Nieuws

Experienzzz een audioshow om nooit, …eh ,zo snel mogelijk te vergeten

Ik vermoed, dat velen onder u nu zeggen: hé, was er een audio show? Jawel. Dit weekend was er een audio show, georganiseerd door audiovideo2day, welke gecombineerd zou worden met de woonbeurs in de RAI. Een uniek event, wat de allure van een Firato van vroeger zou moeten krijgen.Experienzz audioshow

Op naar de RAI

Afgelopen zaterdag was het dan zover en togen Dick en ik met frisse moed en veel zin naar Amsterdam RAI. Want een groots opgezette show is toch vrij uniek in Nederland. Wel was het vreemd dat er in de media zo weinig aandacht voor deze audioshow was. Wel voor de woonbeurs natuurlijk, maar voor de Experienzzz show is bijna geen reclame gemaakt.

Een lege zaal

Eenmaal aangekomen bij de woonbeurs en een entreekaartje gekocht, liepen we met de vele woonbeurs bezoekers richting de aanlokkelijke hallen van de woonbeurs. In de verte was het al enorm druk en gezellig, ondanks dat wij er al vroeg, rond openingstijd waren.
TD 124-2
Maar helaas moesten we ook al weer snel afscheid nemen van de woonbeurs bezoekers. We werden door middel van een paar kleine pamfletten, een simpel A3 kopietje, welke met wat duct-tape aan de  reling van de trap en op de muur waren geplakt, richting de Experienzzz audioshow geloodst.  Dat was al een beetje vreemd. Links af, rechtsaf en op een gegeven moment liepen we moederziel alleen door een lange gang en keken we al om ons heen met het gevoel, dat we mogelijk op de vingers zouden worden getikt, door de aanwezige beveiliging, omdat we daar misschien niet mochten komen. Maar gelukkig aan het einde van de gang: licht en geluid.

Daar was ie dan: de Experienzzz audiobeurs. Maar wat we aantroffen waren, pak hem beet, 10 standhouders die in een ruime en mooie zaal hun spulletjes hadden neergezet.  Aan de achterzijde de enige platen-verkoper, Happy Sad Records. De beste man was inmiddels aan zijn zesde kop koffie begonnen van die dag….Met recht een bakkie troost. Happy Sad RecordsDe aanwezige exposanten liepen een beetje doelloos rond om met elkaar een praatje te maken en als er dan toch een bezoeker binnenkwam, werd deze met een professionele glimlach begroet en binnengehaald.

Een regelrechte aanfluiting

Nee, mensen. Ik had met recht met de standhouders te doen, die van goede wil waren en hun beste beentje voorzetten. Stel je voor, duizenden euro’s betalen voor een standplek  op een audioshow, waar geen mens de weg naar toe weet te vinden en toch positief blijven, chapeau! Experienzz audioshow
Ik was er al enigszins bang voor, gezien de weinig bekendheid die er aan deze show was gegeven was. De fraaie aansluitende Elysium hal, die voor deze audiobeurs was gereserveerd, was geheel leeg en afgesloten. Na een bakkie koffie zijn we nog even naar de maar liefst 5 of 6 ! demoruimtes getogen. Twee ervan moesten we zoeken op de 4e etage en waren met de lift te bereiken. De rest was gelokaliseerd in een afzonderlijke gang, op de benedenverdieping. Ik zal zo nog even de meest interessante ruimtes bespreken. Ook later in de middag was en bleef het erg rustig op beurs. Erg jammer en ik denk een enorm gemiste kans. Overigens had importeur More Music het veel beter bekeken. Zij hadden hun ruimte gehuurd midden in de woonbeurs. Ik vermoed dat dat wel een stuk prijziger is, maar dan heb je wel 20.000+ bezoekers in een weekend.

Kommer en kwel?

Ach en wee. Wat een kommer en kwel is het in audioland. Dat is me nu wel duidelijk geworden.  Als ik dan ook nog hoor dat er elders in het land ’geheel toevallig’, hetzelfde weekend, een andere audioshow wordt georganiseerd, vraag ik mij echt af waar men in Nederland mee bezig is.  Daarnaast voel ik mij ook nog eens behoorlijk bedonderd. Ik reis het halve land af, koop een kaartje van 19 euro en verwacht dan ook waar voor mijn geld. En niet 5-6 demo luisterzalen, in plaats van de beloofde 30+ luisterruimtes, zoals op de site van de organisator staat vermeld. Ronduit belachelijk.

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

16 thoughts on “Experienzzz een audioshow om nooit, …eh ,zo snel mogelijk te vergeten

 • Op de site van Happy Sad Records zag ik afgelopen vrijdag dat zij op de Experienzzz beurs zouden staan. De Experienzzz site zag er uitnodigend uit maar, er ontbrak inhoud. Ik heb gedacht er ook heen te gaan maar ik moet er, net als Marco en Dick, een paar uur voor reizen. De Expperienzzz site was naar mijn idee te wazig, en zoals Marco al zegt was er verder nergens wat over te vinden. Besloten er maar niet heen te gaan.

  Beantwoorden
 • Ja als ik het zo lees dan moet het erg bedroevend zijn geweest.

  En dan over de reclame, ik heb er niets van gemerkt, sterker nog, door jullie berichtgeving over deze beurs weet ik nu dat ik wat gemist heb, want er is mij werkelijk niets van dit alles onder de aandacht gekomen.

  Nee het enthousiaste van de Firato is men bij de RAI allang vergeten, kon daar uren door die hallen dolen genietend van al het moois, zou een goede zaak zijn voor heel hifi minnend en verkopend Nederland als dat er weer kwam.

