Kabels Archives - Audio Creative
All posts in "Kabels"
Share

Ethernetkabels, de CAT vangen (Deel 2)

By René van Es / 30 juli 2017

In het tweede deel van het onderzoek naar de effecten van Ethernetkabels op het geluid gaat René aan de slag met diverse AudioQuest kabels, de duurdere types worden vergeleken met de meer betaalbare soort uit het eerste deel. Daarnaast wordt de invloed van verschillende ethernet switches aan een kritisch oor onderworpen.

Share

Ethernetkabels, de CAT vangen (deel 1)

By René van Es / 21 juli 2017

René onderzocht hoeveel de invloed van verschillende types ethernetkabels en netwerkswitches op de weergave in onze muziekstreamers is. Zijn de enen altijd enen en de nullen altijd nullen? De conclusie zal voor sommigen schokkend kunnen zijn maar buitengewoon inspirerend voor de gepassioneerde muziekliefhebber…

Share

Synergie in een warboel van audiokabels

By René van Es / 22 juni 2016

Koop de beste componenten uit diverse testen, sluit ze aan en begin te luisteren. Helaas, zo eenvoudig is het niet. De betekenis en vertaling van het Griekse “synergia” is samenwerking, het is ook het begrip dat een proces beschrijft waarbij het samengaan van delen meer oplevert dan de som der delen. Zal dit ook opgaan voor de gebruikte bekabeling een audioset?

Share

AudioQuest Earth interlink

By Dick van de Merwe / 30 maart 2016

Kabelleveranciers zijn er in de audiowereld te kust en te keur, echte kabelfabrikanten zijn echter schaars. AudioQuest is zo’n echte fabrikant, waar alles in eigen huis wordt ontwikkeld tot aan de connectoren toe. Alles ademt kwaliteit uit. We gingen aan de slag met de Earth interlinks uit het rijke AQ programma… een mooi avontuur…

Share

Audio Creative Airforce 0.4 DIY interlink

By Dick van de Merwe / 18 januari 2014

Er is weinig ondoorzichtiger dan de zin en/of onzin van audiobekabeling. Terwijl op dat gebied toch aardig wat kwaliteitswinst te halen valt. Maar de prijskaartjes die aan de betere bekabeling hangt is bij lange na niet voor iedere muziekliefhebber weg gelegd of financieel zelfs totaal onhaalbaar. Hier is een recept dat tot een uitzonderlijk mooie interlink leidt: Maak kennis met de Audio Creative Airforce 0.4 DIY interlink!

Share

Vovox, audiokabels uit Zwitserland

By Marco Bouwer / 14 april 2013

Over audiokabels wordt veel geschreven. Af en toe zinnige dingen maar er wordt ook veel kostbare, gebakken lucht verkocht. Toch zijn er ook serieuze kabelfabrikanten die no-nonsense producten maken voor een normale prijs.

>