Muziek

Buddy Guy: The Blues Giant

Na de ‘jazzy’ Georgie Fame van de afgelopen vinyl bespreking, ligt er nu wat steviger kost op de draaitafel. Ook nu weer een echte icoon uit de popmuziek: Mister Buddy Guy.

George “Buddy” Guy

Revised_BG_PhotoDeze man heeft nagenoeg geen uitleg meer nodig. George “Buddy” Guy is een blues/rock gitarist geboren in Louisiana (1936). Guy is een blues gitarist van de oude stempel, met als inspiratie een andere grootheid: Muddy Waters. Buddy Guy’s muzikale carrière begint in de jaren 50, waar hij speelde in kleine bandjes voordat hij werd opgemerkt. In 1958 kreeg hij zijn eerste platencontract.
Buddy Guy heeft met zijn specifieke en klassieke blues geluid op zijn beurt weer vele muzikanten geïnspireerd: Eric Clapton, Jimmy Hendrix en Stevie Ray Vaughn, om er een paar te noemen. Ook waren er veel samenwerkingsprojecten met deze muzikanten.

 

The Blues Giant

Buddy Guy, The Blues GiantBuddy Guy heeft tijdens zijn muzikale carrière enorm veel albums uitgebracht. Echter zijn er niet veel albums die echt laten horen hoe Buddy Guy’s creatieve geest nu echt klinkt. Veel producers wilden hem ‘old school’ (50‘s Chess Chicago Blues sound) laten spelen of juist te modern (samenwerking met Clapton en Hendrix). Je kunt zeggen dat Guy wat betreft zijn muziek en eigen ‘sound’, een beetje tussen wal en schip is gevallen. Het album ‘The Blues Giant is echter een album die Buddy Guy laat horen hoe hij werkelijk is. Na een aantal matige albums in de jaren 60 en 70 heeft iemand heeft Guy de studio ingeroepen en hem zijn creativiteit de vrije loop gegeven. Dat heeft geresulteerd in dit  heerlijke album; The Blues Giant. Dit is Buddy Guy!

Inspirerend en motiverend

Ik moet wel zeggen dat ik niet de hele avond kan luisteren naar deze stevige blues, maar op zijn tijd is het een heerlijk muzikaal feestje. Ook ben ik de afgelopen week druk bezig geweest met het bouwen van een nieuw audiomeubel. Tijdens het klussen heeft dit album regelmatig de revue gepasseerd. Inspirerend en motiverend.

Schermafbeelding 2014-05-09 om 16.18.23Het album staat op 180 gram vinyl, uitgebracht door Pure Pleasure records, wat garant staat voor een audiofiele persing. De opname is gemaakt in de Condorcet studio in Toulouse in 1979.
Producer: Didier Tricard
Released: Augustus 2009
Label: Pure Pleasure Record PP010
Voor meer informatie: HappySadRecords

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.