Nieuws

Audio-Creative vooruitblik 2016

Allereerst wensen wij je heel veel gezondheid, plezier en natuurlijk veel bouw- en luisterplezier in 2016. Voor 2016 staan er een aantal zeer uitdagende projecten op stapel. Ik wil je natuurlijk graag een vooruitzicht geven wat we dit jaar van plan zijn. Wij hebben er in ieder geval enorm veel zin in en hopen dat we je kunnen inspireren met veel nieuwe audio projecten en reviews.Audio-Creative 2016-3

Zelfbouw audio luisterdag 2016

Op 6 februari 2016 is het weer zover en wordt er wederom een gezellige zelfbouw luisterdag gehouden in Hengelo (Ov.). Deze dag wordt speciaal georganiseerd door het Zelfbouw Audio Forum en is bedoeld voor alle liefhebbers van zelfbouw audio. In een aantal ruimtes worden diverse zelfbouw audio sets en projecten gepresenteerd. Maar vooral is het een dag vol gezelligheid, bijkletsen en luisteren.

Audio zelfbouw op hoog niveau

Luisterdag-Zelfbouw-Audio-2Zelfbouw audio heeft anno 2015 niets meer te maken met bij elkaar geraapte versterker schakelingen of spaanplaten luidsprekers kastjes. Nee, de zelfbouw audio staat al jaren op een hoog niveau. Dit is mede te wijten aan de toenemende beschikbaarheid van high end componenten, verkrijgbaar via het internet alsmede de intensieve uitwisseling van ideeën en projecten op diverse fora. Dit wat betreft electronica, materiaalkeuze en afwerking.

Wat kun je verwachten?

In de diverse ruimtes staan diverse zelfbouw audio sets opgesteld en er worden de hele dag demonstraties gegeven. Vragen staat natuurlijk vrij en het is de bedoeling dat deze dag ook staat in het teken van gezellig bijpraten en luisteren onder het genot van een bak koffie.

Vinyl op de zelfbouw audio dag

vinyldag HappySadRecords-5Ook analoog kom je niets te kort op deze dag. Naast dat er veel vinyl gedraaid zal worden is er voor het eerst gelegenheid om ook vinyl te kopen. We hebben Henk Keizer van Happysadrecords gevraagd om een mooie collectie nieuw en tweedehands vinyl mee te nemen. Henk is een allesweter op het gebied van vinyl, goede persingen en vinylkwaliteit en weet in deze, al maar groeiende business, de juiste titels te verzamelen en het kaf van het koren te onderscheiden. Zoek je iets speciaals, vraag het dan even aan Henk, dan kan hij het mogelijk voor je regelen en meenemen.

Finale zelfbouw luidspreker ontwerp

Een bijzonder item op deze dag is de finale van de zelfbouw audio luidspreker ontwerp wedstrijd. De criteria voor de wedstrijd zijn: kosten € 225,-  per luidspreker set, een eigen ontwerp en de set moet door de deelnemer zelf gebouwd zijn. Er doen 9 deelnemers mee. De sets worden opgesteld en beoordeeld door het aanwezige publiek, waarna er aan het einde van de dag een winnaar wordt gekozen.

Audio-Creative is ook van de partij

Natuurlijk kunnen wij op deze dag niet ontbreken. Vorig jaar was het een heerlijk gezellige en drukke dag die we niet hadden willen missen. We hebben wederom de beschikking over een eigen ruimte waar we je graag willen ontvangen om te laten zien en horen wat je kunt verwachten van onze zelfbouw producten.

Een tipje van de Audio-Creatieve sluier

open baffleopen baffle-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De set-up is nog niet helemaal zeker maar we zijn druk bezig één en ander te realiseren. We gaan in ieder geval werken met een actief luidsprekersysteem. Ook al is het soms wat stil aan de voorkant. Aan de achterzijde wordt er keihard gewerkt….

