Muziek

Douwe Bob: een muzikale wervelstorm door Metropool

Afgelopen zaterdag was ik bij het concert van Douwe Bob in Metropool Hengelo.
Eén dag na de bloedige aanslagen in Parijs was dat best een vreemde ervaring. Mede doordat je beseft dat er de avond er voor in het Bataclan theater, tijdens een rock concert, zoveel mensen zijn vermoord. Mensen die net als wij gewoon een gezellige avond wilde hebben. Wel een raar idee als je daar zo in de zaal staat.

Douwe Bob in Metropool

Niet alleen voor mij was het een vreemde avond, maar ook voor de muzikanten gaven de gebeurtenissen van de avond ervoor, een extra lading mee. Bij aantreden van de band vroeg Douwe Bob om een minuut stilte. Gevolgd door woorden van overmacht: de hele wereld staat in de fik…. maar ‘fuck it’, wij maken er een mooie avond van. Want wat moet je anders?
Gelijk heeft hij.

Max Meser in voorprogramma Douwe Bob

Schermafbeelding 2015-11-15 om 23.47.08Ik noem nooit zo heel vaak het voorprogramma van het concert waar ik naar toe ga. Maar nu is een aanbeveling zeker op zijn plaats. Op de stage nemen een viertal jonge mensen plaats met aan het hoofd Max Meser. Max is leadgitarist en fantastisch harmonica speler. Zijn roots liggen in Nederland en Spanje. Met zijn 22 jaar oud is Max een magere verschijning en heeft hij een uitstraling die me aan een jonge Tom Petty doet denken. Niet alleen zijn uiterlijk overigens. Ook de muziek die deze jongens maken heeft duidelijk invloeden uit de sixties en seventies. Britpop met een saus van country en rock. Ik denk dat we van deze band zeker meer gaan horen. Zeker de moeite waard om deze band eens te gaan ontdekken.

Douwe Bob: een muzikaal feestje

Na de minuut stilte breekt letterlijk de hel los. In positieve zin wel te zeggen. Het is net of al die spanning van de gebeurtenissen er uit moet. Douwe Bob begint met een ingetogen akoestisch nummer maar daarna gaat de band letterlijk los. In de onderstaande video een impressie van een aantal nummers.  Met een aaneengesloten viertal up tempo nummers wordt het concert geopend. Afgewisseld met een aantal solo akoestische nummers wordt de balans weer hersteld. Heerlijk! Het hele concert is ongedwongen, wat chaotisch en uitermate relaxed. Ik hou er wel van. Niet te gelikt of ingestudeerd, maar gewoon lekker muziek maken.Douwe Bob-3 Naar mate de avond vordert krijgen de heren er merkbaar steeds meer plezier in. Tussendoor wordt er nog een uitstapje gemaakt naar de bar voor wat heerlijke hillbilly, country muziek. Top! Na een stevige setlist is met de toegift het nog niet gedaan. Maar liefst vier nummers werden er nog gespeeld, of waren het er vijf, dat weet ik niet precies meer. Wat ik wel weet is dat het een tijd geleden is dat ik zo’n leuk concert heb gezien!Douwe Bob-2

Pass it on

Dat is de naam van het album van Douwe Bob. Een goed album met geen enkel slecht nummer.
Voor mij als één van de hoogtepunten het nummer ‘Hollywood’. De nummers zijn met zorg geschreven en gearrangeerd. Met een kop en staart, zeg maar. Uiteraard heb ik na afloop het album op vinyl aangeschaft. Met een krabbel van Douwe Bob zelf. Douwe Bob

Al met al was het een bijzonder feestje in Hengelo. Dan straks nog het Eurovisie song festival. Maar nu ik dit heb gehoord, heb ik alle vertrouwen dat Douwe Bob er iets moois van maakt!

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.