Over Porsches, marktplaats en goede muziek

Eindelijk!

Haha, het is er toch van gekomen, mijn droomwens, mijn droomauto. Ik heb er een: een Porsche 911! Dat zit me toch fijn… vroooommmm….

Alleen , tja, er is één puntje wat nog niet helemaal 100% oké is. Een Porsche is een kostbaar ding en de vraagprijs was aan de hoge kant. Maar ik moest en zou dit monster hebben. Alleen ten koste van die mooie brede banden, die moest ik laten schieten en heb er houten wielen onder laten zetten. Toen viel het precies binnen mijn spaarpotje. En laten we eerlijk zijn, de Porche zit er geen haar minder lekker om… en ik zie de wielen toch niet als ik achter het stuur zit…há… Ik mérk er zelfs niks van als dit paradepaartje voor mijn deur geparkeerd staat. Oké, het rijden is nog niet optimaal, een beetje (veel) gebonk, een wat onwennige zwabberemde wegligging. Maar niet getreurd, ik heb mijn droom waargemaakt, ik rij in een 911, yes!

Maar toch, nu ik een paar weken verder ben valt het me toch minder licht dan gehoopt. Verduld, mijn oude Opeltje reed toch minstens zo comfortabel…mmm, als ik mezelf niet voor de gek probeer te houden, zelfs veeeeel comfortabeler. Ik kon het nieuws op de audioradio ook verstaan, dat lukt nu niet meer.

Depri

Weer een maand later en ik ben een beetje depri. Ik zit af en toe wel in mijn 911, probeer er van te genieten, maar een stukje rijden doe ik niet meer. Maar ik heb wel een nieuwe stereo voor in huis gekocht. Prachtig, een ultradure 300B single ended bak. Ik had weer wat gespaard. Het spaart toch aardig in de benzinekosten als de auto niet meer voor de deur weg komt. Maar verduld, weer net niet genoeg moneten om er een paar eindbuizen op te kopen… Muziek luisteren kan ik dus nog niet, maar wat een mooie versterker staat er op mijn rek. Maar de oplossing is daar!

Dick van de Merwe

Dick van de Merwe is een echte buizenveteraan. Zijn Triodedick zelfbouw projecten worden wereldwijd door hobbyisten gebouwd. Reeds vanaf 1997 deelt hij zijn kennis via geschreven en on-line media.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.