Nieuwe Audio-Creative zelfbouw audio lijn in 2016

We zijn bezig met een geheel nieuwe zelfbouw audiolijn. We merken dat de huidige mooie en zware versterkerkasten, zoals de PhonoDude 2015, voor veel muziekliefhebbers financieel een brug te ver is. We hebben dan ook bedacht om naast deze luxe kasten een fraaie maar betaalbare zelfbouw audiolijn op te zetten. Je moet dan denken aan een buis voorversterker, buis eindversterkers (geïntegreerd en dual monoblokken), een Audio-Creative DDDAC  en natuurlijk de PhonoDude in een nieuwe behuizing. Hieronder een preview van de nieuwe zelfbouw audio versterkers.Schermafbeelding 2015-11-24 om 16.33.01

Een geheel nieuw Audio-Creative zelfbouw concept

Doelstelling is dat naast goede kwaliteit (kasten en componenten) en de betaalbaarheid ook de zelfbouw kits laagdrempelig moeten zijn. Dat wil zeggen dat iedereen met een beetje technisch inzicht en wat soldeer ervaring een Audio-Creative doe het zelf audiokit tot een goed einde moet kunnen brengen. Een uitdaging die we graag aangaan en voor zover ik het nu kan overzien ook aardig gelukt is.

Nieuw: zelfbouw audio workshops bij Audio-Creative!

Geheel nieuw  is dat we bij voldoende belangstelling audio zelfbouw workshops willen gaan geven. Deze workshops zijn bedoeld voor mensen die graag met zelfbouw audio aan de slag willen, maar de noodzakelijke kennis of handigheid niet (denken) te hebben. Audio-Creative 2016-4Hoe ziet een Audio Creative workshop er uit? We gaan met een groepje mensen in één dag je eigen Audio-Creative  zelfbouw versterker in elkaar zetten. Aan het eind van de dag ga je met een werkende versterker en een rugzak opgedane kennis weer naar huis. Rest alleen nog maar lekker luisteren als je thuiskomt. Daarover later meer. We zijn bijna zover en ik verwacht dan ook dat we op 6 februari een aantal van deze versterkers kunnen laten zien en horen.

Meer informatie over de zelfbouw luister dag kun je hier vinden.

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

9 thoughts on “Audio-Creative vooruitblik 2016

 • Beste Marco en Dick,
  Ook jullie een goed en gezond + luisterrijk jaar gewenst. Ben zeer benieuwd naar jullie versterkerlijn.

  Beantwoorden
 • Ik kan niet anders zeggen dat dit ik erg leuke en interessante plannen vind.
  Vooral de workshops hebben mijn interesse.
  Vr groet,
  Hans Ruhe

  Beantwoorden
  • Hallo Hans, je bent niet de enigste die dit leuk vind. Ik merk dat er veel vraag naar is. Ons lijkt het erg leuk om te gaan doen. Binnenkort komt er wat meer informatie.

   Beantwoorden
 • Hallo Marco,
  Dat is erg positief ! Ik ben erg benieuwd.,

  Vr groet,
  Hans Ruhe

  Beantwoorden
 • Beste Marco en Dick,
  dank voor de ontrafeling van jullie plannen en een fantastisch muzikaal 2016 gewenst. Ik volg jullie al een paar jaar en kan niet anders dan bewondering hebben voor jullie website en enthousiasme.
  Wat een fantastisch idee, die zelfbouw-dag. In deze tijden dat we alles maar denken kant en klaar te moeten komen, gelukkig aandacht voor de ‘zelfbouwerts’ onder ons!

  Beantwoorden
 • Beste Marco,

  Is de hybride versterker van de radar verdwenen? Ik vond het chipamp artikel van Dick erg leuk om te lezen, en ik heb met veel plezier zelf een chipamp versterker gebouwd, maar door die kant-en-klare modules ben ik wel het zelfbouw-gevoel een beetje kwijt.

  Ik zou graag een mooie volversterker bouwen met een buis als voortrap en een chipamp als eindtrap. Dat moet toch kunnen? Daar zitten vast meer zelfbouwers op te wachten. En is in tegenstelling tot een niet-stapelbare combinatie van voorversterker en twee eindbakken ook nog eens compatibel met een huwelijk! 🙂

  Beantwoorden
 • Beste Marco,

  Een heel goed idee dat van de Audio Creative workshops! Ik hou jullie agenda goed in de gaten.

  Beantwoorden
 • Beste Marco & Dick

  Ook namens mij een geweldig mooi 2016 toegewenst.
  Succes met alle plannen, dat het maar weer een mooi muzikaal jaar mag worden met veel technische zelfbouw hoogstandjes.

  Beantwoorden
 • Beste Marco & Dick,

  Ik ben zeker in voor een zelfbouw workshop.

  Om kennis te maken met zelfbouw en om daar een chipamp en/of een clean power voor mijn TD124 te bouwen.

  Groeten,
  Frank

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.