AAA show in Krefeld

De AAA show te Krefeld 2 november 2013

Silvercore

AAA dag Krefeld 2013 SilvercoreDaar we ons huiswerk al goed hadden gedaan door op de site van de AAA al maanden van te voren alle informatie binnen te halen, wisten we al waar we zeker naar wilden luisteren. Een onzer vrienden Dipl. ing. Christof Kraus van Silvercore, de ontwerper en fabrikant van super buizen versterkers, MC trafo’s, trafoservice en zilverkabel, stond dit jaar op de show met zijn nieuwste product: een phono trap met daarin niet het conventionele RIAA gedeelte, maar een schakeling op basis van trafo’s etc.

Deze phono trap stond aangesloten op een Silvercore buizen voorversterker, via een buizenvoeding etc. dan via de zilverkabels naar een actief luidspreker systeem van de firma Schick en de firma Haigner. Alles was uit de kast gehaald om deze set heel goed te laten klinken, waar Christof heel goed in was geslaagd. Pure analoge muziek dus.

AAA dag Krefeld 2013 Schick draaitafel

In goed Nederlands: dit was het beste muzikale geluid van de beurs.

AAA dag Krefeld 2013 (7)Een jaar geleden was er een dealer die dacht met een cd-speler muziek te draaien, doch die werd terug gefloten door de AAA. Deur dicht!

Alles wat U wilt weten over deze set staat op de site van Silvercore. www.silvercore.de en vragen kunt U altijd stellen aan Christof Kraus: kraus@silvercore.de waarbij je altijd alle gevraagde info krijgt.

Het is niet voor niets dat zijn nieuwste MC-trafo in de duurste voorversterker ter wereld, de shibatone is gebruikt. Het allerbeste zilver zit erin.

Alle producten zijn ook als bouwpakket te koop.

AAA dag Krefeld 2013 (6)Na ons eerste luisterbezoek, wat we ook gebruikten om Christof te begroeten, daar we elkaar al 5 jaar ontmoeten, zijn we terug gelopen naar de receptie en in de aangrenzende ruimte om eerst heerlijke koffie te drinken. Dan een plan gemaakt hoe en wat we bezochten en zo de dag ingevuld. Daarbij stond ook een bezoek aan de grote ruimtes met LP’s, waar natuurlijk wel iets moois bij stond.

De koffie is op en we gaan nu de ronde maken langs de 50 dealers met hun hele mooie speelgoed.

Veel kamers en zalen en gangen. De AAA site geeft de plattegrond weer met alle gegevens.

Er zijn bekende merken, die in Nederland ook vaak te vinden zijn, die ik nu niet apart vermeld.

Ben van Druten

Ben van Druten is naast een muziekliefhebber en actief zelfbouwer van versterkers en luidsprekersystemen. Daarnaast is hij altijd bezig met het verder verbeteren en bijslijpen van het geluid van zijn audio installatie.

2 thoughts on “De AAA show te Krefeld 2 november 2013

 • 08 november 2013 om 16:06
  Permalink

  “Manger LS mogen we ook niet overslaan. Hier hun nieuwste uitvoering, waarbij gedemonstreerd wordt met een geüpgrade Lenco. Dit is door een Nederlander gedaan, namelijk de echtgenoot van Frau Manger. Tevens een mooie LP gekocht, als vergelijk thuis met een eerder gekochte cd.”

  Ik ben niet de echtgenoot van Daniela Manger, hoor. Laat mijn vrouw het niet horen :-))
  Ik ben Peter Reinders, eigenaar van PTP Audio en ons bedrijf deelde de luisterruimte met Manger.

  Beantwoorden
  • 08 november 2013 om 20:27
   Permalink

   Dag Peter,
   Sorry dat ik je aan de verkeerde vrouw heb gekoppeld. Trouwens met een vrouw als Daniela is het goed muziek luisteren.
   Verder klonk het bij Manger erg mooi,vooral de openheid en de controle vielen ons op. Ook door toedoen van de mooie draaitafel.
   Ga ik morgen pas de LP draaien, deze week een hoop andere dingen moeten doen.
   Bennekom is vlakbij Wageningen.
   Heel fijn weekend en nogmaals bedankt voor fijne en goede demo.
   vr.gr.
   Ben van Druten

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.