Nieuwe ontwikkelingen bij Audio Creative
We zijn inmiddels al weer 1,5 jaar verder, na de lancering van Audio-Creative. Een audio- en zelfbouw internetmagazine dat Dick en ik met erg veel plezier maken. Als ik het groeiende aantal lezers en de positieve reacties bekijk, weet ik dat we met Audio Creative op goede weg zitten en veel mensen een plezier doen met onze audio verhalen.
Om even een voorbeeld te geven: we hopen binnen een paar weken ons eerste miljoen (!) ‘pageviews’ te kunnen vieren. Dat is een aantal waarvan we alleen hadden kunnen dromen toen we met de Audio-Creative site van start gingen. Dat is erg fijn en het motiveert ons om er met de nodige passie en geestdrift tegenaan te blijven gaan. Dank daarvoor.
Meer zelfbouw bij Audio-Creative
Wat ons ook opvalt is dat het zelfbouwdeel op onze site zo goed gewaardeerd wordt en dagelijks de nodige reacties oplevert. Daarom hebben we besloten dat we naast het schrijven van boeiende en kritische reviews, vanaf nu nog meer gewicht gaan leggen op zelfbouw audio.
Wie onze verhalen volgt, heeft al kunnen lezen dat er op dit moment een aantal projecten in de pijplijn zitten.
Een fraaie12” platenspelerarm, een voor veel lezers niet onbekende ‘Triodedick Phonodude’ in een nieuw jasje, een buizenvoorversterker, universele voeding modules. De lijst is te lang om hier op te noemen. We hebben in ieder geval de komende jaren voldoende ideeën en projecten, die we willen gaan realiseren. Toch beseffen we ook dat het tot een goed einde brengen van zelfbouwprojecten voor veel zelfbouwers in de dop, niet zelden een brug te ver is.
Audio zelfbouw projecten bij Audio-Creative
Dat laatste is een punt waar we al een tijdje een praktische invulling aan willen geven. Wat nu, als we onze zelfbouw projecten eens gaan ondersteunen door de mogelijkheid te bieden om deze ook als compleet onderdelenpakket aan te bieden? En dan niet alleen een doosje met de noodzakelijke elektronica. Nee, inclusief de behuizing waarbij alle vervelende boor, pons, zaag en hakwerk al professioneel is uitgevoerd? Dat maakt de drempel van het het zelfbouwen, voor de man of vrouw die niet over een rijk met gereedschap gevulde werkplaats beschikt, ineens een heel stuk lager.
We gaan deze bouwkits dan ook in een dusdanige vorm gieten dat ze voor iedereen die een beetje handig is, binnen afzienbare tijd te bouwen zijn.
Vaardigheids classificatie
Naast de goede ‘nabouwbaarheid’ is de veiligheid een belangrijk punt. Je zult dan ook bij elk project wel een classificering vinden, die aangeeft welke vaardigheden die er nodig zijn om het project met succes bouwen en af te ronden.
Helaas, we komen nog te vaak audiozelfbouwers tegen, die hun eigen vaardigheden ruimschoots weten te overschatten en te snel ongeoefend in het aller diepste springen: ‘volgende week koop ik een soldeerbout en ga ik een buizenversterker bouwen’… Overdreven? Nou, helaas niet. Vaak met een desastreus eindresultaat en veel frustraties als gevolg. Dat soort audiohorror willen voorkomen.
Ieder DIY project, van klein tot groot wordt op de site uiteraard ondersteund met een verhaal en duidelijker fotohandleiding.
We zijn er wel achter gekomen dat het opzetten van de eerste projecten ook meer tijd en geduld kost, dan we zelf in onze berichten hebben aangekondigd. Het opzetten van ‘full proof’ bouwkits kost gewoon meer tijd dan we ingeschat hadden. Maar de ontwikkelingen vorderen gestaag en zijn inmiddels in een stroomversnelling geraakt.
Audio Creative Webshop
Al deze ontwikkelingen hebben geleid naar het opzetten voor een Audio Creative Webshop, waarin de onderdelenkits en andere audio componenten, overzichtelijk kunnen worden ondergebracht. Dat geeft meteen extra mogelijkheden.
We kunnen wel leuke projecten bedenken en publiceren, maar als de geïnteresseerde lezer vervolgens de hele wereld af moet gaan zoeken om de noodzakelijke componenten bij elkaar te verzamelen, werkt dat niet echt motiverend. Voor sommige mensen is het speuren naar leuke componenten een hobby binnen de hobby, anderen willen gewoon lekker aan de slag.
Met onze zelfbouw kits en mooie bijhorende losse audiocomponenten kunnen we de juiste aanvulling maken op de bestaande Audio-Creative site. Een shop waarin mooie audioproducten aanbieden, die wat moeilijker te verkrijgen zijn of elders in de wereld, tegen een forse stukprijs (en vergeet de transportkosten ook niet), moeten worden gekocht. Deze vaak wat lastig verkrijgbare componenten, proberen we wat groter in te kopen, zodat we ze ook voor een fatsoenlijke prijs kunnen aanbieden. Dat laatste vinden we erg belangrijk. Mooie audiospullen hoeven niet onbetaalbaar te zijn. Een high end audio resultaat kan, door de handen uit de mouwen te steken, ineens heel bereikbaar worden.
