NieuwsPersberichten

Audio Zelfbouw Luisterdag Oost Nederland 2023

Zaterdag 4 februari 2023 wordt er voor de tiende keer een Zelfbouw Audio Luisterdag Oost Nederland georganiseerd. De locatie is wederom in het wijkcentrum Slangenbeek in Hengelo, net zoals voorgaande jaren. De Zelfbouw Audio Luisterdag Oost Nederland is een jaarlijks terugkerende audio show waar audio zelfbouwers en muziekliefhebbers hun kennis delen en hun zelfbouw projecten laten zien en horen. Het is een unieke kans om te zien én te horen wat er anno 2023 mogelijk is op het gebied van zelfbouw audio. 

Wat kun je van ons verwachten

Wij zijn inmiddels vast klant van de show en ook dit jaar zijn we er weer bij. We gaan net als voorgaande keren een fijne (analoge) audioset neerzetten en lekker muziek draaien. De set zal bestaan uit onze 'kleine' hoornluidspreker, aangestuurd door een SPEC versterker.

De bronnen

De bronnen zijn voornamelijk analoog. Naast een Revox tapedeck nemen we onze Garrard 401 platenspeler mee. Voorzien van een dubbele GrooveMaster III toonarm in combinatie van een DS-Audio 003 element. Natuurlijk is ook de DDDAC/streamer weer van de partij. De DDDAC is uiteraard uitgerust met de nieuwste Diretta bridge ontwikkeling, die de DDDAC naar ongekende hoogte brengt.

Clio metingen door Doede Douma

Voor wie zijn zelfbouw-luidsprekers eens wil laten doormeten is deze dag Doede Douma (DDDAC) present. Hij zal, in een andere kamer, met Clio meetapparatuur op aanvraag luidsprekers doormeten. Ook met specifieke vragen over de DDDAC kun je natuurlijk bij hem terecht.

De Audio Zelfbouw Luisterdag is een initiatief vanuit http://www.zelfbouwaudio.nl. Info betreffende de luisterdag staat hier: (67) 10e luisterdag Oost Nederland zaterdag 4 februari 2023 - forum.zelfbouwaudio.nl 

De opzet is eigenlijk gelijk aan voorgaande keren, een dag kijken en vooral luisteren naar zelfbouw creaties van diverse bouwers. De dag is toegankelijk voor iedereen, geen lidmaatschap nodig. De  dag is in opzet kleinschalig, (bijna) niet commercieel, vooral door en voor de audio hobbyist.

Als je zelf nog iets hebt staan dat je wilt laten horen of zien, kan altijd dmv een aanmelding.
Kom gerust een kijkje nemen, en ik hoop je zaterdag 4 februari in het wijkcentrum te kunnen verwelkomen!

Met vriendelijke groet, Barry Nijland, organisator Zelfbouwdag Oost Nederland

Waar en wanneer

De locatie van de Zelfbouw Audio Luisterdag Oost Nederland is wederom in Hengelo:

Zaterdag 4 februari 2023
Wijkcentrum Slangenbeek
Straatsburg 5
7559 NM Hengelo

Meer informatie over de zelfbouw Luisterdag Oost Nederland kun je hier vinden.

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.