Ulrich Schnauss, A Long Way To Fall

Onlangs kwam ik in aanraking met het album ‘A Long Way To Fall’ van Ulrich Schnauss. Schnauss is een Berlijn woonachtige muzikant en producer die al diverse albums heeft gemaakt. Op Spotify kon ik verder kennismaken met zijn eerdere werk. En dat beviel goed. Rustige elektronische muziek die een melancholisch  sfeer heeft en je rustig meeneemt naar het einde. Ulrich Schnauss

Het album ‘A Long Way To Fall’ kwam uit in Januari van dit jaar en gaat verder en is duidelijk anders dan de voorgangers die ik gehoord heb. Het album is wat ruiger en ademt experiment uit. Hoewel helemaal van deze tijd, hoor je toch zeker invloeden uit het Duitse elektronische verleden van de moderne (pop)muziek. Tijdens het luisteren moest ik wel eens denken aan Kraftwerk, Tangerine dream en Klaus Schulze. Maar ook Jean Michel Jarre zal hoog in het lijstje favorieten staan van Schnauss.

Synth met een ‘Rock’ randje

A Long Way To Fall Ulrich SchnaussEn hier en daar komt zelfs een rock randje naar boven. En dat maakt het allemaal nog aantrekkelijker. In het nummer The ‘Weight Of Darkening Skies’ lijkt alles wel bij elkaar te komen. Een heerlijk synth basje met een atonaal tapijt eronder, gaat over in een rockthema. Bij elkaar een soort moderne elektronische prog rock. A ‘Ritual In Time And Death’ is een waardige afsluiter van het album. Onvervalste synthesizer muziek zoals we die allemaal kennen van onze helden uit het verleden. Gejat? Nee absoluut niet! Het album blijft origineel en is zeer eigentijds.

De opname en productie zijn prima en het album luistert lekker. Veel dynamiek en breed. De bas is hier en daar behoorlijk aanwezig. Zeg maar moddervet. U bent gewaarschuwd!

Ik kan iedereen aanraden, die na het lezen van het bovenstaande nieuwsgierig is geworden, het album eens te beluisteren. Doe dit bijvoorbeeld op Spotify en dan als de wiedeweerga naar de winkel en de CD kopen, want deze behoord nu al tot de hoogtepunten van het nog zo prille 2013.

Evert Aaij

Evert is een gepassioneerd muziekliefhebber. Met als extra specialiteit de elektronische muziek van o.a. Vangelis, Tangerine Dream enz. Evert heeft een brede kennis van vinyl en klassieke platenspelers.

Evert Aaij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.