AAA show in Krefeld

De AAA show te Krefeld 2 november 2013

Tapedecks en platenwassers

Als eerste gaan we luisteren bij Voxativ, die een paar indrukwekkende luidsprekers hebben staan, waarbij er van klein naar groot wordt gedemonstreerd, wat een imposante demo blijkt te worden.

AAA dag Krefeld 2013 VoxativAlles aangestuurd met een mooie Studer recorder, waarbij er veel moois valt te beluisteren. Dan gaan we de gang in verder en komen een firma tegen met een mooie platen wasmachine. Eigenlijk een must voor iedere LP eigenaar. De constructeur is Sven Berkner, die een goede machine levert voor veel minder dan de prijs van een Loricraft. zie www.sb1plus.de

AAA dag Krefeld 2013 SB1 plus platenwasserDe kamer van Audio Note hoeft geen extra uitleg. Pure klasse en veel rust met luisteren. Via Sperling audio gaan we de tocht vervolgen. Bij de firma on-off hifi, met hele mooie oude sets, die nog eens heel goed klinken. Het betere vintage-hifi materiaal.

Dan gaan we een grote zaal in waar veel LP’s te koop zijn, met ook de vele hulpartikelen, de zgn. betere hebbedingen. Ook mooie boeken van Image en LP tijdschrift.

 

Mastertapes, een xxxxx arm en meten

Daar zit ook een firma die banden kopieert van de zogenaamde mastertapes. Daarvoor gebruiken ze 2 mooie Studers recorders. Alle formats leverbaar. De firma is Plan b.Tommy Schneider.

AAA dag Krefeld 2013 (11)

Daar zien we ook nog een hele lange draaitafel arm, die ontworpen is als een grap, doch nu gebruikt wordt voor demo’s voor aan te tonen dat de bekende fout punten nu verdwenen zijn. Tevens hebben zij een hele mooie draaitafel in hun programma en ook de diverse kurken matten. Naam van de firma: MG-hifi. De arm is meer dan 70 cm lang.

AAA dag Krefeld 2013 MG Hifi superlange armIn de grote hal staat een hele grote meetopstelling opgesteld, waar men laat zien wat er voor het meten van een versterker nodig is. Pure techniek. Uli Apel van Apelton.

AAA dag Krefeld 2013 Meten is weten

 

Open Baffle

AAA dag Krefeld 2013 Open Baffle speakersVia de kamer van Wolf von Langa waar we verrast worden door het open geluid ven een stel Open Baffle luidsprekers. De arm op de draaitafel is van Nederlandse makelij. Deze arm is van Primary Control uit Amsterdam. We hadden eerder Pluto ook al gehoord.

Dan lopen we het plein over en gaan naar de volgende rij dealers.Totaal weer 7 kamers te bezoeken.

AAA dag Krefeld 2013 WOD Audio

 

Als eerste nemen we WOD audio. Daar draait men met een mooie Brinkman draaitafel. Verder een Ypsilon mc trafo, kabels van Kubala en luidspreker van Estelon.

Wat apart is dat deze firma een MC trafo laat afhangen van het element wat de klant wil kopen. Dus een goede match, zodat er nooit problemen zijn te verwachten met eventuele misaanpassingen. Een goede zaak dus. Je zult maar een mooi element hebben, dat niet goed matched met de MC-trafo. Dan zijn de problemen niet een twee drie op gelost.

 

AAA dag Krefeld 2013 Reinout verteltVia een aantal kamers met daar de producten van oa. Heed, Ultra Audio, EAR, WSS kabels komen we aan de andere kant van het plein (overdekt, met veel zitjes etc.) aan de volgende rij kamers. We lopen overal binnen en de speciale krijgen meer aandacht A Capella, Holborne LS, Duevel LS. waar we onder de indruk zijn van het ruimtelijke geluidsbeeld. De mid/ hoog luidsprekers zijn rondstralend en dat hoor je. Een systeem ook in Nederland bekend door Hans van Manen. Die draait echter actief, terwijl hier wordt geluisterd via separate versterkers.

AAA dag Krefeld 2013 Studer tapedecks

Via Rossner draaitafels en Eder Horn LS komen we even genieten van de mooie draaitafel van Scheu, te beluisteren via Elac en ASR versterker. Heel imposant.

Ook hier weer een extra Studer taperecorder om het analoge geluid extra te laten horen. Frau Scheu geeft ons nog advies over het wanneer smeren van het plateau lager.

Ben van Druten

Ben van Druten is naast een muziekliefhebber en actief zelfbouwer van versterkers en luidsprekersystemen. Daarnaast is hij altijd bezig met het verder verbeteren en bijslijpen van het geluid van zijn audio installatie.

2 thoughts on “De AAA show te Krefeld 2 november 2013

 • 08 november 2013 om 16:06
  Permalink

  “Manger LS mogen we ook niet overslaan. Hier hun nieuwste uitvoering, waarbij gedemonstreerd wordt met een geüpgrade Lenco. Dit is door een Nederlander gedaan, namelijk de echtgenoot van Frau Manger. Tevens een mooie LP gekocht, als vergelijk thuis met een eerder gekochte cd.”

  Ik ben niet de echtgenoot van Daniela Manger, hoor. Laat mijn vrouw het niet horen :-))
  Ik ben Peter Reinders, eigenaar van PTP Audio en ons bedrijf deelde de luisterruimte met Manger.

  Beantwoorden
  • 08 november 2013 om 20:27
   Permalink

   Dag Peter,
   Sorry dat ik je aan de verkeerde vrouw heb gekoppeld. Trouwens met een vrouw als Daniela is het goed muziek luisteren.
   Verder klonk het bij Manger erg mooi,vooral de openheid en de controle vielen ons op. Ook door toedoen van de mooie draaitafel.
   Ga ik morgen pas de LP draaien, deze week een hoop andere dingen moeten doen.
   Bennekom is vlakbij Wageningen.
   Heel fijn weekend en nogmaals bedankt voor fijne en goede demo.
   vr.gr.
   Ben van Druten

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.