Muziek

Stacy Kent: Breakfast On The Morning Tram

Schermafbeelding 2016-05-09 om 18.45.57Een dag na de enerverende high end show in Munchen is het voor mij weer rustig aan het worden. Met een lekker glas wijn laat ik in gedachten de bijzondere zaken van de show de revue passeren en terloops worden de  meegenomen folders en informatiebladen geselecteerd en geschift op waarde. Tijdens deze handelingen heb ik een LP uit de kast getrokken die ik al een tijdje had staan, maar nooit had beluisterd. Het werd dus de hoogste tijd. Dit album van Stacy Kent heeft mij zeer aangenaam doen verrassen. Deze ingetogen, klassieke jazz zangeres heeft hiermee een prachtig album afgeleverd: Breakfast On The Morning Tram.

 

Jim Tomlinson & Kazuo Ishiguro

Geboren in America besluit Stacey Kent, na een trip naar Frankrijk, jazz zangeres te worden. In die tijd, begin jaren 90, ontmoet ze haar huidige echtgenoot Jim Tomlinson. Tomlinson is zelf ook een begenadigd muzikant en zanger. Hij produceert dit album voor haar en speelt en zingt ook een groot gedeelte mee in samenwerking met liedjes schrijver Kazuo Ishiguro.

Jazz, easy listening en folky songs

Het album kenmerkt zich door zeer toegankelijke easy listening jazz nummers en een aantal folky vertolkingen van bekende songs. Eén van de bekendste nummers is Landslide, geschreven door Stevie Nicks. Dit wordt door Stacey Kent betoverend gezongen. Verder is het een mengelmoes aan repertoire van chanson-achtige, in het Frans gezongen liedjes en een aantal nummers van Jim Tomlinson zelf. Het maakt het album zeer divers en zeer verrassend. Klankmatig verdient dit album een pluim. Wat een genot om dit album te spelen vanaf een vinyl plaat. De plaatgroef is muisstil en de re-mastering, uitgevoerd door Ron McMaster van Capitol Studio’s, is uitstekend gedaan.

Bezetting

Muzikanten: Stacey Kent: vocals / Jim Tomlinson: tenor, alto, soprano saxophones & flute / John Parricelli: guitar / Graham Harvey: piano & Fender Rhode / Dave Chamberlain: double bass / Matt Skelton: drums & percussion

Tracklisting:
Side A: 1.The Ice Hotel 2.Landslide 3. Ces Petits Riens
Side B: 1.I Wish I Could Go Travelling Again 2.So Many Stars 3.Samba Saravah
Side C: 1.Breakfast On The Morning Tram 2.Never Let Me Go 3. So Romantic
Side D: 1.Hard-Hearted Hannah 2.La Saison des Pluies 3.What A Wonderful World

Label: Pure Pleasure Records
Format: 180 gram 2xLp Gatefold Sleeve
Released: May 2012
Produced & Arranged by: Jim Tomlinson
Re-Mastered by: Ron McCaster at Capitol Studios
Recorded & Mixed : March-April 2007 by Curtis Schwartz at Curtis Schwartz Studios, Ardingly, England.

Het album is verkrijgbaar bij Happy Sad Records

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

One thought on “Stacy Kent: Breakfast On The Morning Tram

  • Al haar platen en CD’s zijn de moeite waard. Dreamsville is geweldig voor ‘s-avonds laat. Heerlijk wegdromen voordat je gaat slapen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.