Meet the new ‘PhonoDude’

Met trots presenteren we onze vernieuwde RIAA versterker zelfbouwkit: de PhonoDude. De ‘oude’, vertrouwde en muzikale PhonoDude is nu gehuisvest in een splinternieuwe jas. Een jas met een ‘High End’ uitstraling, voor wat deze krachtterm waard is….PhonoDude

PD-2015-4Introductie van de PhonoDude

Sinds we de PhonoDude hebben geïntroduceerd zijn de reacties uit de markt enorm positief. “Een geweldig klinkende, volbuizen RIAA versterker”, lezen we regelmatig. Ongeacht de prijs. Dat wisten wij natuurlijk al lang. Al is het altijd lastig om dit over je eigen product te zeggen. Maar we zijn natuurlijk wel apetrots op zo’n fijn versterkerontwerp.

De ‘oude Dude’

PhonoDude oudDe kast van de PhonoDude die we destijds hadden bedacht, komt uit China en deed eigenlijk af aan de mooie klank-kwaliteit van deze versterker. De kast is enorm bewerkelijk en er waren veel gaten nodig om alle onderdelen in de kast te monteren. Dat is erg jammer, vonden wij. We zijn dan ook erg blij dat we in samenwerking met een fijnmechanisch CNC bedrijf, deze mooie kasten hebben kunnen ontwerpen en ontwikkelen. Het heeft wel even geduurd, dat beseffen we zeker, maar dan heb je uiteindelijk wel iets moois.

Complete versterkerkit

De PhonoDude wordt geleverd inclusief deze fraaie kast en inclusief alle onderdelen om de versterker te bouwen. Ook is er een stijlvolle bijbehorende transformator behuizing ontwikkeld. De transformator wordt ingegoten en al voorzien van gekleurde bedrading, om zo het aansluiten in de versterker te vergemakkelijken. Er is nergens bezuinigd op kwaliteit en alle componenten zijn van gerenommeerde audio leveranciers.
PD-2015-2PD-2015-3kopie

 

 

 

 

 

 

Een aantal belangrijke punten worden door ons geprefabriceerd. Zoals de gevoelige RIAA correctie. De RIAA correctie is het hart van de PhonoDude en in belangrijke mate bepalend, voor de uiteindelijke klankkwaliteit. Deze module wordt door Dick zeer nauwkeurig gematched op kanaalgelijkheid en uitvoerig gemeten. Daarna wordt hij in een behuizing gegoten en kan deze RIAA correctie eenvoudig met een kleurcodering in de schakeling worden aangesloten. We hebben de PhonoDude zo goed als klaar en kunnen eerste tien versterkers aanbieden tegen een speciale introductieprijs.

GrooveMaster, PhonoDude en meer…..

Groovemaster-overview-4 kopie 2Na de GrooveMaster toonarm komt er dan nu ook een mooie versterkerlijn op de planken. Te beginnen met de hierboven genoemde PhonoDude. Ja je hoort het goed. Gebaseerd op deze nieuwe kasten zijn we druk bezig om een aantal mooie ‘Triodedick’ zelfbouw versterkers aan te bieden als zelfbouw kit. Opvolgend staat dan ook de Triodedick Classic Three voorversterker en een set Triodedick Little Ceasar 300B mono blokken, in de startblokken.

 

De filosofie van Audio-Creative: ‘High End Audio’ zelf bouwen!

