Nieuws

Bezoek aan de Opendeurdagen van iEar in Oisterwijk

 

Toen werd het echt drukOm onnodig verder lezen te voorkomen…

… in deze impressie geen specificaties van allerhande apparaten, penthodes, triode-versterkers, solid –state versterkers, elementen etc. Voor deze info verwijs ik naar de website van betreffende producent of leverancier.

Wat dan wel?

Wel een verhaal over de wijze waarop ik deze opendeurdagen heb ervaren.

Stel je voor dat je in een branche zit waar harde klappen vallen. Hypothecair staan veel huizen onder water, de werkloosheid kent recordcijfers, we krabbelen langzaam omhoog uit een financiële crisis van wereldniveau en je hebt ook nog eens te maken met ontwikkelingen binnen je eigen branche (streaming en klasse D versterking) die de omzet van het aantal losse componenten niet bevorderd. Velen zullen zeggen: “Zoek een andere handel”.

Pluim

Dan verdient de inzet van een audiozaak als iEar toch een enorme pluim voor hun moed en handelsgeest om onder boven geschetst gesternte opendeurdagen te organiseren van deze omvang.

Kan hier maar één ding op zeggen: Chapeau!! Wat een lef!

Het laatste mooie herfstweekend van 2015?

Wanneer je dan als organisator de weerberichten ziet moet het klamme zweet toch in de handen hebben gestaan. Waarschijnlijk het laatste mooie herfstweekend van 2015. De dag om te fietsen, strandwandelen, sporten, kleinkinderen, terrasje pakken etc. M.a.w.: Wat doet de opkomst?

alternatief parkerenWe kwamen zondag rond 11.00 uur aan, een uur na de opening, en de parkeerplaats stond al vol. We werden netjes naar de berm verwezen, waar al tientallen automobielen stonden geparkeerd.

Binnengekomen was de drukte goed merkbaar. Later in de morgen, begin van de middag, hadden sommige leveranciers al een nette “uitsmijter” bij de ingang van de luisterruimtes geposteerd, omdat sommige zalen gewoon te vol dreigden te raken. Wat een compliment voor de organisatoren, dat gezien deze weersomstandigheden de opkomst, lees belangstelling, zo groot was.

En wie denkt dat er allemaal oude mannen, in sandalen, vlekken met broek en sleetse colberts de zalen vulden had het goed mis. Heel veel setjes, jonge mensen, een enkele sleetse colbert, maar al met al een zeer gevarieerd publiek. Ook weer een heel mooie opsteker voor de leveranciers en organisatoren van dit evenement. Blijkbaar zit er muziek in audioland en dat is fijn om te constateren.

Een hartverwarmend welkom

De binnenkomst was hartverwarmend. We werden hartelijk verwelkomd door twee dames, die ons het programmaboekje uitreikten met een en korte uitleg van de plattegrond en de huisregels. Laten we wel wezen: Parkeren, programmaboekje en entree geheel gratis! In Nederland!

Zo, dat waren voor nu even genoeg complimenten.

2 thoughts on “Bezoek aan de Opendeurdagen van iEar in Oisterwijk

 • Hallo Theo, enorm bedankt voor jouw uitgebreide en enthousiaste verslag. Het was voor mij toch te ver weg en daarom is het toch mooi een impressie te krijgen.

  Ik moest erg lachen om je verbazing dat de huidige platenspelers geen automatische afslag hebben. Verdraaid je hebt gelijk! Audiofielen zijn ook masochisten blijkbaar. Ook je kritiek over verkeerde match speaker en amp waardeer ik, dat vind ik ook het mooie aan de Audio Creative site. Niets wordt verhuld.

  Beantwoorden
 • Lekker late reactie (kende deze site nog niet ;p)

  Was er ook, weet niet meer welke dag. Bij B&W heb ik beetje het idee dat het de Apple van het wereldje is, een sterke merknaam met bijbehorende populariteit. Kregen ook kaartjes voor een luistersessie, maar ivm tijdstip niet gegaan.

  Vond die Focals gewoon niet klinken, zeker niet voor het geld/formaat van die dingen. (ben nog niet zo in de lucht/stereobeeld/uit speaker komen termen).

  Misschien een beetje arrogantie van de grotere namen/importeurs? Had bij sommige kleinere ruimtes het idee dat er gewoon wat vriendelijker en met meer aandacht met je werd omgegaan, vaak ook meer materialen die wel goed betaalbaar zijn, zonder ingebouwde prijs-lucht?

  Heb de Muon’s helaas niet horen spelen. Wel een vertegenwoordiger van KEF die besefte dat die niet een standaard speaker is en dat lagere modellen ook mooi zijn… en blij was dat ze een setje verkocht hadden :p Wat een lelijke dingen ook 🙂
  De Blade vind ik dan wel weer tof. Stond een deur verder te spelen (de 2 dan) met volgens mij een heel verhaal over transporteren van bitjes en bytejes erbij.

  Helemaal achteraan volgens mij nog Dynaudio gehoord, kleine goed betaalbare speakertjes, maar wel klinken.

  Volgens mij levert het meer klanten op om ook je betaalbaardere spullen te laten horen dan alleen je highend modellen, zeker als die niet goed uit de verf komen, dan doet het zelfs afbreuk aan heel je merk.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.