Rondreis DDDAC1794 BerryStreamer


De DDDAC1794 BerryStreamer

De nieuwe rondreis DDDAC1794 NOS DAC BerryStreamer is met alle mogelijke opties die ik binnen handbereik heb uitgevoerd. Een 4-deks DDDAC, Magic Power Supply, de Allo Isolator tussen Raspberry Pi en HifiBerry Digi+ Pro. De Raspberry Pi wordt gevoed uit een eigen 5 volt DDDAC Power Supply. De secundaire, van de Raspberry Pi geïsoleerde, kant van de Allo Isolator heeft een mooie SuperTeddyReg module als voeding. De uitgangstrafo’s zijn de Cinemag 600/600 types. DDDAC1794 NOS BerryStreamer binnenkant (1)

Cinemag 600/600 uitgangstransformator

Ten opzichte van de tot voor kort gebruikte zeker ook fraaie Cinemag 15/15 toch een mooie upgrade die het kritische afsluiten met de juiste loadweerstand tot verleden tijd maakt. Iedere versterker met een ingangsweerstand vanaf 10 kOhm ingangsimpedantie kan zondermeer worden aangesloten. Dat is toch wel een hele praktische eigenschap. Zeer van een rondreisapparaat waar een diversiteit van versterkers wordt gebruikt.

DDDAC1794 NOS BerryStreamer binnenkant (2)De Cinemag 600/600 is door zijn veel lagere impedantie een wat ander beestje dan de Cinemag 15/15. Dat is niet alleen meettechnisch te zien, ook klankmatig zijn er verschillen te horen. De hoogohmige 15/15 is wat softer in het laag, waar de 600/600 zich strakker en krachtiger toont. Ook het midden lijkt met nog meer precisie te tekenen, gelukkig zonder ook maar een fractie van het vloeiende karakter van de DDDAC1794 in te leveren. Anders was het ook meteen exit 600/600 geweest. Al met al vind ik de Cinemag 600/600 zelf een overall upgrade van de 15/15 broer. Het gaat net allemaal een streep verder. De echt veel gemakkelijker toepassing, geen zorgen meer over de juiste aanpassing aan de versterkerbelasting, is een hele dikke pré.

De rondreisDDDAC1794 NOS

We willen liefhebbers graag de mogelijkheid geven om een week met de BerryStreamer DDDAC1794 NOS door te brengen. Om zelf eens de magie van een mooie no-oversampling no-digitale filtering en uiteraard zonder toegevoegde DSP manipulatie te kunnen luisteren. DDDAC1794 NOS BerryStreamer binnenkant (3)

Voor wie en wie niet?

Wie moet zeker even informeren naar de rondreis DDDAC1794 NOS BerryStreamer?

 • Als je na het lezen van de vele enthousiaste verhalen over de DDDAC1794 NOS DAC op onze site en andere bronnen nu eindelijk wel eens de DAC zelf in je eigen huis wilt horen.
 • Als je een Roon(*) gebruiker bent en daarvoor een van de beste muziekstreamer/DAC’s verkrijgbaar eens wilt ervaren (wederom volgens onze eigen bescheiden mening).
 • Wil je liever een stand-alone audiostreamer, dan laden we de rondreis DDDAC1794 BerryStreamer met Volumio software.
 • Als je nog steeds denkt dat digitale muziek inferieur, kil en als eentjes en nulletjes klinkt. We zijn bij Audio Creative gepassioneerde vinyl liefhebbers en gelukkig zijn er DAC’s als de DDDAC1794 die de digitale weergave dichter tegen het pure analoog geluid van vinyl aan laten schurken dan het leeuwendeel van de commerciële Digitaal Analoog Converters. Een gebruiker van ‘ Down Under’ schreef heel toepasselijk: ‘ The only thing I miss is the sound of de needledrop before the music starts…wow!’

(*) Een code voor een Roon twee maanden abonnement wordt meegeleverd met de rondreis dac.. Geheel zonder enige verdere verpliching. Er is zoals vroeger geen creditcard of wat voor betaling nodig. Het proefabo stopt na twee maanden na aanmelden bij Roon automatisch. De Roon server software is gratis te downloaden.

Omdat er na de eerdere aankondiging zoveel aanvragen voor de rondreisDAC kwamen was er meteen een wachtlijst van vele maanden. Dat is onwerkbaar. Niet alleen voor ons maar ook voor de echt in de DDDAC1794 geintereseerde lezer. Om de ‘ach, dat is wel eens leuk’ gegadigden te scheiden van de werkelijk geinteresseerde mensen hebben we dus na ampel overleg met het complete Audio Creative kader, Marco en ik (zei de gek), besloten om een kleine drempel op te werpen. En dat heeft geholpen.

Wat is de genoemde barrière?

Om deze DDDAC1794 Streamer/DAC in eigen huis te mogen proberen wordt er een relatief klein bedrag van 35 euro verwacht, te voldoen vlak voor het apparaat daadwerkelijk naar je toe komt. Mocht je hierna enthousiast zijn en een DAC kit bestellen, wordt dit bedrag uiteraard in mindering gebracht op het aankoopbedrag.

Stuur een email naar info@audio-creative met je gegevens als je de DDDAC1794 BerryStreamer wel eens een week in huis wilt hebben. Marco neemt dan contact met je op over het verdere verloop.

DDDAC1794 NOS BerryStreamer binnenkant (4)

Alle informatie over de DDDAC1794 NOS DAC BerryStreamer.

Doede Douma DDDAC1794 NOS DAC

Dick van de Merwe

Dick van de Merwe is een echte buizenveteraan. Zijn Triodedick zelfbouw projecten worden wereldwijd door hobbyisten gebouwd. Reeds vanaf 1997 deelt hij zijn kennis via geschreven en on-line media.

3 gedachten over “Rondreis DDDAC1794 BerryStreamer

 • 13 oktober 2017 om 12:39
  Permalink

  Ik zou graag parallel willen voorstellen om geïnteresseerden ook per groep te laten luisteren per provincie bij iemand thuis die dat wil en toch al wil en de randvoorwaarden op orde heeft , bij mij thiis kan dat helaas niet vandaar is dat een idee?

  Beantwoorden
 • 13 december 2017 om 17:35
  Permalink

  Ik ga mijn 15B trafo’s vervangen voor de nieuwe types,maar Betekent dit nu …met de 600/600 trafo’s dat een belastingsweerstand aan de uitgang niet meer nodig is?….aangezien de meeste (voor) versterkers wel boven de 10k ingangs imp. zitten.
  of is er nog zoiets als een ideale waarde boven de 10k welke aan te bevelen is om te monteren aan de trafo uitgang?

  Beantwoorden
  • 13 december 2017 om 18:42
   Permalink

   Willard,

   De Cinemag 600/600 trafo’s zijn veel laagohmiger dan de 15/15B. Dat brengt het voordeel met zich mee dat er geen tweaken van de loadweerstand meer nodig is voor het beste resultaat. Direct achter de 600/600 trafo’s wordt een vaste weerstand van 1K8 wordt gesoldeerd. Daarna heb je nergens meer omkijken naar. Of de versterker een ingangsweerstand van 10K of van 100K of nog meer heeft.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *