Wishbone Ash

Wishbone Ash: Live in Alkmaar

Chapeau voor het geluid!

Tot slot een compliment voor de geluidsman van de band. Zelden heb ik zo’n kleine zaal zo een goed geluid gehoord. Niet te hard of scherp. En ook zelfs kleine details als een hi-hat bleven prachtig in het geluidsbeeld! Chapeau!

 

Wishbone Ash foto 6In een kraampje lagen de nodige CD’s, t-shirts en andere prullaria. Maar ook de vinyl versie van hun laatste album. Het leuke van dit soort kleine zalen, die ook nog maar voor de helft gevuld was, dat je alle tijd hebt de LP dan ook even te laten signeren. En een klein gesprekje aan te gaan met de bandleden. Als ik tegen Powell zeg dat ik hoop dat het album net zo goed klinkt als het optreden van die avond, is zijn antwoord:

“All recorded live with a few overdubs”. Ik ben benieuwd!

 

Thuis nagenieten van het album op vinyl

De volgende dag gaat de dubbel LP op de platenspeler. Meteen is duidelijk dat het met die geluidskwaliteit wel goed zit! Mooie rustige open opname. En de mastering engineer heeft gelukkig de loudness knop niet gebruikt, of misschien beter, hij heeft er geen één! Ook het vinyl is van mooie kwaliteit. Geen gekraak of groefruis en zo plat als een duppie! Mooie stevige hoes met de platen in goede papieren binnenhoezen. Niet van dat kartonnen schuurpapier wat tegenwoordig zo populair is.

 

Dan natuurlijk het belangrijkste de muziek! Die is herkenbaar, maar voelt niet als een herhaling van zetten. Hoewel eigentijds, past hij naadloos bij het oeuvre van de band. Stuk voor stuk goed gecomponeerde nummers waar, hoe kan het ook anders, de twee gitaren de hoofdrol spelen. Geen moment van verveling. Hoogtepunt van het album vind ik wel het opzwepende Being one .

 

En kant vier is als een toetje met een grote berg slagroom! Als eerste het ruim zeven minuten durende titelstuk. De opbouw is een manier die de band in het verleden vaker gebruikte. Rustig begin, dan de spanning opbouwen en afsluiten met een tempo versnelling en soleren maar! Tot slot het eveneens zeven minuten durende All there is to say. Het nummer begint als een Ierse folk song maar groeit uit naar een bombastisch einde met bijna klassieke invloeden! Heerlijk…….!

Ik kan dit album echt van harte aanbevelen, en ook de fans van het eerste uur moeten hier echt naar luisteren. Een echt lekker rock album die staat als een huis!

 

Tot slot nog even Wishbone Ash in de huidige bezetting die een klassieker spelen van het eerste album uit 1970!

14 minuten lang Phoenix.

Wishbone Ash foto 7

 

Website Wishbone Ash

Evert Aaij

Evert is een gepassioneerd muziekliefhebber. Met als extra specialiteit de elektronische muziek van o.a. Vangelis, Tangerine Dream enz. Evert heeft een brede kennis van vinyl en klassieke platenspelers.

Evert Aaij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.