Nieuws

Bezoek aan de Opendeurdagen van iEar in Oisterwijk

Bluesound

BlueSoundVersie2Bluesound is de streaming afdeling van NAD. Nu hebben ze meerdere Klasse D versterkers in hun programma, maar dat woord werd door een verkoper van NAD bijna ervaren als blasfemie. Hun versterkers maken gebruik van iets anders. Oké. Ik ga die discussie niet (meer) aan. In de toekomst zullen vrijwel alle audio fabrikanten met Klasse D technieken komen, met natuurlijk allemaal hun eigen interpretatie en variaties op dat thema.

Let wel: Er zijn talloze Klasse A/B versterkers op de markt met allemaal hun eigen “ding”. Sommige fabrikanten zien Klasse D nog als iets inferieurs, maar die visie zullen ze heel snel moeten veranderen om het zo vernietigende “Logitech effect” bij versterkers voor te zijn.

PowerNodeIIBluesound heeft de Node twee serie heel anders vormgegeven, en redelijk vriendelijk geprijsd.

Y-verloopje???

De Powernode eens van de achterzijde bekeken. Ik kon daar geen analoge cinch ingang ontdekken. Even de specialist er bij gehaald. Die ingang bleek er wel te zijn. Hij wees mij op een klein gaatje links bovenin. Een 3,5 mm jack, zoals bij uw mobiel?!?!?

Hoe dit te duiden? Wel, je dure (Nordost) interconnect met dito (WBT) connectoren sluit je aan op een Y-verloopje (Praxis), en je hebt contact.

Waarom? Wat is de gedachte? Beat me. Zo maak je het de concurrent wel heel gemakkelijk! Over de Pulse (speakers) gelieve geen vragen te stellen??!!

Tsja . . . het kan verkeren.

Epiloog

iEar: Hartelijk dank voor de uitnodiging en deze prachtige ervaring. De Muon, ik zal ze nooit meer vergeten. En nogmaals: Heel veel respect voor zoveel moed en durf in deze tijd van audiofiele crisis. Ik heb door de drukte en tijdgebrek niet alles kunnen horen en zien. Dat is een compliment voor jullie, want dat zegt iets over de diversiteit van het aangebodene. Veel succes.

Herfst 2015

http://www.iear.nl

2 thoughts on “Bezoek aan de Opendeurdagen van iEar in Oisterwijk

 • Hallo Theo, enorm bedankt voor jouw uitgebreide en enthousiaste verslag. Het was voor mij toch te ver weg en daarom is het toch mooi een impressie te krijgen.

  Ik moest erg lachen om je verbazing dat de huidige platenspelers geen automatische afslag hebben. Verdraaid je hebt gelijk! Audiofielen zijn ook masochisten blijkbaar. Ook je kritiek over verkeerde match speaker en amp waardeer ik, dat vind ik ook het mooie aan de Audio Creative site. Niets wordt verhuld.

  Beantwoorden
 • Lekker late reactie (kende deze site nog niet ;p)

  Was er ook, weet niet meer welke dag. Bij B&W heb ik beetje het idee dat het de Apple van het wereldje is, een sterke merknaam met bijbehorende populariteit. Kregen ook kaartjes voor een luistersessie, maar ivm tijdstip niet gegaan.

  Vond die Focals gewoon niet klinken, zeker niet voor het geld/formaat van die dingen. (ben nog niet zo in de lucht/stereobeeld/uit speaker komen termen).

  Misschien een beetje arrogantie van de grotere namen/importeurs? Had bij sommige kleinere ruimtes het idee dat er gewoon wat vriendelijker en met meer aandacht met je werd omgegaan, vaak ook meer materialen die wel goed betaalbaar zijn, zonder ingebouwde prijs-lucht?

  Heb de Muon’s helaas niet horen spelen. Wel een vertegenwoordiger van KEF die besefte dat die niet een standaard speaker is en dat lagere modellen ook mooi zijn… en blij was dat ze een setje verkocht hadden :p Wat een lelijke dingen ook 🙂
  De Blade vind ik dan wel weer tof. Stond een deur verder te spelen (de 2 dan) met volgens mij een heel verhaal over transporteren van bitjes en bytejes erbij.

  Helemaal achteraan volgens mij nog Dynaudio gehoord, kleine goed betaalbare speakertjes, maar wel klinken.

  Volgens mij levert het meer klanten op om ook je betaalbaardere spullen te laten horen dan alleen je highend modellen, zeker als die niet goed uit de verf komen, dan doet het zelfs afbreuk aan heel je merk.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.