We vinden het dan ook leuk om de Audio-Creativeshop aan jullie voor te stellen. De webshop is vanaf heden te vinden onder www.audio-creativeshop.nl
Audio Creativeshop bevat op dit moment al een aantal mooie componenten voor de zelfbouw. Ook zijn er al een aantal zelfbouwkits toegevoegd waaronder een zelfbouw console voor een Thorens platenspeler. Een betere facelift voor deze klassiekers is er haast niet te bedenken.
Veel mooie bouwprojecten en audio componenten
Ook een mooie voedingsmodule is al gereed. Na de ontwikkeling van de PhonoDude, is dit wederom het resultaat van een geslaagde samenwerking met Doede Douma, de man achter de DDDAC1794. Gebruik deze voeding in je versterker als je de voorbuisjes van een schone 6 of 12 volt gloeivoeding wilt voorzien of bouw ‘m samen met een trafo in een kastje en stuur de kwaliteitsarme stekkervoeding naar de kringloop. Mogelijkheden te over.
Ook op platenspeler gebied vind je het een en ander en dat zal alleen maar meer worden. We zijn blij dat we een aantal mooie merken, zoals Cardas en Jelco, hebben kunnen toevoegen aan de shop.
De toekomst van Audio Creativeshop
Wij hopen in de toekomst het aantal producten te kunnen uitbreiden. Er staan voor het komende jaar al weer een aantal zelfbouwprojecten op stapel. Op platenspeler en versterkergebied. Wij wensen jullie al vast veel bouwplezier!
Een webwinkel is een goed idee en die voeding lijkt me perfect om de Cambridge Audio phono voorversterker en de M-Audio firewire audio interface (ADC/DAC) te upgraden, zodat het digitaliseren van LP’s weer op een hoger plan komt te staan, dus laat ik er maar meteen 2 bestellen, dan kunnen die stekkervoedingen in de rommel bak.
Yeah, eindelijk de diy kits zijn in zicht. Nu geduldig iedere dag in de webshop kijken of de 300B’s er al als kit in staan.
Succes mannen!
Gr
Theo en Monique Waning
Yes!!!!! Ik kan het alleen maar toe juichen, ik zie hier graag een webshop!
Voeding upgraden was ook mijn idee, maar let er even op dat de stekkervoeding van de Cambridge Audio 640 P 12V wisselspanning geeft naar de versterker en dat er in de versterker gestabiliseerd en gelijkgericht wordt. (mijn plannetje voor accu voeding naar de Cambridge Audio viel zo ook in duigen 🙁
Hallo Stephan,
Daar tip je een veelgemaakte vergissing aan! Ik mag aannemen dat de meeste mensen wel het verschil tussen gelijkstroom (uit bijvoorbeeld een batterij of accu) en wisselstroom (wat uit het stopcontact komt) weten, maar niet weten dat het eerste met ‘DC’ en het tweede met ‘AC’ wordt aangeduid op de stekkervoedingen en te voeden apparaten.
En dat zijn dingen die je absoluut goed van elkaar moet scheiden. Staat er bijvoorbeeld ’12 volt AC’ of ’12 volt ~’ op het apparaat, dan is er slechts een transformator nodig voor de voeding. De schakeling die de spanning gelijkricht, afvlakt en stabiliseert is dan al bij het audioapparaat zelf ingebouwd.
Sluit nooit een AC adapter aan op een DC ingang van bijvoorbeeld een DAC of hoofdtelefoonversterker en visa versa.
De Cambridge Audio is inderdaad 12 V AC, dat was me in mijn enthousiasme even ontschoten maar de M-Audio is wel 12 V DC dus daar gaat zeker de Audio Creative voeding voor komen, wordt nu via de Firewire vanuit de computer gevoed dus niet ideaal maar ik kan de voeding van de firewire kaart in de computer loshalen, wil wel een zwaardere trafo (ja Ben ik ga daarvoor je Velleman trafo inzetten) op de Cambridge Audio aansluiten om te kijken of een zwaardere trafo effect heeft.
Juist, de phono-vv’s zijn nog wel 12V AC.
De huidige Cambridge series DAC e.d. zijn inmiddels 12V DC. (net als vele andere)
Dat zelfbouw-pakketje lijkt mij ook wel wat. 😉
Mooi initiatief!
Dick, Marco.
Gefeliciteerd met jullie fantastische initiatief. Nog niet zoveel maar erg zinvolle onderdelen en bouwpakketten. Succes hiermee, groet Ernst.
Dick,Marco
Jullie zijn heel goed bezig.
Op goede bouwpakketen zitten we echt te wachten.
Dit mis je gewoon in nederland komende ook omdat er steeds minder belangstelling is voor zelfbouw.
In de jaren 80 waren er echt nog leuke beurzen alleen voor de zelfbouwer.
Toen had je nog audio & techniek met een leuk tijdschrift met kritische testen en ook leuke ontwerpen en bouwpakketen die ook verkocht werden.
Maar helaas ook op gehouden te bestaan later nog wat van elektuur maar daar verscheen af en toe maar wat van.
Ik ben echt benieuwd wat jullie ons op de zelfbouw beurs in Hengelo gaan tonen.
Groet Johan V