio Association audioshow

De AAA audiobeurs is eenvoudig en overzichtelijk opgezet

Het hotel heeft een rondlopende gangpartij, met als centrum een kleine eet/drink gelegenheid. Achter de centrale ruimte, vinden we de ‘main’ hal met exposanten. Aan weerszijde daarvan een aantal gangen met hotelkamers, waarin de ongeveer 50 exposanten een eigen audio/demo opstelling hadden gemaakt. Wel moet ik zeggen dat de hotelkamers eigenlijk een beetje te klein waren voor een fatsoenlijke demo. Bij navraag bleek dat het vergeleken met voorgaande jaren, uitzonderlijk druk was, waardoor de relatief kleine kamers al snel volstonden met gapende en ‘kwijlende’ muziekliefhebbers. Dat was ook niet verwonderlijk.

AAA show Krefeld-4Want waar zie je zulke zoveel mooie high quality apparatuur, gerestaureerd of nieuw gebouwd, bij elkaar?  Nagra, Studer, EMT, Thorens of Revox, om maar paar namen te noemen. De mooiste combinaties waren uitgezocht en stonden hun kunnen te tonen. Wat mij opviel, is dat veel van de voornamelijk Duitse exposanten, kleine ondernemers zijn, met een duidelijke audiovisie. Boven alles zijn de meesten ook nog eens muziek liefhebbers. Bij velen is hun drijfveer geboren uit hobby voor de audio en passie voor muziekweergave.

Apparatuur van toen en nu

AAA show Krefeld-3Het is werkelijk te veel om op te noemen. Van mooie, professionele spoelen recorders, die tot in de puntjes zijn gerestaureerd. Tot prachtige gebouwde, high-end platenspelers, waar de fijnmechanica en bouwkwaliteit van afdruipt. Over het algemeen is de versterking een buizen aangelegenheid, maar ook mooie torrenbakken stalen de show.
Voor de grote spoelenrecorders, die in grote getale aanwezig waren, worden zelfs weer nieuwe en bespeelde, High-End tapes verkocht. Deze zogenaamde ‘Analoge Meisterbander’ zijn overigens niet echt goedkoop. Eén album komt op zo’n 200-250 lieve eurootjes!  Maar dan heb je wel een exacte kopie van de originele mastertape. Ach, laat mij dan maar een vinyl plaatje op zetten….

 

AAA show Krefeld-10

MG-HifiZoals ik al vertelde, zijn er veel kleine exposanten en kleine bedrijven, waar veel apparatuur nog in eigen huis ontwikkeld en gebouwd wordt. Zo ook deze draaitafel van MG-HiFi. Naast de typisch Duitse look van deze draaitafel viel ons oog eigenlijk op de fraaie kurken draaitafelmatten. Daar gaan wij er in ieder geval een paar van bestellen en beschrijven.

Het bijzondere van deze kurken matten is de speciale constructie en de speciale opbouw van de kurkstukjes. Wat bij veel draaitafels een probleem is, is dat de plaats van het vinyllabel, wat lager ligt dan de rest van de Lp. Hierdoor krijg je bij gebruik van een (zware) platenspeler puck, het probleem dat de Lp gaat ‘schotelen’. Bij deze kurkmatten is dat verleden tijd. Binnenkort gaan we ook beluisteren of deze mat nog meer kwaliteiten heeft.

AAA show Krefeld-8

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

5 thoughts on “Verslag Analog Audio Association audioshow

 • 04 november 2014 om 13:36
  Permalink

  Wellicht een idee een agenda op de website te plaatsen?

  Beantwoorden
  • 04 november 2014 om 13:40
   Permalink

   Hallo Michel,
   Geen slecht idee. Ik zal er eens naar kijken.

   Beantwoorden
 • 08 november 2014 om 09:26
  Permalink

  Ja ik heb de heren ook ontmoet. Hopelijk hebben ze die mooie Marantz plaat. We hebben nog nooit zoveel platen verkocht als op deze hifi show. 500 Marantz en nog eens 173 gewone lp.s.
  Oh een ook nog wat CD’s. Volgend jaar doen weer dezelfde actie: een lp voor slechts 5,-

  Beantwoorden
 • 08 november 2014 om 10:55
  Permalink

  Hallo Marco,
  volgens mij heeft EMT nooit een spoelenrecorder gemaakt.
  de machine die staat te spelen op de EternalArts stand is een Ferrograph Logic7
  Groeten John
  lijkt me een geweldige show, ga er volgend jaar ook heen!

  Beantwoorden
 • 10 november 2014 om 22:10
  Permalink

  Ben al jaren lid van de AAA.ga dus ook elke keer weer na deze fantastiche beurs.
  Ga wel altijd op zondag,veel minder publiek dan op zaterdag,dus overal voldoende ruimte.
  Ik de lp van Fritz ook gekocht,mooie opname maar de nieuwe van Hans Theessink van Sommelier du Son puur analoog is van grote klasse.TIP

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.