  Beantwoorden
 • Wij zijn ook geweest zondag. Wat een sof 5 luisterruimtes (website sprake over minimaal 30, was zelfs eerst 40) en minimaal 100 merken en vele stands. Grootste afgang in hifi beurzen die ik ooit meegemaakt heb en ik heb er heel wat bezocht in de jaren.

  Beantwoorden
 • Dan kun je beter na een verjaardag even langs Goor rijden voor 2 luidsprekers en thuis lekker mee gaan spelen. 🙂

  Wel jammer zoiets natuurlijk.

  Beantwoorden
 • Ik vind het knap dat jullie van Audio-Creative er een artikel aan gewijd hebben en het hebben aangedurfd. Ik wilde in 1e instantie ook een artikel er aan wijden. Maar toen ik had rondgelopen en enkele standhouders had gesproken was ik diep bedroefd over het niveau van deze show. Het was diep diep triest. Ik had echt té doen met de standhouders. Zo moet het dus echt niet. Sorry voor mijn Belgische collega’s die deze show hebben georganiseerd, maar ze snappen er niets van. Ik kan er een heleboel negatieve dingen over zeggen, maar dan herhaal ik Marco’s woorden.
  Als dit de toekomst is wat betreft audioshows, dan zijn we met z’n allen in het audioland goed van ons padje afgeraakt.

  Beantwoorden
 • Misschien is de Thialf audio music show wat.
  Aankomend weekend, 11 en 12 oktober in Leeuwarden.

  Beantwoorden
 • Eindelijk weer eens een audio beurs in Amsterdam zodat ik niet naar Veldhoven hoefde af te reizen (met het ov geen plezierig uitje). Ik had er zin in! En heb me er vrijdagavond verwonderd afgevraagd wat nu toch de bedoeling was. Van de zegge en schrijve 5 (!) luisterruimtes is me alleen die van Yamaha in positieve zin bijgebleven, de rest was droevig tot rampzalig. En ik had van tevoren echt verwacht veel presentaties te krijgen over streaming, toch het nieuwste ‘ding’ in de audiowereld. Geschikt om met fraaie multimediapresentaties hard te gaan werken aan de WAF, want die waren er zat op de aanpalende woonbeurs. Arme bezoekers en arme standhouders, wat zijn we bij de neus genomen door organisatoren.

  Beantwoorden
 • Thialf zeg je, hmmzzz 15 minuten rijden….
  Denk dat ik daar maar eens heen ga.

  Beantwoorden
 • Even wat background: in de wandelgangen van de laatste New Music show werd reeds gezegd dat New Music niet langer zou samenwerken met AV2D. Het is realiteit geworden. De mensen achter AV2D geven zelfs hun eigen klanten geen hand (bvb meegemaakt in München waar de heren ook rondliepen) en er waren heel wat klachten van disitributeurs op de laatste New Music show. Dus New Music organiseert dus voortaan zelf zijn show zonder AV2D, en uiteraard gaat AV2D dan op zoek naar nieuwe kansen.

  Maar waarom slaagt men er niet in om voldoende volk bij mekaar te krijgen ? Op de NAVD in Veldhoven (Nationale AV dagen, ook een AV2D show) moest je werkelijk zoeken naar volk, van experienzzz wordt gezegd dat er 400 a 500 man passeerde …. niet echt veel beter.

  Om dan als standhouder vele duizenden euro’s te gaan geven voor deelname en zo’n beperkte opkomst …. daar moet je goed zot voor zijn om de organisator steeds opnieuw te blijven geloven.

  Anderzijds op de X-FI in Veldhoven krijgt een andere organisator wel enkele duizenden in beweging en zaten sommige zalen echt goed vol kwa bezoekers. Dus het bewijs dat het wel degelijk ook anders kan.

  Beantwoorden
 • Helaas weer een gemiste kans.
  Misschien is de Hi-Fi show New Music wat 8 en 9 november in Brussel?
  Ook erg jammer dat er dit jaar geen X-Fi beurs was in Veldhoven!

  Beantwoorden
 • Doe ik ook nog even een duit in het zakje. Op 16 augustus kreeg ik het bericht dat Experienzzz plaats zou vinden. Het had als persbericht meegenomen kunnen worden in de oktober-editie van HVT die begin september gemaakt wordt. Aangezien HVT bij de abonnees dan net twee of drie dagen voor begin van de show op de deurmat valt of in de losse verkoop in de kiosken komt te staan, heeft dat weinig tot geen zin, toch?
  Advies: ga als je zin en tijd hebt ga naar Thialf of kom een weekend later bij iEAR – staat in HVT 🙂
  Theo Wubbolts, hoofdredacteur HVT

  Beantwoorden
 • @Theo, wanneer wordt HVT een volwassen hifi-blad?

  Nu is alles fantastisch, wonderbaarlijk, en een aanrader. Ik mis Vi-fi, de kritische houding, de liefde voor producten. En wat is HVT daarbij vergeleken een flutblad. Ik keek alijtd uit naar Vi-fi, een feestje om te lezen. Maar na 2x heb ik HVT al de deur uitgeschopt.

  Beantwoorden
  • Volledig mee eens!
   Maar gelukkig is Music Emotion er nog.

   Beantwoorden
 • In April 2014 hoorde ik op mijn werk van Yamaha music dat er een hifi beurs in de RAI zou zijn, ik wilde er ook heel graag heen en heb mij rot gezocht op internet wanneer het zou zijn maar helemaal niets over te vinden. Volgende keer dit beter bekend maken op internet, er zijn volgens mij genoeg liefhebbers die deze beurs graag hadden willen bezoeken maar van het bestaan niet af wisten.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.