Inspiratie borrelt als vanzelf

Wow!

Bijna niet te geloven hoe de nieuwe site is ontvangen. Veel bezoek, veel uitgesproken waarderingen. Het is ronduit hartverwarmend. Hier doe ik het voor, hier krijg ik de schrijfgeest van. De inspiratie borrelt weer als vanzelf op. En nieuwe projecten staan al in de steigers.

Plannen?

Metrum OctaveWaar gaan we ons de komende tijd mee bezighouden. In ieder geval zorgen dat er steeds weer nieuwe verhalen op de site te lezen zullen zijn. Marco en ik proberen naast onze zelfbouwactiviteiten de nodige interessante fabrieksapparatuur beschikbaar te krijgen om gedegen aan de tand te voelen. Dit moment lopen er twee DAC’s stage bij mij thuis, een Metrum Octave, Cambridge DacMagic Plusik ben daar behoorlijk van onder de indruk, kan ik al vast zeggen en de hagelnieuwe Cambridge DacMagic Plus, ook al een verrassing. Je hoeft echt geen kapitalen meer te besteden als je een topDACje in huis wilt halen. En dat is toch alleen maar positief in deze tijden waar de broekriem steeds weer een gaatje verder moet worden aangehaald. En dat is niet omdat iedereen ineens razend actief aan het fitnessen is geslagen.

Ieder nadeel heb z’n voordeel, volgens J.C.

Met het zelfbouwen kun je ook met een minder dikke knip hele mooie resultaten boeken enBoston A25 bovendien je vrije tijd prettig besteden. Naast de hierboven genoemde DA-converters weten overigens sommige luidsprekerfabrikanten niet minder te verbazen met het leveren van heel veel kwaliteit voor nette prijzen. Marco heeft een paar Boston Acoustics A25 monitorspeakers die het absurd mooi doen, ik heb een set Warfedale Diamond 10.3 zuiltjes staan die na de testperiode niet weer retour zijn gegaan. Ze hebben een min of meer vaste plek in mijn tweede audioset gekregen.

Warfedale Diamond 10.1Ze spelen de sterretjes van de hemel met iedere buizen en solid state bak die ik er op aansluit. De meest scheve combi die ik er mee heb gemaakt is met mijn nog recent te koop aangeboden (en inmiddels verkochte) Goliath 211 versterkers. Ik had ze maar even op elkaar aangesloten om in ieder geval wat muziek te kunnen laten klinken maar eenmaal op stroom heb ik er vele albums doorheen laten gaan omdat het gewoon heerlijke muziek bleek te laten horen. Een paar van deze speakers heeft een going prijs van pakweg 360 euro. Het hoeft dus niet niet per se altijd high end en zo unheimisch duur te zijn om vol te kunnen genieten. En die Warfedales  en Boston’s zien er nog goed uit ook!

V-DAC revisited

Nu we het toch al over DAC’s hebben gehad: ik heb snode plannen met een Musical Fidelity V-DAC II, ook al zo’n modern geval met een enorm goede prijs/kwaliteit verhouding. V-DAC2_voorkantfotoDe elektronica kan gemakkelijk worden uitgebouwd, bedrading is er niet. De printplaat kan dan in een grotere behuizing worden gemonteerd. Daarna gaan we de analoge trap achter de converter bypassen met een buisschakeling. En er komt natuurlijk een mooie voeding in de kast, waar de V-DAC het standaard nog met een standaard stekkeradaptertje moet doen. Ik denk dat de al zo mooie V-DAC II tot een killer DAC is uit te bouwen… Het idee is er alleen nog op papier, ik heb wel wat dingen gebrainstormd, maar suggesties en andere linke tips zijn natuurlijk van harte welkom. Misschien dat hier zelfs een mooi  gezamenlijk project uit kan groeien. Ik ben benieuwd. Reageren kan onderaan de pagina, zodat iedere geïnteresseerde mee kan lezen, of gewoon via de mail.

 

Tot de volgende keer!

Dick

Dick van de Merwe

Dick van de Merwe is een echte buizenveteraan. Zijn Triodedick zelfbouw projecten worden wereldwijd door hobbyisten gebouwd. Reeds vanaf 1997 deelt hij zijn kennis via geschreven en on-line media.

2 thoughts on “Inspiratie borrelt als vanzelf

 • 20 mei 2012 om 18:39
  Permalink

  Zeg hallo Dick en Marco !

  Een zeer fraai initiatief, wat een prachtige site !

  Al het goede komt nu bij elkaar, samen tezamen, mooier kan niet.
  Ik zie uit naar het vervolg van deze mooie ontwikkeling.
  Ik ben zeer nieuwsgierig naar je ervaringen met de Metrum Octave .

  Ondertussen ben ik gestart met de bouw van de General II.
  Ik laat je weten wanneer ze klaar zijn, duurt nog eventjes 🙂

  Vriendelijke groeten,

  René Elsinga

  Beantwoorden
 • 21 mei 2012 om 22:55
  Permalink

  Beste Marco en Dick,

  Eindelijke een site waar aandacht is voor zelfbouw en kant-en-klaar apparatuur. ik geniet elke keer weer van jullie belevenissen op het high-end pad.
  Dat goed niet altijd onbetaalbaar hoeft te zijn, wist ik al dankzij de audioadviezen van Marco.

  succes!
  John Musterd

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.