Nieuws

Verslag Analog Audio Association audioshow

Analog Audio Association

Vorig jaar werden wij door, gastschrijver Ben van Druten, op onze vingers getikt, waarom we niet naar de AAA show in Krefeld waren geweest. Eerlijkheid gebied mij te zeggen, dat deze show ons eigenlijk nooit is opgevallen.  Dat gaat ons dit jaar natuurlijk niet meer gebeuren. Afgelopen zaterdag, 1 november 2014, was de volgende AAA show gepland. En dit keer waren wij er natuurlijk wel bij.AAA show Krefeld

De AAA show in Krefeld is een audioshow waar alles gericht is op analoge weergave van muziek. Er komt geen enkel bitje, Mb’tje of ander digitaal gerelateerd gespuis binnen. Daar wordt streng op toegezien! Nee, flauwekul natuurlijk, maar het is wel een show, waar enkel en alleen, met mooie analoge apparatuur wordt gespeeld.

Drukke AAA show

De show wordt al zo’n 10 jaar gehouden in een Mercury hotel, in een klein plaatsje nabij Krefeld. Het is van mijn huis ongeveer 1,5 uur rijden en dat is dus uitstekend te doen. Om een goede indruk te krijgen van de show en de mooie apparatuur waren we al vroeg vertrokken om rond openingstijd om 10.00 te arriveren. Dan is het nog lekker rustig….althans, dat dachten we. Niets was minder waar. Om 10.00 uur was er geen parkeerplek meer te vinden en stonden de auto’s al in lange rijen geparkeerd langs de rijbaan van het Mercury hotel. AAA show Krefeld-7Dat zal toch niet allemaal voor die beurs zijn? Inmiddels zijn we in Nederland gewend om op die tijd als eerste bezoekers aan te komen…Het was wel degelijk waar. Het was er al ontzettend druk en de luister-en demoruimtes al gevuld met nieuwsgierige mannen (en een paar vrouwen), die allemaal iets hebben met analoge geluidsweergave weergave. De entree was gratis en de entourage uitstekend. We kregen het gevoel dat we een stapje terug in de tijd maakten. Naar de tijd dat de HiFi in Nederland nog leefde. Dat we in de rij stonden voor de ingang van de druk bezochte VAD show, om een dag te genieten van mooie apparatuur en fijne muziek. Das war einmal.
Naast de vele luister- en demoruimtes, werden er op gezette tijden diverse lezingen gegeven, op het gebied van analoge weergave en opname. Van het afstellen van een platenspeler element tot het afregelen en restaureren van een grote spoelenrecorder.

Bijtanken op de audiobeurs

AAA show Krefeld-2De bezoekers van de AAA show, kwamen vanuit heel Duitsland naar deze show gereden en ook de Nederlanders waren ruimschoots vertegenwoordigt. Voordat we de show gingen opzoeken, moest er natuurlijk eerst even worden bijgetankt met een bakkie cappuccino en een kort, maar krachtig welkom, met nog een aantal ‘bekende’ Nederlanders, die we tegenkwamen in de lobby. Hier op de foto een aantal van hen, met Ben van Druten, als ‘rector magnificus’ in het midden.

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

5 thoughts on “Verslag Analog Audio Association audioshow

 • Wellicht een idee een agenda op de website te plaatsen?

  Beantwoorden
  • Hallo Michel,
   Geen slecht idee. Ik zal er eens naar kijken.

   Beantwoorden
 • Ja ik heb de heren ook ontmoet. Hopelijk hebben ze die mooie Marantz plaat. We hebben nog nooit zoveel platen verkocht als op deze hifi show. 500 Marantz en nog eens 173 gewone lp.s.
  Oh een ook nog wat CD’s. Volgend jaar doen weer dezelfde actie: een lp voor slechts 5,-

  Beantwoorden
 • Hallo Marco,
  volgens mij heeft EMT nooit een spoelenrecorder gemaakt.
  de machine die staat te spelen op de EternalArts stand is een Ferrograph Logic7
  Groeten John
  lijkt me een geweldige show, ga er volgend jaar ook heen!

  Beantwoorden
 • Ben al jaren lid van de AAA.ga dus ook elke keer weer na deze fantastiche beurs.
  Ga wel altijd op zondag,veel minder publiek dan op zaterdag,dus overal voldoende ruimte.
  Ik de lp van Fritz ook gekocht,mooie opname maar de nieuwe van Hans Theessink van Sommelier du Son puur analoog is van grote klasse.TIP

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.