Aankondiging Zelfbouw Audio Dag Oost Nederland

De Zelfbouw Audio Luisterdag Oost Nederland is een jaarlijks terugkerende audio show waar audio zelfbouwers en muziekliefhebbers hun kennis delen en hun zelfbouw projecten laten zien en horen. Het is een unieke kans om te zien én te horen wat er anno 2018 mogelijk is op het gebied van zelfbouw audio.

Daarnaast is natuurlijk het sociale aspect niet geheel onbelangrijk. Je kunt met al je vragen bij de diverse deelnemers terecht. Naast de projecten van Audio Creative zijn er natuurlijk veel zelfbouwers in verschillende kamers die hun projecten laten zien en horen. Van mooie buis-ontwerpen en moderne transistor bakken tot de meest fraaie luidspreker ontwerpen.

Wat gaan wij jullie laten zien en horen.

Allereerst wordt er keihard gewerkt om onze nieuwe hoornluidspreker gereed te maken voor de zelbouw luisterdag. De laatste versie van onze ToneMaster zal zijn opwachting maken. Deze hoornspeaker presteert werkelijk boven alle verwachting.

De versterking zal dit jaar voornamelijk bestaan uit buizen versterking. Ook de nieuwe PhonoDude 2018 willen we jullie presenteren. Deze zal vanaf de luisterdag ook verkrijgbaar zijn als zelfbouwkit.

Als digitale bron nemen we natuurlijk de onvolprezen DDDAC mee. Dit is een werkelijk topklasse DAC/streamer. Deze DDDAC is opgebouwd als 4 deck DDDAC en wordt gevoed met de Audio Creative Magic Power Supply.

Natuurlijk nemen we ook een fraaie draaitafel mee. We hebben een Avid Diva II opgetuigd met een splinternieuwe GrooveMaster II toonarm. Dit is echt een fantastische combinatie. Er zitten nog een aantal leuke verrassingen in het creatieve audio vat, maar die houd ik nog even voor me. 

Voor iedereen die zelf wil zien en horen wat er mogelijk is op het gebied van zelfbouw audio, kan ik het van harte aanbevelen om een bezoekje te brengen aan deze luisterdag. Dat is niet alleen erg leerzaam maar ook heel erg leuk en gezellig. Opgave voor aanwezigheid is niet nodig maar wel prettig. Weet je zeker dat je komt, laat dan even een  berichtje achter bij de organisatie.

Noot van de organisatie

Beste mensen,

Zaterdag 3 februari a.s. organiseer ik voor de 7e keer de Zelfbouw Audio dag oost-Nederland. Voor wie het niet kent, dit is een bijeenkomst voor en door Audio zelfbouwers, gelinkt aan http://zelfbouwaudio.nl/forum/index.php.

Net als vorig jaar vindt de dag plaats in Wijkcentrum Slangenbeek, van 10:00 – 17:00. Het is een (niet-commercieel, nou ja ietsiepietsie dan) evenement waarin een diversiteit aan zelfbouw audio te horen is, kleinschalig in 6 kamers. Net als vorige keren zijn Marco Bouwer en Dick van de Merwe van Audio Creative (https://audio-creative.nl/) van de partij, met verschillende demo’s van de zaken waar zij mee bezig zijn. Nieuw dit jaar is DAudio (https://daudio.nl/), Jeroen Dezaire en Hans Beckeringh die met name de Dipool Design luidspreker C1 zullen demonstreren. Deze luidspreker is via het forum als kit te koop tegen een gereduceerde prijs, deze aktie loopt tot 1 week na de luisterdag: http://zelfbouwaudio.nl/forum/viewtopic.php?f=44&t=25807. Heb je zelf altijd nog het idee eens een luidspreker te willen bouwen, kom luisteren of het wat voor je is.

Lidmaatschap is niet nodig, de dag is voor iedereen toegankelijk. Om de onkosten te dekken (kamerhuur e.d.) wordt een entreeprijs van EUR 5,- pp gevraagd. 

Verdere info:

Wijkcentrum Slangenbeek, Straatsburg 5, 7559NM Hengelo http://www.wijkcentrumslangenbeek.nl/

http://zelfbouwaudio.nl/forum/viewtopic.php?f=26&t=25767

Ik hoop jullie allemaal te zien 3 februari, tot dan!

Over Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

Reacties

 1. Dag Marco,

  Ben ik correct als ik op een van de foto’s een “kleine” groovemaster zie? Een primeurtje?
  Of bedriegen mijn ogen me.

  Groet

  Leo

 2. Gerrit Hendriks zegt:

  Hallo Marco,
  Ik ben zeer benieuwd naar je hoorn speakers. We komen ’s ochtends met twee personen.

  Mvg, Gerrit

Laat wat van je horen

*