Nieuws

De AAA show te Krefeld 2 november 2013

Analog ist Genuss

Dat is het motto van deze beurs van het Analogforum, verzorgd door de Analogue Audio Association (AAA), gehouden in het Mercure-Hotel te Krefeld-Traar, op 2 en 3 november 2013.

AAA dag Krefeld 2013 (4)Meer dan 50 dealers met meer dan 100 merken zullen deze dagen de revue passeren en laten horen hoe goed analoog klinkt. Verder zijn er diverse workshops over o.a. gebruik meersporen technieken, proces vanaf opname tot aan eindproducten nog meer. Verschillende producties van klassiek-jazz muziek opgenomen via een geluidswagen.

In de vele hotel kamers zijn de dealers met hun producten en laten de bezoekers horen hoe goed hun producten klinken. Wat hier wordt geshowd is wel het betere werk op audio gebied, van en voor de echte audioliefhebbers, waarvan de beurzen beter gevuld zijn dan wat wij gewend zijn in Nederland.

AAA dag Krefeld 2013 natuurlijke platenwasTevens is het publiek gedisciplineerd en is in de luisterruimtes stil en discussie worden op normale toon op de gang gevoerd. Verder heeft het hotel een stel grote zalen, waar de workshops gehouden worden, op van te voren bekendgemaakte tijden.

Eenmaal begonnen is de deur dicht en is het net zoals in de schouwburg, dat je na de pauze de uitvoering kunt bijwonen. De kamers zijn ongeveer 20 vierkante meter en goed geïsoleerd en de dealers draaien op een prettig niveau, zonder dat de buren iets horen of in de gangen er veel lawaai gaat klinken. Daar kunnen wij Nederlanders allemaal een voorbeeld aan nemen, want uiteindelijk was het in Veldhoven een afgang voor het Nederlandse klootjesvolk!

Afreizen naar Krefeld

AAA dag Krefeld 2013 Ben van Druten himselfDus zaterdag 2 november in de auto vanuit Wageningen naar Krefeld gereden en de 125 km in een kleine 1,5 uur gereden. Het hotel ligt in een kleine plaats, Traar, midden in de bossen, erg landelijk. Direct bij de afslag naar het hotel staan al grote borden met AAA forum er op. Dan kom je vlakbij het hotel waar een redelijk grote parkeerplaats is, waarna je binnen 5 minuten lopen bij de ingang van het hotel staat.

Mocht de parkeerplaats vol zijn, sturen de regelaars je naar de volgende parkeerplaats, een paar km verder, waar je dan met een shuttlebus wordt gehaald en gebracht. Dit gaat constant door, binnen het kwartier sta je dan ook binnen.

Bij de oprijlaan van het hotel staat een groot bord van de AAA met de forumnaam er op.Dan loop je de oprijlaan op waar dan in de bomen Lp’s hangen, die door de regen die dag op milieuvriendelijke wijze gewassen worden. Men heeft hier over na gedacht!

Op het eerste verkeersbord hangt ook een LP, die dan aangeeft dat ook de verkeersregelaars analoge muziek luisteraars zijn.

AAA dag Krefeld 2013 (10)Zo komen we dan via een erehaag van Lp’s de ingang in, waar we worden opgewacht door een aantal charmante dames, die je hartelijk welkom heten en je een goed verzorgd programmaboekje geven, met plattegrond van de kamers en wie waar zit.

De entree en alles wat je meekrijgt is geheel gratis. Dat is een kolfje naar onze hand. We komen toch uit Nederland, niet?

Via de grote hal, gaan we ons eerst presenteren in de grote ontvangstkamer van de AAA. Daar ligt op een tafel een hele grote taart, in de vorm van een muziekcassette (uitvinding van de Nederlandse Ir.Otten),met opschrift made in Germany.

AAA dag Krefeld 2013 cassettetaartLater zal deze taart in stukken worden gesneden en kan iedereen gratis een kop koffie krijgen met een stuk taart. Musik muss sein.

Ben van Druten

Ben van Druten is naast een muziekliefhebber en actief zelfbouwer van versterkers en luidsprekersystemen. Daarnaast is hij altijd bezig met het verder verbeteren en bijslijpen van het geluid van zijn audio installatie.

2 thoughts on “De AAA show te Krefeld 2 november 2013

 • “Manger LS mogen we ook niet overslaan. Hier hun nieuwste uitvoering, waarbij gedemonstreerd wordt met een geüpgrade Lenco. Dit is door een Nederlander gedaan, namelijk de echtgenoot van Frau Manger. Tevens een mooie LP gekocht, als vergelijk thuis met een eerder gekochte cd.”

  Ik ben niet de echtgenoot van Daniela Manger, hoor. Laat mijn vrouw het niet horen :-))
  Ik ben Peter Reinders, eigenaar van PTP Audio en ons bedrijf deelde de luisterruimte met Manger.

  Beantwoorden
  • Dag Peter,
   Sorry dat ik je aan de verkeerde vrouw heb gekoppeld. Trouwens met een vrouw als Daniela is het goed muziek luisteren.
   Verder klonk het bij Manger erg mooi,vooral de openheid en de controle vielen ons op. Ook door toedoen van de mooie draaitafel.
   Ga ik morgen pas de LP draaien, deze week een hoop andere dingen moeten doen.
   Bennekom is vlakbij Wageningen.
   Heel fijn weekend en nogmaals bedankt voor fijne en goede demo.
   vr.gr.
   Ben van Druten

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.