Waarom bieden wij deze versterkers als zelfbouwkit aan?
We denken dat er een behoefte is aan mooie goed klinkende audio producten en dat voor een reeële  prijs. Dat audio zelfbouw anno 2015, klankmatig niet onder doet voor de allerduurste commerciële apparatuur, dat mag je van ons aannemen. Daar hebben we al te veel apparatuur onder onze ogen en oren gehad. Dat je regelmatig extra betaald voor een flinke berg gebakken lucht, is maar al te vaak het geval. Dat lees je in onze verhalen ook vaak genoeg terug.PD-2015-6-klein

Versterker bouwkits zonder gebakken lucht

De marktprijzen van audioproducten rijzen tegenwoordig ook de pan uit. Als er maar een zekere naam op staat en een mooie kast om heen zit, durven veel fabrikanten de hoofdprijs te vragen. Zit daar ook nog een winkel(keten) tussen, gaan de prijzen, af fabriek, soms 4x over de kop. Bedragen van €10.000,= of meer zijn, voor dergelijke “high end” producten, meer regel dan uitzondering. Daardoor zijn ze direct onbereikbaar voor veel muziekliefhebbers. Wij willen onze zelfbouwprojecten leveren zonder tussenkomst van tussenhandel die niks toevoegt aan de kwaliteit maar slechts de prijs verveelvoudigd …. Met andere woorden: wel de kwaliteit die we gewend zijn, maar zonder de gebakken lucht. Om even een bekende reclame slogan te gebruiken.

Zelfbouwen is leuk en leerzaam

Door daarnaast, ook nog eens zelf de handen uit de mouwen te steken, bouw je een ‘high end’ versterker binnen een normaal budget. Dat is en blijft ook ons doel binnen Audio-Creative. Wanneer je zo handig bent en een versterker geheel zelf wilt bouwen, van kast tot bedrading, dan zijn alle schema’s en staatsgeheimen gewoon gratis te downloaden. Ook geen punt bij Audio-Creative…..

Onze audio zelfbouw pakketten zijn laagdrempelig

We zorgen, dat bij onze zelfbouw kits, alle onderdelen worden meegeleverd en natuurlijk een goede handleiding. Door een aantal kritische punten te prefabriceren, wordt voor veel mensen de zelfbouw drempel verlaagd en is een versterker zonder al te veel elektrotechnische kennis in elkaar te zetten tot een klinkend eindresultaat. Door middel van kleur gecodeerde bedrading en een fotohandleiding, wordt aansluiten van de bedrading vereenvoudigd. Wel is een zekere kennis van solderen, nauwkeurig werken en snappen waar je mee bezig bent, gewenst. Onderschat jezelf nooit!  Deze versterkers werken op hoge spanningen en daarom is veiligheid en voorzichtigheid een vereiste! Daar kunnen wij nooit geen verantwoording in nemen.

Heb je nog vragen? gewoon even mailen.
Veel bouwplezier!

De PhonoDude is in onze Audio-Creativeshop te bestellen voor een speciale introductieprijs.

Voor bouwverslagen en de geschiedenis van de PhonoDude, kun je hier meer lezen.
Let wel, we zijn bezig met een nieuwe beschrijving voor de nieuwe Dude. De opbouw en schakeling blijft echter ongewijzigd.

Het complete PhonoDude verhaal (deel1)
Het complete PhonoDude verhaal (deel2)

Over Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

Reacties

 1. Ab Engberts zegt:

  Beste Dick,
  Waarom lezen wij niets over Hengelo 2015. Was toch een hele leuke dag, met veel info?

  Groet
  Ab

  • Ha Ab,

   Sterker nog, het was een geweldig mooie dag! Supergezellig en boeiend. Na afloop bleken echter zowel Marco als ik zo druk in de weer te zijn geweest, praten, praten, praten, bekabeling omsteken en plaatjes draaien, dat we beiden niet één foto op de meegebrachte camera hadden gemaakt. We hebben nog een kennis gevraagd of hij een verslagje wilde maken. Maar daar is wegens drukke werkzaamheden van zijn kant niks van gekomen.

   Geen moedwil dus, gewoon de situatie. Ik beloof plechtig dat we ons volgend jaar zullen beteren op dit punt…

 2. Beste Dick,

  Wanneer gaat er iets meer worden verteld over de nieuwe DIY -eindversterker.
  Jullie hebben mij wel een beetje nieuwsgierig gemaakt.

  Groetjes
  Bert

Laat wat van je horen

*